3 tips om snel en efficiënt je mooiste fotoboek te maken!

fotoboek smartphoto

Ken je dat… Je hele telefoon staat vol met duizenden mooie foto’s en je komt er maar niet aan toe om er een fotoboek van te maken. Heel af en toe scroll je nog eens terug, maar deze meeste foto’s zijn toch een beetje ‘verloren’ in de grote massa. Bij het idee dat je een fotoboek moet gaan maken voel je vooral een enorme klus aankomen. Je hebt het niet voor niets al die tijd uitgesteld. Na uren werk in het eerste jaar van mijn – inmiddels – peuter, besloot ik het vanaf nu eens anders aan te pakken. Hopelijk helpen de volgende tips je om snel een prachtig fotoboek samen te stellen! 

1. Creativiteit kost (geen) tijd!

Zie je al een prachtig fotoboek voor je, maar kun je de energie niet vinden om het te maken? Maak dan online een fotoboek. Zelf heb ik al bij verschillende bedrijven fotoboeken laten maken.  Mijn allermooiste boeken zijn van smartphoto.nl Hier kun je fotoboeken maken met hele toffe formats die al zijn voorgedrukt. Je hebt veel keus en je fotoboek kan eigenlijk niet mislukken. Je kunt de software je fotoboek laten maken en je foto’s laten plaatsen om in enkele minuten klaar te zijn, maar je kunt de foto’s er natuurlijk ook handmatig zelf inzetten. Voor zowel Vera als Noah maak ik ieder jaar een boek voor hun verjaardag. Op de foto’s in deze blog kun je zien hoe tof de fotoboeken zijn geworden. De boeken hebben hele mooie dikke pagina’s.  Je kunt hier fotoboeken bestellen van goede kwaliteit. Ik heb even getwijfeld vanwege de prijs, maar doordat er heel vaak mooie kortingsacties zijn, is er vrijwel geen prijsverschil met andere aanbieders en naar mijn mening wél een groot kwaliteitsverschil. 

2. Foto’s sorteren

Met een zoontje van 3 en een dochter van 1 heb ik inmiddels aardig wat ervaring met het maken van fotoboeken. Er staan er al 4 op de plank ;). Het eerste jaar moest ik een keuze maken uit 14.000 foto’s en ben ik weken bezig geweest. Na afloop had ik al buikpijn bij de gedachte aan het maken van een volgend fotoboek. Tijd voor een andere aanpak dus. Zodra mijn kinderen jarig zijn geweest maak ik direct per kind een mapje op mijn telefoon. 1 keer per maand neem ik ongeveer een uur de tijd om foto’s te selecteren voor hun verjaardagsalbum. Deze zet ik dan direct weg in de mapjes. In de maand dat ik het album ga maken heb ik dus al een goede voorselectie gemaakt. Ik loop dan alles nog even langs om er zeker van te zijn dat ik écht de allerleukste foto’s in het boek krijg. In plaats van 14.000 hoefde ik daardoor nog ‘maar’ 700 foto’s te bekijken. De boeken maak ik vervolgens per maand. Ik was deze keer in ongeveer 2 a 3 avonden klaar met een boek.

3. Thema of datum

Bedenk al voordat je foto’s gaat maken wat voor een boek je wilt maken. Gaat het boek over een bepaalde periode (bijvoorbeeld over een levensjaar van je kind) en wil je elke maand een bepaald type foto maken? Of wordt het een vakantieboek en wil je vooral de hoogtepunten vastleggen? Als je van tevoren al weet hoe je je boek eruit wilt laten zien, dan wordt je boek vaak veel mooier. Je kunt dan kiezen voor een bepaald kleurenthema en deze ook in veel foto’s terug laten komen. Of hetzelfde filter gebruiken op al je foto’s om ervoor te zorgen dat je boek rustiger oogt. Daarnaast helpt het je ook om voldoende foto’s te maken van elk onderdeel.

Hopelijk kun je in deze tijd vrijmaken om een mooi fotoboek te maken. Het is even een klus, maar uiteindelijk heb je vervolgens wel iets prachtigs om op terug te kijken. Hier kijken we de fotoboeken nog heel regelmatig door met elkaar. Heerlijk om samen herinneringen op te halen. 

Heb je zelf ook nog een leuke tip? Deel hem dan gerust even hieronder!

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489