5 tips voor het perfecte fotoalbum

5 tips voor het perfecte fotoalbum

Ken je dat? Je maakte de leukste foto’s van je kindje en je telefoon geeft al voor de zoveelste keer aan dat het geheugen vol is. Zelf de ‘cloud’ begint al aardig uit zijn voegen te barsten. Terugkijken? Tussen al die duizenden foto’s zal dat niet al te vaak meer gebeuren. Best jammer, toch? En daarom is het maken van een fotoalbum voor mij heel erg belangrijk.

Het maken van een fotoalbum is alleen niet mijn sterkste kant. Ervan genieten als het album af is, dan kan ik dan wel weer heel erg goed! Noah is nu 1,5 en om ervoor te zorgen dat ik over 4 jaar niet nog verder achter zou lopen stond het maken van een fotoalbum hoog op mijn to-do lijst voor deze zomervakantie. Toen hetfotoalbum.nl mij benaderde of ik één van hun albums wilde uitproberen om er vervolgens een review over te schrijven was ik dan ook direct enthousiast. Altijd goed om een stok achter de deur te hebben. Geen excuses meer en aan de slag dus!

Omdat ik mezelf behoorlijk ben tegengekomen en jou dit heel graag wil besparen heb ik hier 5 tips voor het maken van het perfecte fotoalbum.

 1. Mapjes

Maak mapjes! Ik moest 8000 foto’s uitzoeken de afgelopen weken en de foto’s die ik wilde gebruiken in mapjes stoppen per maand of activiteit. Handig? Helemaal niet! De mapjes waren ontzettend handig, maar het uitzoeken van 8000 foto’s heeft mij ontzettend veel tijd gekost. Neem hier dus iedere maand even een momentje voor. Maak je een boek van je vakantie? Maak dan in de vakantie even een mapje per dag en even een notitie op je telefoon met 1 of 2 zinnen wat jullie die dag hebben gedaan. Heel erg fijn als je dit niet meer hoeft te doen als je aan de slag wilt met je fotoalbum. 

 1. Thema

Bedenk van tevoren een thema voor je fotoboek (vakantie, jaarboek kind, ….). Je kunt dan al tijdens het maken van de foto’s bedenken hoe je je boek eruit wilt laten zien. Wil je bepaalde themakleuren? Of zijn bepaalde momenten erg belangrijk? Goed om dat van tevoren al te bedenken, zodat je straks geen dingen mist in je boek.

 1. Size does matter..

Bedenk van tevoren wat voor boek je wilt. Hoe groot wil je het boek hebben? En wil je een hardcover fotoboek maken? Of juist met ringband? Op de website van het fotoalbum  helpen ze jou met het kiezen van het juiste boek voor de juiste gelegenheid. Zo wist ik dat ik voor een hardcover boek wilde gaan. Zelf heb ik gekozen voor de XL versie. Ik wilde namelijk veel foto’s kwijt kunnen op 1 pagina. Op bepaalde pagina’s heb ik 9 foto’s en deze zijn allemaal nog groot genoeg om alle details goed te kunnen bekijken.

 1. Software

Bestel je fotoboek bij een bedrijf met handige software. Offline software kan heel prettig zijn als je bijvoorbeeld iedere maand een stukje verder wilt werken aan je fotoalbum. Bij baby nummer 2 ben ik dit zeker van plan. Aan het eind van het jaar druk ik dan op de bestelknop en heb ik geen dagen werk meer. Wat ik heel erg prettig vond aan de software van hetfotoalbum.nl was dat je kon kiezen uit allerlei formats. Deze kon je naar boven slepen en zo kreeg je alle foto’s heel strak en op een verschillende manier op de pagina. In mijn vorige boek stonden niet alle foto’s even recht en op dezelfde afstand uit elkaar. Dat kan met deze software niet meer gebeuren. Dit maakte dat het plaatsen van de foto’s heel erg snel ging en ik zelf niet hard na hoefde te denken over het creatief plaatsen van foto’s in het boek.

 1. Lay-out

Probeer ook wat verschillende dingen uit met de lay-out. Je kunt kopjes maken, teksten toevoegen en ook achtergronden kiezen. Zelf had ik bij deze achtergronden graag de keuze gehad uit meer kleuren. Bij de teksten en achtergronden van de kopjes zijn meer kleuren mogelijk.

Wat was ik blij toen ik na 5 werkdagen het mooie fotoalbum thuis kreeg. Het is een stevig en heel mooi groot boek. Ook het papier heeft een mooie dikte en glans. Dit is zeker een boek waar wij nog heel veel jaar met plezier in zullen kijken en Noah later vast ook! Wat mij betreft is het zeker de moeite om een fotoalbum te bestellen bij hetfotoalbum. De prijs kwaliteit verhouding is goed. Voor een hardcover XL boek met 98 (!) pagina’s was ik nog niet eens €50,- kwijt!

Comments

comments

Delen:

2 Reacties

 1. september 3, 2018 / 7:26 pm

  Leuk! Zijn best veel pagina’s voor 50 euro!! Ik loop al 6 jaar achter met foto’s maken ? maar ik maak gelukkig wel mapjes. Heel veel mapjes ? dus dat scheelt me weer een hoop werk. Supertip

 2. september 4, 2018 / 8:39 am

  Ik vind het ook altijd weer een goed idee om al die digitale foto’s te verwerken in een album. Ook omdat het waardevolle herinneringen zijn. Maar ja, die klus om zo ver te komen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489