Help! Mijn 6 weken oude baby slaapt NIET (door)!

Help! Mijn 6 weken oude baby slaapt NIET (door)!

Rammelende eierstokken. De wens voor een 2e kindje, een broertje of zusje voor Noah. Wat leek me dat een geweldig idee. Ik zag al helemaal voor ze hoe ze met z’n 2en samen konden spelen, hoe Noah knuffelend op de bank zat met een broertje of zusje en hoe we gezellig met z’n allen koekjes gingen bakken.

Eén ding was ik eventjes vergeten in dit hele plaatje. Je krijgt eerst een baby. Baby’s huilen en willen eten, niet alleen overdag, maar ook (en bij ons vooral) ook in de nacht. Echt HELEMAAL vergeten.

Moe

Ik ben moe. Wij zijn moe. Op het moment dat Noah begon met doorslapen – toen hij zo’n 5 maanden oud was – heb ik blijkbaar verdrongen hoe zwaar gebroken nachten zijn. Met een beetje slaap voel je je al snel weer helemaal top. Toen Vera geboren werd en ik de eerste nacht na de bevalling zo’n uurtje had geslapen vond ik dat vrij normaal. Ze moest vast wennen, had net een bevalling achter de rug. Best logisch dat je dan niet slaapt, toch?

6 weken

Vera is nu bijna 6 weken oud. Het is een heel lief kindje. Iedere dag raak ik meer en meer verliefd op dit kleine meisje. Ik zit op een roze wolk. Nog veel meer dan bij Noah kan ik genieten, de rust nemen om te knuffelen. Minder stress en onzekerheid dan de eerste keer. Heel erg fijn. Maar…. Zo rustig, relatief makkelijk en gezellig als Vera overdag is, zo heftig zijn de nachten. De afgelopen 6 weken hebben we gemiddeld zo’n 2 uur slaap gehad per nacht. Dus ja, wij zijn moe.

Doorslapen? Hoe dan?

Op internet lees ik dan berichten van trotse moeders met doorslapende baby’s. Hoe dan? Ik verwacht absoluut niet dat Vera na 6 weken al de hele nacht door kan slapen, begrijp me niet verkeerd. Toch zou het wel lekker zijn als ze dat tussen de voedingen iets meer zou gaan doen. Vanaf week 4 probeer ik van alles uit, van inbakeren, rust en regelmaat, 1 flesje kunstvoeding voor de nacht, witte ruis, t-shirt met mijn geurtje en ga zo maar door. Na 6 weken ben ik een beetje door mijn lijstje heen. Alle voorgaande dingen hebben nog weinig tot geen effect gehad. Momenteel lees ik het boek ‘Slaap’ van Susanne Willekes. Hopelijk komt de gouden tip uit dit boek.  Ik vermoed dat het dag- en nachtritme van Vera nog niet helemaal gelijk loopt met dit van ons 😉. Het zou fijn zijn als er snel verbetering komt, want ik kan helaas niet zo goed tegen weinig slaap… Ook dat was ik eventjes vergeten! 😊.

 

Wat werkte voor jou? Hoe kreeg jij het dag- en nachtritme omgedraaid? Nog een leuke goedwerkende tip? Ik sta open voor een heleboel 🙂

Comments

comments

Delen:

5 Reacties

 1. februari 1, 2019 / 8:34 pm

  Haai 🙂 hier wordt ons mannetje zondag 1 jaar en gemiddeld wordt hij per nacht nog 1 of 2 x wakker. Een huilbui, soms tot ontroostbaar aan toe. Zo vermoeiend (vooral ook omdat ik hem dan haast niet stil krijg)

  Ik heb niet zoveel tips, behalve (wat je waarschijnlijk al doet en weet) een paar open deuren:
  – kun je Vera dragen overdag in een doek?
  – (en dat dan een tijdje volhouden want tips afwisselen werkt ook vaak niet voor een kleintje)
  – zelf bijslapen, zorgen dat iemand even jouw taken overneemt
  – co sleeping of samen slapen proberen?

  Heel veel succes!

  • Marieke
   Auteur
   februari 2, 2019 / 10:46 pm

   Bedankt voor je reactie! Wat heftig voor jullie zeg! Die tips ben ik inderdaad al heel hard aan het proberen. Ik hoop er op dit moment op dat ze snel een paar uurtjes per nacht gaat slapen. Bij ons is het niet eens dat ze wakker wordt, maar dat ze uberhaupt weinig tot niet slaapt. Vanmiddag heb ik gelukkig alvast twee uurtjes geslapen… Nu de nacht weer in! Hopelijk voor ons allebei een goede nacht!

 2. Suzanne
  februari 2, 2019 / 11:57 am

  Pittig he! Wat bij ons nog een beetje hielp was de tip van de kraamverzorgster; laat ze overdag niet meer dan 3/4 uur tussen de voedingen doen. Ze maken vaak 1 langere ruk en dan gaan ze die ’s nachts doen.
  Maar goed, ik heb zelf twee niet te beste slapers. Ben bij de tweede maar gelijk gaan co sleepen dat levert de meeste slaap op voor iedereen.

  • Marieke
   Auteur
   februari 2, 2019 / 10:47 pm

   Thanks! Vandaag heb ik jouw tip geprobeerd. We gaan nu de nacht in.. hopelijk wordt het een succes! 🙂

 3. Marushka
  februari 16, 2020 / 11:50 am

  Onze kleine is nu 3 maanden geweest en slaapt nu ongeveer 2 weken door, daarvoor heb ik hem overdag regelmatig geprobeerd om wakker in zijn bedje te leggen. Hij sliep toen nog bij ons op de kamer in een co-sleeper, ik ging dan met mijn hoofd vlakbij hem leggen en door mijn adem viel hij dan in slaap. Heel veel nachten hebben wij de kleine toen hij s’nachts wakker werd automatisch gelijk een voeding gegeven, op een gegeven moment had ik dat een keer niet gedaan en mijn pink in z’n mondje gedaan om erop te sabbelen. Wel een stijve arm maar hij viel zo weer in slaap en werd s’morgens 8 uur pas weer wakker. Hij slaapt nu overdag en s’avonds lekker in zijn eigen kamertje, overdag gaat af en toe nog moeilijk maar als ik mijn shirt bij hem neerleg dan valt hij zo in slaap. Wij kregen als tip voor dag en nacht ritme om de box bij het raam neer te zetten. Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107