Zwangerschapsupdate week 12-22

Zwangerschapsupdate week 12-22

Het is alweer even geleden dat ik een zwangerschapsupdate gaf.  Vorige week vertelde ik wel over mijn ziekenhuisopname toen ik 20 weken zwanger was. Inmiddels zijn we twee weken verder en wil ik jullie toch even een update geven over de laatste 10 weken van mijn zwangerschap en ook nog een kleine vooruitblik op de komende periode!  

12 – 20 weken

Zo rond de 12 weken ging het beter met de kwaaltjes. Het enige kwaaltje dat dat blijvend aanwezig is gedurende deze hele periode is de vermoeidheid. Dit kan natuurlijk ook heel erg goed te maken hebben met die kleine dreumes die ik deze zwangerschap al rond heb lopen. Na een dag werken lig ik uitgeteld op de bank en ook in het weekend heb ik maar weinig energie over om dingen te doen.

Ik merk dat ik deze zwangerschap toch nog wel regelmatig vergelijk met mijn eerste zwangerschap. Toen voelde ik mij mooi en trots. Mijn haar had een mooie glans, ik kreeg een mooi rond buikje en ook mijn huid was stralend. Deze zwangerschap voel ik mij een stuk minder mooi. Mijn gelnagels bleven niet zitten door de hormonen en mijn haar is dof en valt enorm uit. Ook ben ik af en toe een hormonaal heksje thuis. Geloof dat de aanstaande papa blij is als deze zwangerschap er weer op zit ?.

Roze wolk

De roze wolk was in week 12- 20 weer enorm groot. Ik blijf dit wel altijd een spannende periode vinden. De 20 weken echo is echt een mijlpaal. Als deze echo goed is kan ik altijd veel meer genieten. Met ruim 19 weken hadden wij de 20 weken echo en gelukkig was alles helemaal goed met ons kleintje. Hierdoor durfde ik de eerste babyspulletjes aan te schaffen. De kans dat dit mijn allerlaatste zwangerschap zal zijn is enorm groot en ik probeer dus heel erg te genieten van alle mooie dingen die horen bij de zwangerschap.

Keerpunt

Toen ik precies 20 weken zwanger was verloor ik plotseling een behoorlijke hoeveelheid bloed. Na een ziekenhuisopname van twee dagen mocht ik gelukkig weer naar huis met de mededeling het een stuk rustiger aan te doen. Dit is inmiddels twee weken geleden en heeft mijn roze zwangerschapswolk behoorlijk veranderd. Ik probeer nog steeds te genieten, maar merk dat ik vooral opgelucht ben als er weer een week voorbij is. Weer een week dichter bij de levensvatbare periode. Daar waar ik aan de ene kant nog heel lang wil genieten van al die heerlijke schopjes, kan ik aan de andere kant niet wachten om een gezond kindje in mijn armen te hebben. Geen stressvolle toiletbezoeken meer en gewoon weer alles kunnen doen zonder bang te zijn.

Week 22- 36

De komende weken heb ik iedere week een controle bij de verloskundige. Dit geeft al veel rust. Daarna hebben wij zelf een echo geboekt bij 24 weken en krijgen we nog echo’s bij 28, 32 en 36 weken om te kijken of de placenta al aan het optrekken is. Hier hoop ik echt enorm op. Als dit zo is kan ik weer lekker aan het werk, fietsen, zwemmen en misschien zelfs nog wel een weekendje weg voor de bevalling! Duimen jullie even mee? Mijn buik begint inmiddels lekker te groeien. Dat voelt ook als een fijne bevestiging.

Dankbaar

Voor nu voel ik vooral enorm veel dankbaarheid dat ons kleine wondertje er nog is. Iedere week opnieuw realiseer ik me weer dat dit nu ook heel anders had kunnen zijn. Hopelijk komt het vertrouwen in mijn lichaam snel terug en kan ik weer verder met genieten! Het ziekenhuis heeft me trouwens ook nog een nieuwe zwangerschapscraving opgeleverd. Kennen jullie dit toetje al?? Niet? Zeker even halen!

 

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107