Pas op voor Marie Kondo!

Pas op voor Marie Kondo!

Waarschijnlijk heb je haar naam al weleens voorbij horen komen. Tot zo’n 6 weken geleden was dat ook ongeveer zo’n beetje wat ik wist van Marie Kondo; haar naam. Zes weken geleden begon hier de ‘Netflix and chill’ periode van mijn zwangerschapsverlof. Vera begon enigszins een ritme te krijgen, ik leek het huishouden weer wat onder controle te hebben en we hadden dan vaak nog tijd over voor een heerlijk middagdutje samen of een uurtje Netflixen. Net zo snel als mijn ‘Netflix and chill periode’ begon eindigde deze ook weer…

Daar was ze dan…

En daar was ze dan. Een lief klein Japans vrouwtje. Vanuit het niets verscheen ze op mijn beeldscherm. Ik voelde mij – nieuwsgierig als ik was – gedwongen om te klikken. Dat had ik NOOIT moeten doen. Al halverwege de eerste aflevering bekeek ik onze woonkamer en besloot ik dat ook wij moesten ontspullen. Niet lang daarna zag ik de keuken en voordat ik het wist had ik de rest van mijn zwangerschapsverlof ingevuld.

Ontspullen

Inmiddels hebben wij een keuken, voorraadkast en woonkamer met allemaal bakjes waarin dingen overzichtelijk zijn opgeborgen (als ze al niet weg zijn gegooid). Uit de keuken kwamen maar liefst 3 (!) volle vuilniszakken met spullen. Dat opruimen op de Marie Kondo manier flink wat tijd kost met een peuter en een baby was ik even vergeten te bedenken. Op Netflix zag het er eenvoudig en ontspannen uit. Allemaal dolgelukkige Amerikanen toen ze klaar waren. En ik? Ik voel vooral een enorme takenlijst. Enorme hopen kleding op de vloer, bakjes, mandjes en ga zo maar door. Opvouwen van de was nu leuk en ontspannen? Niet voor mij!

Weg met/van Marie Kondo?

Een opgeruimd huis is heerlijk. Waarschijnlijk zijn er maar weinig mensen die niet graag in een opgeruimd huis willen leven. Mijn grootste reden van deze opruimactie is dat ik als ik vanaf volgende week weer aan het werk ga, mijn huis makkelijk schoon te maken is. Opruimen en dan schoonmaken kost meer tijd dan alleen opruimen. Door dagelijks 15 minuten even alles op te ruimen als de peuter in bed ligt, probeer ik alles nu netjes bij te houden. Helaas is nog niet het hele huis gelukt. De komende dagen hoop ik de slaapkamers nog af te kunnen maken. Marie Kondo was dus een flinke inspiratie. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik motivatie kon vinden om te beginnen met ontspullen. Maar… wees gewaarschuwd… Als je er eenmaal aan begint ben je niet snel klaar en tevreden. Je blijft rommel zien. En nog een tip; vergeet niet je partner te vertellen dat je aan het ontspullen bent. Dat ging hier even mis 😉. Hierdoor zit ik nu vooral in mijn eentje de ‘Spark Joy’ te voelen. Dit weekend hoop ik hem te motiveren om ook zijn kledingkast even onder handen te nemen. Eens kijken of ik ook hem de ‘Spark Joy’ kan laten ervaren.

Comments

comments

Delen:

2 Reacties

  1. april 15, 2019 / 8:20 pm

    Haha Marie Kondo heeft op velen invloed 😉 Ik heb haar boeken vrij laat in mijn ‘minimalist journey’ gelezen, maar bleef leuk 🙂

  2. juni 21, 2019 / 8:52 am

    Herkenbaar, ik ben begin dit jaar ook heel enthousiast begonnen, maar inmiddels halverwege de papieren gestrand..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489