Dit worden dé interieurtrends van 2021!

woontrends 2021

Over een paar weken krijgen wij de sleutel van ons nieuwe huis. Het huis is op dit moment gestyled volgens de trends van 15 jaar geleden. Ik kan dan ook niet wachten om aan de slag te gaan en het huis flink te moderniseren. Tijd om mij eens te gaan verdiepen in dé interieurtrends van 2021!

Verbouwen of verhuizen?

Regelmatig kijk ik naar woonprogramma’s op tv. Zeker nu we gaan verhuizen vind ik het heerlijk om daar inspiratie op te doen. Er komen vaak combinaties voorbij die ik zelf nooit zou kiezen, maar die toch wel heel erg gaaf staan. Meestal moet ik wel even wennen aan een nieuwe trend. Vandaar dat ik mij nu ook alvast maar verdiep in de trends voor 2021 ;-).  Het afgelopen jaar hebben we flink getwijfeld tussen verbouwen of verhuizen. Nu de (verhuis)kogel door de kerk is en het inpakken is gestart, kan ik aan de slag met het maken van keuzes voor ons nieuwe huis.

Back to nature

De trend van 2020 was ‘back to nature’. Dit is een stijl die heel goed bij mij past. Ook in 2021 blijft dit een trend. Je kunt hierbij denken aan een huis met veel aardetinten zoals terracotta, groen, grijs, taupe en bruin. Als je daarnaast vooral kiest voor houten meubels ontstaat er  een hele mooie harmonische sfeer. Met een toffe fotowand in dezelfde kleurstelling of foto’s van de natuur is deze stijl helemaal af!

fotowand Desenio

Duurzaam

Een tweede trend die we in 2021 veel gaan zien is ‘duurzaam’.  Items met een verhaal, een erfenis of een ‘kringloopgelukje’ krijgen meer betekenis. Ook een oude kast een tweede leven geven door een nieuw kleurtje maakt je huis een stuk persoonlijker. Leuk om deze duurzame (en vintage) items te combineren met moderne meubels voor een verrassend interieur. Het recyclen is natuurlijk goed voor het milieu, je portemonnee en daarnaast geeft het je ook een goed gevoel als je ergens veel moeite voor hebt gedaan.

Face- line art 

Iets wat je steeds meer tegen gaat komen is ‘face-line art‘. Een abstracte kunstvorm waarbij alleen de lijnen van gezichten worden weergegeven. Deze face-line art kun je terug laten komen als eye-catcher op een fotowand, maar ook als los stuk in een mooie lijst met zwarte rand komt het goed tot zijn recht. In een duurzaam en ‘back to nature’ interieur  is deze kunstvorm een leuke abstracte verrassing.

 

 

Statement piece

In een rustig interieur kan het leuk zijn om een statement piece toe te voegen om de ruimte wat spannender te maken. Een opvallende spiegel, vreemde plant, een kandelaar of beeld in een afwijkende kleur zorgen voor een verrassend effect.  Om een statement piece goed te laten uitkomen is het belangrijk dat het in contrast is met de rest van de ruimte. Contrast kan zowel in materiaal, stof, vorm als in kleur zitten.

Richt jij je huis altijd in volgens de laatste trends? Of doe je dit eigenlijk nooit, maar heb je nu zin om de boel eens even flink om te gooien? Dan hoop ik dat je iets hebt aan bovenstaande inspiratie. Mocht je niet goed weten welke kleuren je wilt gebruiken, dan kun je op deze website een heleboel verschillende kleuren vinden.  Zelf kan ik in ieder geval niet wachten om flink mijn handen uit de mouwen te gaan steken in ons nieuwe huis. Het zijn spannende tijden voor ons geweest, maar het kiezen van de nieuwe inrichting van ons huis is wat mij betreft het allerleukste deel. Zodra ons huis klaar is zal ik dit natuurlijk ook delen op mijn blog. Wat ik al wel kan verklappen is dat jullie veel van bovenstaande trends terug gaan zien. 

Comments

comments

Delen:

19 Reacties

 1. Joke
  januari 6, 2021 / 3:08 pm

  Heerlijk rustgevend deze stijl! Welke verf en kleurnummer heb je bedacht voor de groene wand?

 2. Allie
  januari 25, 2021 / 1:09 pm

  Welke kleur groen is hier gebruikt?

 3. anja
  februari 1, 2021 / 3:47 pm

  ik zou ook wel willen weten welke kleur dit is, prachtig!

 4. februari 1, 2021 / 10:48 pm

  Ja graag de kleur groen! Welke is dit?

 5. februari 22, 2021 / 10:22 am

  Welke prachtige kleur is hier gebruikt op de wand?

 6. maart 1, 2021 / 2:32 pm

  Welke kleur en kleur nr heeft deze wand. Ik heb net zn kleur doorgekregen. Lijkt erg veel op morning dew. Alleen kan nergens een kleur nr vinden. Die is ook grijs/ groen

 7. Caron René
  maart 12, 2021 / 5:17 pm

  Heel mooie kleur groen ,graag het nummer van verf , is vpor inkom appartement
  Dank u

 8. Jolanda
  maart 16, 2021 / 2:47 pm

  Ik zou ik heel graag de kleurnummer willen weten…… heel mooi.

 9. Chantal
  april 10, 2021 / 4:28 pm

  Welke prachtige kleur groen is hier gebruikt op de wand?

 10. Susi
  april 27, 2021 / 7:19 am

  Wauw die kleur is heel mooi, welk nummer of verf merk is hiervoor gebruikt?

 11. mei 4, 2021 / 8:29 am

  Ik zie nog geen reactie op welke kleur groen hier is gebruikt( merk en kleurnummer). Is er iemand al achter welke het is?

 12. Katrien
  mei 12, 2021 / 5:32 am

  Mooi! Welke kleur groen is hier gebruikt? Alvast bedankt!

 13. Els
  mei 23, 2021 / 10:30 am

  Mooie kleur groen, ik zou graag het merk en nummer weten.

 14. Tim
  juli 11, 2021 / 9:43 pm

  Boulder Lichen (PPG1127-4)
  Deze kleur komt redelijk in de buurt

 15. Joanne
  juli 16, 2021 / 5:59 pm

  Ik zou ook graag weten welke kleur er op zit muur zit.

 16. Joke
  augustus 2, 2021 / 9:05 am

  Ook ik zoek deze kleur,graag een antwoord!

 17. Noel
  september 12, 2021 / 5:25 pm

  Mag ik ook het kleurnummer. Geweldig mooi

 18. Wendy Miechielsen
  oktober 12, 2021 / 4:49 pm

  Beste ,
  Welke kleur en nr is dit groen? Zeer mooi.
  Mvg
  Wendy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107