Ik ga op kraambezoek en neem mee…..

Ik ga op kraambezoek en neem mee…..

 

Nadat ik jarenlang vaak op kraambezoek ben geweest  was ik de afgelopen periode zelf aan de beurt. Heel veel mensen kwamen langs om ons wondertje te bekijken en brachten de leukste cadeautjes mee. Ontzettend leuk dat er zoveel mensen interesse toonden in ons kleine mannetje. Als trotse moeder is het erg leuk om je baby even te laten zien. Nu, na 9 weken, ben ik eerlijk gezegd wel blij dat het erop zit. Het ‘gewone’ leven kan nu beginnen en dat voelt toch ook wel heel ontspannen.

Voordat ik zelf moeder was vond ik het altijd heel erg lastig om te bedenken wat ik nu moest geven tijdens zo’n kraambezoek. Met deze blog hoop ik jullie een beetje op weg te helpen door te vertellen wat mijn favoriete kraamcadeautjes zijn (en waarschijnlijk van een heleboel mama’s met mij).

Zoals je in mijn vorige blog kon lezen was ik zelf al flink bezig geweest met het hamsteren van allerlei babyproducten. Zeker bij een eerste kindje heb je heel veel dingen gewoon al in huis, zodat het voor het kraambezoek best lastig is om nog iets aanvullends te vinden. Wat mij betreft is ook niemand verplicht om tijdens een kraambezoekje een cadeautje mee te brengen. Als mensen mij vroegen wat ik nog wilde hebben vond ik dit lastig om te bedenken. Achteraf gezien zijn er toch wel een aantal dingen waar ik nu heel blij mee ben.  

Mijn favoriete kraamcadeautjes (in willekeurige volgorde);

Gepersonaliseerde cadeautjes

Dit vond ik heel leuk om te krijgen. De naam heb je zolang voor je moeten houden. Om de naam dan te zien staan op een speenkoord, handdoek of bijvoorbeeld een slinger was voor mij heel bijzonder. Tegenwoordig zijn er heel veel webshops waar je allerlei leuke gepersonaliseerde cadeautjes kunt bestellen.

 

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen van bijvoorbeeld de Hema, het Kruidvat, Prénatal of een andere leuke winkel met babykleertjes en babyspulletjes waren heel erg welkom. Voor de eerste fase had ik vrijwel alles zelf al gekocht. De cadeaubonnen bewaar ik even voor leuke kleertjes in grotere maten en andere dingetjes waar hij over een paar maanden aan toe is.

 

Kleding

Altijd leuk om te krijgen zijn babykleertjes. Je hebt er ook niet snel echt genoeg van met al dat plassen, spugen en poepen wat baby’s doen.  Drie keer per dag omkleden komt hier regelmatig voor. Wel is het handig om wat grotere kleertjes te geven (vanaf maatje 62). De kleinere kleertjes heeft de mama vaak zelf al geshopt (zwanger, hormonen, shoppen….).

 

Speelgoed en boekjes

Alhoewel een kleine baby nog niet zo heel erg veel kan en al zeker niet kan spelen met speelgoed is het voor een eerste kindje best leuk om in de kast alvast wat speelgoed te hebben staan (meestal hebben moeders die meerdere kinderen hebben al voldoende speelgoed, een bon is dan wel leuk van de speelgoedwinkel zodat ze zelf wat nieuws kunnen kiezen voor hun kleintje). Zelf was ik ook erg blij met boekjes. Ik kan niet wachten tot ik kan beginnen met voorlezen!

 

 

 

Praktische cadeautjes

Misschien iets minder leuk om te geven, maar wel iets wat altijd goed van pas komt zijn de praktische cadeautjes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verzorgingsproducten voor de baby, luiers, speentjes e.d. Je kunt altijd even informeren welke merk de persoon gebruikt, zodat je zeker weet dat jouw cadeau ook echt goed van pas komt. Ook kun je een maaltijd koken of een bon geven voor een avondje oppassen.

 

Een cadeautje is leuk, maar het belangrijkste is dat je interesse toont in de pasgeboren baby en mama. Verder is het vooral belangrijk om niet te lang te blijven op kraambezoek. Er komt vaak die dag nog meer bezoek en de moeder (en ook de baby) hebben tijd nodig om bij te komen. Voordat ik moeder was heb ik mij nooit gerealiseerd hoe druk de eerste weken met een nieuwe baby zijn. Je leeft echt van voeding naar voeding en hoopt zelf ook overdag nog even een uurtje te kunnen slapen. Zorg er daarom voor dat je bezoek maximaal 45 minuten duurt (ook als het heel gezellig is).

Welke cadeautjes heb jij als heel leuk, lief, origineel of praktisch ervaren? Laat een reactie achter! Ik ben benieuwd! [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments

comments

Delen:

3 Reacties

 1. Inge
  april 13, 2017 / 9:02 pm

  Boekjes zijn inderdaad altijd goed :). Aanstaande mama’s raad ik aan om een kadolijst op internet aan te maken, ik vond het ideaal (en zou het ook ideaal vinden als ik ergens op kraambezoek ga). Had op het geboortekaartje “vrijblijvende kadotip: http://www….” staan.

  • Marieke
   Auteur
   april 15, 2017 / 9:33 pm

   Wat een superleuk idee, Inge! Bedankt voor de tip! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107