De beste kraamzorg kies je zelf!

De beste kraamzorg kies je zelf!

De eerste paar weken van je zwangerschap krijg je cadeau. Op het moment dat je een positieve test in je handen hebt zitten de eerste 4 weken (en soms al meer) er in ieder geval op. Zodra je een beetje gewend bent aan het feit dat je zwanger bent beginnen er vaak een heleboel vragen te ontstaan. Deze vragen zijn vaak samen te vatten in de vraag: Help! Wat moet ik regelen nu ik zwanger ben? Of in het kort: Zwanger! Wat nu?

Regelen regelen regelen…

Bovenaan de lijst staat vaak de verloskundige. Deze kun je in je eigen woonplaats zoeken. Goed om te vragen aan vriendinnen met kinderen wat hun ervaring is. In veel plaatsen zijn meerdere verloskundigen. Op de website kun je dan ook vaak een aantal recensies lezen. Een tip: verloskundigen praktijken zitten ook steeds vaker op Facebook of hebben een app. Hier delen ze veel leuke artikelen en informatie over zwangerschap en bevallen, centering pregnancy en bijvoorbeeld het Mama Café. Als je het leuk vindt om je zwangerschap te delen met andere a.s. moeders is het leuk om van tevoren alvast even te kijken of jouw verloskundige hier ook iets mee doet.

Kraamzorg… heerlijk of fijn als ze weer vertrokken is? 

[otw_shortcode_quote border=”bordered” border_style=”bordered” background_pattern=”otw-pattern-2″]Voor mij was het belangrijk om een kraamzorg te hebben met wie ik een klik had.[/otw_shortcode_quote]

Na het regelen van een verloskundige komt de kraamzorg. Veel mensen deelden hun ervaring met mij en regelmatig was de ervaring met de kraamzorg niet heel positief. Jammer! Het kan namelijk echt een cadeautje zijn voor jezelf. Voor mij was het belangrijk om een kraamzorg te hebben met wie ik een klik had. Het is mijn eerste kindje en ik moest nog heel veel leren. Ik wilde graag de hele week dezelfde persoon en ook vond ik het belangrijk dat ik van tevoren even kennis kon maken. Je kunt kraamzorg kiezen via een groot bureau, maar je kunt ook kiezen voor een ZZP-er. Dat laatste heb ik gedaan en wat is mij dit goed bevallen!

Van tevoren kon ik al even kennismaken en tijdens de zwangerschap hebben we al een aantal keer even contact gehad en kon ik vragen wat ik wilde. Het voelde daarom voor mij niet alsof ik een vreemde in mijn huis had. Heel prettig toen ik – net bevallen en behoorlijk onzeker- thuis kwam uit het ziekenhuis. Wil je weten wat je bijvoorbeeld kunt overlaten aan je kraamzorg? Maddy van meer met mama heeft hier een hele leuke blog over geschreven!

En zo pak je het aan….

 

Als je jezelf aanmeld op de website van kraamzorg 1 op 1 kun je zelf een kraamzorgaanvraag plaatsen. Mensen kunnen dan op jouw profiel reageren. Heb je (net als ik) iets minder geduld, dan kun je ook zelf mensen benaderen. Kraamverzorgenden hebben een account waarop zij zich vaak voorstellen in een persoonlijk bericht. Daarnaast kun je ook de recensies lezen van de mensen waar zij kraamzorg hebben geleverd. Je kunt allerlei criteria invullen zodat je een goede match krijgt. Heb je een match, dan kun je dit aangeven en neemt de kraamzorg contact met je op. Je krijgt dan een overeenkomst en je kunt even doorgeven aan je zorgverzekeraar dat je kraamzorg gaat afnemen via kraamzorg1op1

Mij is dit heel erg goed bevallen. Ik wist van tevoren wie er kwam, had al uitgebreid kennis gemaakt. Mocht er bij ons nog een kindje komen, dan doe ik het zeker weer op deze manier.

Wat is jouw ervaring met kraamzorg? Waar heb jij dit geregeld? En hoe is de kraamzorg bevallen? Wat vond je prettig? En wat juist niet?

 

Comments

comments

Delen:

13 Reacties

  • Marieke
   Auteur
   juni 1, 2017 / 1:00 pm

   Ja, dat hoop ik! Het kan zoveel leuker zijn om zelf te kiezen! Bij een groot bureau kun je heel veel geluk hebben…. maar als je zelf kiest heb je het toch iets meer in de hand. Een fijne kraamzorg kan echt zorgen voor een mooie kraamtijd! T is allemaal al emotioneel genoeg ;-)!

 1. juni 1, 2017 / 5:07 am

  Wat handig! Mijn kraamhulp ervaring is helaas niet zo positief, dus dit was best een idee geweest.

  • Marieke
   Auteur
   juni 1, 2017 / 1:02 pm

   Wat jammer Mirjam! Heb je haar wel de hele week ‘gehouden’ ?

 2. juni 3, 2017 / 1:30 pm

  Wij hadden er ‘gewoon’ eentje van de thuiszorg of zo. Ik herinner met niet dat we echt gezocht hebben. En we hebben gelukkig altijd prima kraamhulpen gehad. Dat is echt wel heel belangrijk inderdaad.

 3. juni 3, 2017 / 4:22 pm

  Handig om te weten. Niet dat er kinderen aan zitten te komen, maar dit zou ik zelf niet bedenken zeg maar. Kan ik mooi mensen tippen die wel zwanger zijn.

 4. juni 3, 2017 / 4:22 pm

  Oh wat had ik dat graag geweten toen ik net bevallen was. Mijn kraamvrouw deed haar werk goed, maar wat een nare vrouw. Totaal geen klik

 5. juni 3, 2017 / 8:02 pm

  Handige tips! Bij Bloem hadden we een topper, bij Jip niet tevreden over de kraamzorg en werd gelukkig vervanging geregeld. We waren, omdat het de tweede was, ook wat mondiger enkritischer 😉

 6. juni 3, 2017 / 8:55 pm

  Wat een goede tip! Denk zeker dat veel mensen/ vrouwen/ ouders hier wat aan gaan hebben.
  Ik wist niet eens dat dit bestond. Mijn ervaring is erg wisselend, dit was zeker wat voor ons geweest

 7. juni 3, 2017 / 9:55 pm

  Ik heb echt 2x een fantastische kraamzorg gehad. Hele gezellige dames. Jammer dat ze weggingen, maar ook wel weer fijn natuurlijk.

 8. juni 4, 2017 / 3:42 pm

  Wij hadden kraamzorg via een groot bureau. Prima bevallen. De tweede keer hadden zij echter een kraamverzorgster ingehuurd die normaal zo werkt als jij omschrijft. Eigenlijk lijkt me dat ideaal. Je weet veel meer wie je in huis haalt en dus minder kans op een slechte match.

 9. juni 4, 2017 / 4:33 pm

  Het lijkt me een heel geregel. Ik hoor gelukkig in mijn omgeving alleen maar positieve verhalen over de kraamzorg. Belangrijkste lijkt mij idd de klik en dan is dit een goede tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107