Huidpijn – Saskia Noort

Huidpijn – Saskia Noort

Soms lees je een boek wat je niet meer weg kunt leggen. De literaire thriller Huidpijn van Saskia Noort is zo’n boek. Misschien denk je wel… ‘Wat moet een boekreview nu op een blog van een mamablogger ?’. Toch zijn er de laatste tijd veel boeken (en ook series) die mij – als jonge mama – enorm hebben aangesproken. Ik wil ze graag met jullie delen.

Vandaag dus een review over het boek ‘Huidpijn’ .

Het boek gaat over Anne, een populaire televisiepresentatrice en journaliste. Ze heeft een mooie carrière en een knappe jonge vriend. Toch wil ze maar één ding; moeder worden. Helaas is dit voor haar niet zo vanzelfsprekend. Ze start met IVF behandelingen.

In het boek beschrijft Saskia hoe hoofdpersoon Anne in de knoop zit dankzij alle hormonen. Hoe dit zijn weerslag heeft op haar relatie. Een relatie waarin zij steeds verder uit elkaar groeien. Tijdens de laatste IVF poging bij een kliniek in Duitsland biecht haar vriend na de punctie op dat hij niet meer wil doorgaan met de IVF behandelingen en dat hij verliefd is op een andere vrouw.

[otw_shortcode_quote border=”bordered” border_style=”bordered” background_pattern=”otw-pattern-2″]Op bepaalde momenten heb ik mij heel goed kunnen identificeren met de hoofdpersoon. Een IVF behandeling heb ik (gelukkig) niet hoeven doormaken. Wel herken ik de hele sterke wens om moeder te worden en het verdriet als het niet lijkt te gaan lukken.[/otw_shortcode_quote]

Mijn mening

Het verdriet van Anne wordt heel goed beschreven in dit boek. Het verlies van haar vriend, het verraad, maar bovenal het verdriet om het verliezen van de droom om ooit moeder te worden.

Op bepaalde momenten heb ik mij heel goed kunnen identificeren met de hoofdpersoon. Een IVF behandeling heb ik (gelukkig) niet hoeven doormaken. Wel herken ik de hele sterke wens om moeder te worden en het verdriet als het niet lijkt te gaan lukken.

Deze grote wens van Anne loopt als een rode draad door het boek. Het is een verrassend en onvoorspelbaar verhaal met een thema waarvan ik verwacht dat het veel van mijn lezers zal aanspreken. Dit boek is een absolute aanrader.

Dus….

 1. Ren naar de boekhandel, bibliotheek of bestel het boek online.
 2. Zet een grote mok thee voor jezelf.
 3. Vergeet de koekjes en/of chocolade niet.
 4. Zorg dat je even lekker wat uurtjes rust hebt.
 5. Lees, geniet….
 6. Laat mij vooral even weten wat JIJ van dit boek vindt!

Comments

comments

Delen:

15 Reacties

 1. juni 20, 2017 / 7:35 am

  Dit boek heb ik ook gelezen en vond ik zeer amusant. Het geeft een leuk kijkje in de wereld van de tv en ik vond de hoofdpersoon enorm menselijk. Ik voelde erg met haar mee.

 2. juni 20, 2017 / 8:09 am

  Lijkt me best wel een heftig verhaal om te lezen. Ik wist niet dit verhaal achter Saskia Noort.

 3. juni 20, 2017 / 8:13 am

  Ik kan mij heel goed identificeren in het hoofdpersonage. De sterke kinderwens speelde bij mij ook en met IVF heb ik het geluk gehad om moeder te mogen worden. Het lijkt mij een erg mooi boek.

  • Marieke
   Auteur
   december 30, 2017 / 11:45 pm

   En? Al gelezen? Goed boek he?

 4. juni 20, 2017 / 9:07 am

  Hij ligt klaar voor de vakantie. Helaas anders niet zoveel tijd om rustig een boek te lezen

 5. juni 20, 2017 / 9:34 am

  Hij staat nog op mijn lijstje. Alle boeken van Saskia Noort vind ik geweldig! Gelijk een goed excuus om vanmiddag lekker in de zon te gaan zitten.

  • Marieke
   Auteur
   december 30, 2017 / 11:45 pm

   En?? Vond jij hem ook zo goed? 🙂

  • Marieke
   Auteur
   december 30, 2017 / 11:44 pm

   En? Ondertussen al gelezen??

 6. juni 21, 2017 / 7:00 am

  Ik heb dit boek in 1 ruk uitgelezen! Ik lees erg veel en ben ook fan van Saskia Noort.

 7. juni 24, 2017 / 6:04 am

  Lijkt me geen boek voor mij aangezien ik geen kinderwens heb. Wel mooi mocht je dat wel hebben en problemen ondervinden.

  • Marieke
   Auteur
   december 30, 2017 / 11:43 pm

   Misschien toch wel… het is best een heel spannend boek ook naast de kinderwens…

 8. december 30, 2017 / 9:54 pm

  Ik ben ook eindelijk aan het boek begonnen. Niet als leesboek, maar via Storytel. Heerlijk om er helemaal in meegevoerd te worden

  • Marieke
   Auteur
   december 30, 2017 / 11:43 pm

   Jaaa… goed is hij he? Ik vond het zo jammer toen ik het boek uit had! Zoek nog zo’n soort boek…dus als je nog tips hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107