Het eerste trimester – verschillen en overeenkomsten

Het eerste trimester – verschillen en overeenkomsten

Wauw! Het eerste trimester zit er gewoon alweer op! Wat vliegt de tijd enorm. De afgelopen maanden heb ik best regelmatig dingen vergeleken met de zwangerschap van Noah. Vandaag zet ik een aantal dingen even voor jullie op een rijtje. Er zijn namelijk overeenkomsten, maar ook grote verschillen!

Overeenkomsten

  1. Testdrang

Net als tijdens de zwangerschap van Noah had ik ook dit keer een enorme testdrang. En dan bedoel ik niet persé naar de eerste test, maar nog meer naar test 3, 4, 5 en verder. Een hele rits testen tot ik daadwerkelijk durfde te geloven dat ik misschien wel zwanger kon zijn. Bij Noah duurde het ook tot week 6 om mijzelf hiervan te overtuigen.

  1. Gelukkig gevoel

Net als bij Noah ben ik weer stralend zwanger. Oké .. het was af en toe best even pittig en ik was doodmoe, maar vanaf een week of 10 ben ik al extreem aan het genieten. Heerlijk om zwanger te zijn. Net als bij Noah had ik alleen in het begin last van kwaaltjes en voel ik me nu best wel weer fit.

  1. Kinderwagen heel snel in huis

Bij Noah hadden we met 12 weken de Bugaboo Cameleon al in huis. Deze keer hebben we de Bugaboo Donkey Duo gekocht met 12 weken. Alle andere aankopen zullen voorlopig nog wel uitblijven, maar op de één of andere manier moet de wagen altijd snel geregeld zijn ?. Heerlijk om er iedere avond voor het slapen gaan even naar te kijken en lekker weg te dromen! Ik kan niet wachten tot ze hier straks samen in zullen zitten ?.

Verschillen

  1. Eten

Eén van de allergrootste verschillen met de eerste zwangerschap is het eten. Bij Noah kon ik bijna niets naar binnen krijgen en at ik 9 maanden lang tijdens het avondeten alleen maar frikandellen met een paar hapjes groenten en wat aardappels of witte pasta zonder saus. Hier was ik dan vervolgens zo’n drie uur me bezig om bovenstaande op te krijgen. Ook overdag had ik vrijwel geen trek en moest ik heel hard mijn best doen om iets te eten. Nu? Nu heb ik de hele dag door honger en kan ik ook in de avond prima eten. Heerlijk! Ik merk wel dat ik bij Noah veel meer de voorkeur had voor hartige snackjes en dat ik nu echt moeite moet doen om de snoepjes te laten liggen. Terwijl ik normaal eigenlijk helemaal niet van zoet hou…

  1. Mijn buik

Bij Noah duurde het een heel stuk langer voordat ik een buikje kreeg. Zo rond de 15 weken begon het wel zichtbaar te worden. Deze keer kon ik het met 10 weken eigenlijk al niet meer verbergen. Ook lijkt deze buik iets meer rond te worden en iets minder naar voren, maar wie weet verandert dit nog tijdens het groeien ?.

  1. Misselijk en duizelig

Bij Noah was ik vooral heel moe en werd ik misselijk als ik iets moest eten. Zolang ik niets at voelde ik me wel goed. Deze keer was dit anders. Zodra ik opstond voelde ik me beroerd. Ook was ik zo duizelig dat ik Noah ’s ochtends niet in bad kon doen en kon aankleden. Dit was gelukkig na de 10e week weer voorbij.

  1. Humeur

Daar waar ik bij Noah niet zo heel veel verschil merkte en het gevoel had dat ik tot het eind wel gezellig was is dat nu wel even anders. Ik voel me met regelmaat chagrijnig en merk dat ik dan wat meer mopper. Hopelijk is dit nu ook snel voorbij… Zou ook fijn zijn voor mijn omgeving ?.

 

Dit was dan alweer het eerste trimester! Ik ben nu al benieuwd naar de verschillen en overeenkomsten in het tweede trimester. Al mag dat nog wel heeeel lang duren. Ik wil nog een flinke tijd kunnen genieten van deze zwangerschap.

Hoe was dit bij jou? Heb jij ook verschillende zwangerschappen gehad?

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107