Uitdagingen voor moeders #1

Uitdagingen voor moeders #1

Afgelopen week las ik op Facebook dat goede voornemens niet werken en eigenlijk alleen maar voor teleurstelling en frustratie zorgen. De meeste mensen zouden deze voornemens al in de derde week van januari al opgeven.

Toen ik dit stukje las herkende ik mijzelf hier direct in. De eerste twee weken wil ik nog wel mijn best doen, maar daarna haak ik vaak af.  Toch wordt ik ook altijd een beetje eigenwijs van dit soort teksten. Ik wil heel graag bewijzen dat het mij wel gaat lukken om mijn goede voornemens dit jaar te halen. Wees dus niet verrast als ik in december een HELP! Swap gezocht oproepje doe omdat ik nog geen swap heb gedaan ofzo…

Update uitdagingen

Eén van mijn grootste doelen was het meer tijd overhouden om te ontspannen met het gezin. Het laatste half jaar van 2017 was enorm druk. Ik wilde een betere planning maken wat betreft werk/huishouden en blog en meer leuke dingen doen met het gezin. Twee weken geleden heb ik een planning gemaakt. Deze ben ik nu aan het uitproberen en zodra mijn planning werkt zal ik deze hier delen. Ik verwacht dat er nog wel wat kleine aanpassingen nodig zijn ?.

Wel hebben we afgelopen zaterdag al iets ‘leuks’ gedaan. We zijn gezellig een paar uurtjes naar Monkey Town geweest. Noah vond het helemaal geweldig om met al die gekleurde ballen te spelen en onbeperkt te kunnen rondkruipen. Blije baby= blije mama. Een geslaagd uitje dus.

Nog even de twaalf uitdagingen:

De volgende uitdagingen zou ik dit jaar proberen af te vinken:

#1 Een dagje weg (naar de dierentuin en/of het strand) met het gezin.

#2 Een speelhoek maken/ de speelhoek mooier maken.

#3 Samen een paar dagen weg.

#4 Een tof cadeautje maken voor vaderdag.

# 5 Een avondje naar de bioscoop.

#6 Een speeldate plannen met andere mama’s.

#7 Een (werkbare) planning maken voor werk, huishouden, gezinstijd, me-time, bloggen.

#8 Meedoen aan een ‘swap’.

#9 Een goed boek lezen.

#10 De bibliotheek bezoeken met de kids.

#11 Een nieuw recept uitproberen.

#12 Samen lunchen/uit eten in een (nieuw) restaurant.

Uitdaging nummer 5

De eerste van de 12 uitdagingen kan ik al afvinken. Deze maak ik groen! We zijn namelijk gezellig met z’n tweetjes naar de film Jumanji geweest. Dit was onze eerste echte avond dat we samen uit waren sinds de geboorte van Noah. Heel fijn om echt even iets samen te doen. Het voelde nog wel een beetje onwennig, dus misschien moeten we het dit jaar nog maar een aantal keer oefenen ?. Ik merk dat wij toch wel redelijk gewend zijn aan dingen doen mét Noah. Op zo’n avondje weg moet ik dan toch nog wel erg veel aan hem denken en voelt het een beetje raar en incompleet… Herkennen meer mensen dat? Wel vond ik het erg gezellig om lekker samen even wat te doen. Even wat tijd voor elkaar is heel belangrijk. Dit gaan we dus zeker vaker doen! Hebben jullie nog een tip voor een leuke film die ik MOET zien?

Uitdaging 1 in ieder geval gehaald. Nog 11 te gaan! Ik hoop in mijn volgende blog mijn planning met jullie te kunnen delen. Voor nu is dat nog steeds één van mijn grootste uitdagingen.

Hoe staat het met jullie goede voornemens? Hebben jullie ze – net als blijkbaar heel veel andere mensen – deze week al opgegeven? Of doe je met me mee om ervoor te zorgen dat ze volgend jaar een ander stukje kunnen schrijven over de voornemens?

Comments

comments

14 Reacties

 1. januari 24, 2018 / 2:19 pm

  Ik reserveer geen goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar doe ze wanneer het best past 🙂

 2. januari 24, 2018 / 2:52 pm

  Wat een leuke uitdagingen. succes met het behalen van je doelen!

 3. januari 24, 2018 / 3:29 pm

  Ik vind het wel hele leuke uitdagingen en ik hoop dat je ze ook bepaald! veel succes!

 4. januari 24, 2018 / 4:07 pm

  Ik vind het leuke uitdagingen, hier geen voornemens maar doelen. Daar werk ik beter mee op de een of andere manier

 5. januari 24, 2018 / 7:40 pm

  Boeken lezen staat ook op mijn lijst van goede voornemens net als een paar dagen weg 🙂
  Die tweede is zojuist geboekt, 3 dagen Berlijn is maart.

 6. januari 25, 2018 / 6:39 am

  Goed gedaan! Nu gaat het met de rest van de goede voornemens vast ook lukken!

 7. januari 25, 2018 / 8:46 am

  Wat een leuke uitdagingen! Sowieso is het belangrijk om regelmatig wat tijd te maken voor iets leuks x

 8. januari 25, 2018 / 9:44 am

  Elf uitdagingen verdeeld over 11 maanden lijkt me ook goed te doen. Dat moet mogelijk zijn!

 9. januari 25, 2018 / 10:23 am

  Leuke uitdagingen hoor! Je gaat ze vast halen. Ik ben zelf niet van de goede voornemens. Ben er gewoon niet zo goed in. En dan denk ik ook, waarom ineens in januari t roer omgooien? Als ik het in juli besluit doe ik het dan.

 10. januari 25, 2018 / 10:50 am

  Leuke uitdagingen!! Ik heb als doel: afvallen en stoppen met roken. Dat laatste is al gelukt, nu vol blijven houden en dat eerste ben ik druk mee bezig.

 11. januari 25, 2018 / 12:23 pm

  Goed bezig! Leuke uitdagingen inderdaad! Ik heb zelf niet echt grote goede voornemens of doelen gesteld. Vooral genieten, niet te veel stressen en positief leven!

 12. januari 25, 2018 / 10:26 pm

  Goede voornemens. Je bent goed bezig. Hopelijk behaal je je doelen gauw.

 13. januari 26, 2018 / 9:30 am

  Leuke lijst met toffe activiteiten, dat moet haast wel lukken! De bioscoop heb ik ook af kunnen vinken!

 14. januari 26, 2018 / 4:37 pm

  Ik doe niet mee aan goede voornemers, maar hoop wel dat je tegen eind 2018 enkele punten van je lijstje kan vinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489