En daarom vieren wij geen Sinterklaas dit jaar!

En daarom vieren wij geen Sinterklaas dit jaar!

Dit jaar zullen de feestdagen voor ons een beetje extra bijzonder zijn. Het zijn namelijk de eerste feestdagen met een baby. Een jaar geleden zat Noah nog heerlijk te trappelen in mijn buik. We fantaseerden toen al over hoe we volgend jaar de feestdagen met hem zouden doorbrengen.

En nu is het alweer bijna zover. In januari zal Noah alweer 1 jaar worden. De tijd gaat ongelooflijk snel.

Voorbereiden

Sinterklaas vieren we dit jaar niet. Hij begrijpt er toch nog niets van en wij zijn het zelf niet gewend om Sinterklaas te vieren.  Zodra hij zich meer bewust gaat worden van alles gaan we ook hier natuurlijk een feestje van maken. Gelukkig hebben we nog even de tijd om na te denken over de manier waarop wij dit willen vormgeven. Veel moeders hoor ik mopperen over de onrust die dit feest brengt bij hun kind. Ik geniet nu dus nog maar even van de rust ?.

Dit jaar vieren we dus ‘alleen’ kerst.  Al een maand ben ik er in mijn hoofd mee bezig. Op zoek naar een schattig outfitje voor de kerstdagen. Of.. misschien meerdere outfits als outfit nummer 1 niet meer gedragen kan worden na een eventueel ongelukje. De kerstcadeautjes die we hem gaan geven en ook de planning gaat al even door mijn hoofd. Gaan we vroeg naar iedereen en op tijd naar huis zodat Noah lekker in zijn eigen bed kan slapen? Of nemen we gewoon het campingbedje mee? Wat we ook besluiten, we proberen Noah zoveel mogelijk zijn eet- en slaapritme te laten aanhouden. Hoe minder onrust hoe beter.

Kleding

Op dit moment heb ik alleen nog maar een foute kersttrui voor Noah gekocht. Toen ik net bedacht hoe knap het eigenlijk is dat ik mij zo heb weten in te houden liep ik langs de Zeeman en zag ik daar toch schattige blousejes. Ik ben verloren.. Er is een wit blouse met een zwart strikje en er hing ook nog een wit blouseje met zwarte kerstboompjes en een rood strikje. Help! Hoe moet ik daar nu weer tussen kiezen? Eigenlijk denk ik dat hij ze allebei nodig heeft.. meerdere kerstdagen, toch? Er was ook een heel stoer zwart chino broekje! Voel jij ook een match aankomen? Morgen dus nog maar even terug ?.

Cadeautjes

Wij vieren al jaren kerst met cadeautjes.  Super leuk! Alleen… wat is er leuk voor een baby van 11 maanden? Hij speelt vrijwel alleen met de afstandsbediening en mijn mobiele telefoon. Er is iets minder interesse in speelgoed voor onder de 12 jaar. Eerst had ik bedacht om alvast te beginnen met het sparen van ‘duplo’. Ik ben dol op alles van ‘duplo’ en als ik iedere keer wat koop dan is het direct financieel ook een stuk beter te doen. Ook heb ik nagedacht over een praktische aankoop. Zoveel gaat hij er zelf dit jaar toch niet van meekrijgen.. Vanochtend was ik met Noah in de speelgoedwinkel en we hebben ons bedacht. Samen hebben we deze loopkar uitgekozen van ‘Little Tikes’. Verder vindt Noah de zoef zoef dieren helemaal het einde…. Ik denk dat ik die dus ook maar even moet onthouden ;-).

Kerstkriebels

Dat mama zijn je totaal veranderd was mij ondertussen al wel duidelijk. Shoppen voor mezelf doe ik vrijwel niet meer, mijn uiterlijk vind ik iets minder belangrijk, maar voor Noah… Zo gaat dat dit jaar ook met de kerstcadeautjes. Ik kijk er nu al naar uit om het straks te zien spelen met al zijn leuke kerstcadeautjes ?.

Hoe vieren jullie de feestdagen? Krijgen jullie kinderen ook cadeautjes? En wat voor soort cadeautjes kopen jullie dan? Vieren jullie sinterklaas en kerst? Hoe organiseren jullie de feestdagen met een baby? Gewoon lekker mee? Of tussendoor toch thuis even slapen?

 

Comments

comments

18 Reacties

 1. december 1, 2017 / 12:48 pm

  Wij vieren enkel kerst. Maar dat vind ik juist het aller leukste om te vieren.

 2. december 1, 2017 / 2:04 pm

  Wij vieren zowel Sinterklaas als Kerst. Kids zijn natuurlijk ook ouder, dus zij begrijpen het concept wel al. Rond een jaar gaven wij Tristan de Toet toet collectie :).

 3. december 1, 2017 / 2:17 pm

  Oh, ja heel herkenbaar dit. Onze jongste is nu 1 jaar en die viert het wel gezellig mee met haar oudere zus Noor van 3 maar toen we alleen Noor nog hadden deden wij ook niks met Sinterklaas- maar de opa’en oma’s wel. Haha. Groot gelijk dat jullie het zo doen. Met de Kerst is het genoeg zo. En indd, een extra outfit zou ik wel doen ;- )

 4. december 1, 2017 / 3:02 pm

  Wij hebben altijd allebei de momenten gevierd. Zowel Sinterklaas (met familie) als Kerst. Sinds Mila erbij is gekomen zijn we dat blijven doen. Als we weg gingen namen we het campingbedje mee. Maar rust, reinheid en regelmaat hebben we altijd gehanteerd. Ik vond het heel leuk om ieder jaar met Sinterklaas een ‘overzicht’-gedicht te maken. Leuk voor later. Beetje jammer dat ik nu moet gaan zoeken wat ik waar heb bewaard. Misschien ook leuk om te doen? Of niet. lekker doen wat goed voelt zou ik zeggen. Veel plezier met Kerst in ieder geval!

 5. december 1, 2017 / 3:17 pm

  Wij vieren wel sinterklaas omdat mijn nichtjes inmiddels oud genoeg zijn om het te snappen en het leuk te vinden. Met kerst geven we elkaar echter geen cadeautjes 🙂

 6. december 1, 2017 / 3:27 pm

  Ik vindt kerst sowieso veel leuker ook qua films, verhaal en de hele maand of langer je huis versierd.
  het geeft mij veel meer genoegdoening dan sinterklaas

 7. december 1, 2017 / 4:44 pm

  Wij vieren het wel, maar nu Nomi 3 is, is het voor haar natuurlijk wel heel leuk!

 8. december 1, 2017 / 10:21 pm

  Wij vieren sint en kerst met cadeautjes maar wel allemaal voor een klein bedrag. Ik struin het hele jaar door op koopjes en stop die in de kast.

 9. december 2, 2017 / 9:35 am

  Wij vieren ook al jaren geen Sinterklaas meer. Maar dat is juist omdat wij nu te oud zijn in plaats van te jong ;). Ik snap de keuze heel goed.
  Liefs,
  Elles

 10. december 3, 2017 / 8:43 am

  Wij vieren dit jaar nog geen sinterklaas omdat we nog geen kindje hebben haha.
  Wie weet volgend jaar!

 11. december 3, 2017 / 10:20 am

  Ik kan me heel goed voorstellen dat je Sinterklaas dit jaar nog overslaat. Zeker als je kind er nog niets van snapt!

 12. december 3, 2017 / 11:55 am

  Groot gelijk dat je nog geen Sinterklaas viert. Wij moesten wel cadeautjes kopen voor onze jongste dochter omdat het anders vreemd zou zijn tov onze kleuter. Maar snap jullie keuze heel goed.

 13. december 3, 2017 / 12:04 pm

  Wij vieren ook alleen kerst dit jaar, want Sinterklaas snapt ie nog niet. We nemen hem normaal gewoon mee, maar tijdens zijn eerste kerst vorig jaar zat hij net in een sprongetje en was het dus helaas niet zo gezellig als ik had gehoopt haha.

 14. december 3, 2017 / 9:07 pm

  Wij vieren het wel allebei, maar beide meiden vinden het dan ook echt heel erg leuk. Zingen de liedjes de hele dag door

 15. december 4, 2017 / 1:18 pm

  Wij vieren sinterklaas en kerst. Maar onder de kerstboom nooit speelgoed, alleen wat praktische dingen of boeken. En dan worden we zelf ook eens verwend met een cadeautje. Altijd leuk, want voor mezelf koop ik ook heel weinig ?

 16. december 6, 2017 / 9:28 am

  Toen onze eerste er nog helemaal niks van begreep wilde ik het ook niet vieren, maar mijn schoonfamilie wel. Vond het zelf onzin maar goed hij was toen wel verwend met veel cadeaus. Zelf heb ik toen niks gekocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489