Een huis (ver)kopen in tijden van Corona? Tegen deze 5 dingen loop je aan!

Een huis (ver)kopen in tijden van Corona? Tegen deze 5 dingen loop je aan!

Of je het wel of niet moet doen? Die keuze kan ik niet voor je maken. Wel wil ik in deze blog een aantal zaken op een rijtje zetten waar je (mogelijk) mee te maken gaat krijgen als je een huis wilt kopen of verkopen tijdens deze coronacrisis. 

  1. De huizenprijzen

Er wordt veel gespeculeerd over de huizenprijzen. Gaan ze straks enorm zakken en betaal ik misschien te veel voor mijn nieuwe huis? Of koop ik een duur huis en gaat mijn huis straks voor veel minder geld weg? Alles is natuurlijk mogelijk. Op dit moment zie ik overal om mij heen nog huizen die snel en goed verkocht worden. Ook ons huis was binnen enkele weken verkocht. Toch kun je natuurlijk ook pech hebben. Er zijn meer mensen die nu even wat voorzichtiger zijn en even wachten. Andere mensen zien nu juist kansen, omdat in bepaalde regio’s het ver overbieden nu minder lijkt te gebeuren. Op dit moment is er nog steeds meer vraag naar woningen dan dat er aanbod is. Of dit zal gaan veranderen hangt er vanaf hoe lang deze crisis zal duren en hoe we hier als land uit gaan komen.

2. Lockdown

Wat blijft er mogelijk? Mogelijk er huizen bezocht blijven worden? Of gaat het land in totale lockdown? In het laatste geval blijven er mogelijkheden om een huis op afstand te bekijken en zo alsnog een bod te doen. Zelf zou ik hier niet voor kiezen. Het is voor mij belangrijk hoe een huis ‘voelt’. De sfeer, de lichtval.. Een huis kopen is toch iets anders dan een nieuwe broek die je eventueel nog wel terug kunt brengen. Dat het onduidelijk is hoe deze tijd verder zal verlopen en het over een week weer heel anders kan zijn maakt mensen onzeker. Dit zie je wel terug in het aantal bezichtigingen.

3. Stijgende hypotheekrente

De hypotheekrente is historisch laag. Toch is deze alweer langzaam aan het stijgen. Afgelopen week hebben veel banken de hypotheekrente al iets verhoogd. De rente is nog steeds laag, maar het is mogelijk dat deze nog iets verder zal gaan stijgen.

4. Bezichtigingen

Iedereen die zijn huis te koop heeft staan is erg blij als hij veel bezichtigingen krijgt. Wat je op dat moment meestal nog niet bedenkt is dat je huis heel erg opgeruimd en schoon moet zijn voor al deze bezichtigingsmomenten. Wij hadden drie verschillende dagen met een weekend ertussen. In een gezin met kleine kinderen een grote uitdaging om dit voor elkaar te krijgen. Corona zorgt nog voor een grotere uitdaging. We hadden namelijk geen idee waar we deze 3 dagen door moesten brengen. Uiteindelijk hebben we een heleboel uur rondgereden in de auto.  Daardoor nu wel extra blij dat het na deze 3 dagen dan ook voorbij was ;-).

5. Vreemde mensen over de vloer

Daar waar wij het contact met andere zoveel mogelijk proberen te beperken, zorgen bezichtigingen voor veel mensen over de vloer. Dit vond ik zelf toch best even lastig. Er zijn ook makelaars die alle bezichtigingen nu al via Social Media doen. Wij waren uiteindelijk toch wel blij met alle bezichtigingen, maar hebben wel het huis even ontsmet nadat iedereen weer weg was en voordat de kinderen weer binnen kwamen. Toch even een extra klusje om rekening mee te houden.

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107