2020: Nieuw jaar, nieuwe kansen met de Purpuz planner

Purpuz planner

Van nature ben ik een echte planner. Ik ben dol op lijstjes en ben echt niet snel onder de indruk van een volle agenda. Vooral het afvinken van taken die zijn afgerond geeft mij altijd een heerlijk gevoel. Toch moet ik eerlijk bekennen dat het allemaal een beetje in het honderd liep toen ik meer dingen ging combineren. Toen ik moeder werd, begon met bloggen en daarna ook weer aan het werk ging verloor ik het overzicht en merkte ik dat ik mijn prioriteiten niet meer helder had. Doelen? Ik had niet eens tijd om daarover na te denken. Ik was al blij als ik het huis had kunnen stofzuigen. Tijd voor verandering dus! Herkenbaar? In deze blog vertel ik je hoe de Purpuz planner jou hierbij kan helpen!

De Purpuz Planner – agenda en ‘to do list’ in één.

In 2017 vertelde ik jullie al eens over de Purpuz Planner. Het was de eerste keer dat ik hem mocht gebruiken. Nu mijn agenda de afgelopen jaren steeds voller wordt, deel ik graag opnieuw met jullie hoe ik deze Planner op dit moment inzet.  Op zaterdagmiddag begint het bij mij altijd een beetje te kriebelen. Ik krijg een gevoel van onrust als het weekend bijna afgelopen is en ik niet goed weet hoe mijn week eruit zal zien. Het afgelopen jaar heb ik ontdekt dat ik het meest gelukkig ben als ik op de donderdag en vrijdag – de dagen dat ik alleen ben met de kinderen – mijn agenda zo leeg mogelijk heb. Dat vraagt natuurlijk wel wat van de andere dagen. Het helpt mij enorm om van tevoren een planning te maken voor de hele week. Afwijken kan natuurlijk altijd nog 😉.

Purpuz planner

De Purpuz Planner als agenda

Op zaterdagmiddag ga ik daarom vaak even zitten om mijn week in te delen. Ik begin met mijn werkafspraken, de huishoudelijke taken die ik gedaan wil hebben en vervolgens ook de privé afspraken en wat we die dag gaan eten. Elke week heeft twee pagina’s. Doordat de planner een vrij groot formaat heeft is er voldoende ruimte om alles te noteren wat ik wil. Door ook van tevoren te bedenken wat we gaan eten, kan ik dit direct wegzetten op het boodschappenlijstje.

De Purpuz planner als ‘to do list’

In alle drukte ben ik altijd dol op lijstjes. Het geeft mij een heerlijk gevoel als ik punten van mijn lijstje kan afvinken. Zo heb ik vaak dagdoelen en weekdoelen. Ik probeer de lijsten niet te lang te maken, zodat de kans op succes groot is. Dit geeft mij dan een goed gevoel. Als ik ruimte heb, dan doe ik vanzelf nog wat extra dingen. Ik heb gemerkt dat succeservaring werkt voor mij. Een lange lijst waar uiteindelijk de helft van overblijft geeft mij het gevoel dat ik de doelen niet heb gehaald, terwijl ik dan waarschijnlijk best een hoop heb gedaan.

[otw_shortcode_quote border=”bordered” border_style=”bordered”]De berg met taken wordt behapbaar en er ontstaat ruimte voor heel veel moois.[/otw_shortcode_quote]

Vragen aan jezelf

Na iedere maand komt er een pagina met vragen aan jezelf. Ik heb (of neem) niet de tijd om al deze vragen op papier te beantwoorden. Toch sta ik er automatisch wel even bij stil. Het is fijn om even terug te kijken naar de successen van deze maand en te bedenken hoe bepaalde dingen nog beter en efficiënter kunnen. Het maakt dat ik minder aan het rennen sta en iedere maand een stukje meer tijd voor mezelf overhoud. Aandacht besteden aan de dingen die ik echt belangrijk vindt in plaats van alleen maar rennen en vliegen.

Doelen stellen

Ik heb me voorgenomen om dit jaar minder grote doelen te stellen. Voor 15 januari wilde ik bijvoorbeeld de fotoboeken van de kinderen bijgewerkt hebben. Maandelijks zet ik de foto’s die ik in een album wil even in de icloud. Daarnaast is het ook een weekdoel dat ik iedere week 1 op 1 tijd met mijn kinderen door wil brengen. Zo ben ik met Noah samen een kopje thee gaan drinken in een restaurant en hebben we samen een uitje gehad met de trein. Met Vera heb ik heerlijk in de woonkamer gespeeld terwijl Noah sliep en lees we nu vaker een boekje voordat ze gaat slapen. Het zijn eenvoudige en kleine dingen, maar ik merk dat het mij veel minder gespannen en een stuk gelukkiger maakt. Ook heb ik besloten om bepaalde avonden gewoon even niets te doen. Ik plan tijd in om lekker even een film te kijken of een boek te lezen. Kleine haalbare doelen dus, die direct iets opleveren. De Purpuz planner helpt mij hierbij. De juiste vragen worden gesteld die ervoor zorgen dat ik focus blijf houden en met een positieve mindset kijk naar alles wat ik te doen heb. De berg met taken wordt behapbaar en er ontstaat ruimte voor heel veel moois.

Blue Monday is voorbij, dus het is tijd voor nieuwe doelen!Wil je de Purpuz planner bestellen?  Klik dan hier!

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489