5 voordelen van een keizersnede

5 voordelen van een keizersnede

Deze blog schrijf ik niet om de keizersnede nu eens lekker te gaan promoten. Ik heb namelijk een hele mooie natuurlijke bevalling gehad bij Noah en had heel sterk de wens om dit nog eens opnieuw mee te mogen maken. Helaas kreeg ik afgelopen week te horen dat nog een natuurlijke bevalling er voor mij waarschijnlijk niet in zit. Onze baby heeft  namelijk de voetligging gekozen… De voordelen van een natuurlijke bevalling kan ik zo opnoemen, maar toen ik hoorde dat het deze keer (zeer) waarschijnlijk een keizersnede ging worden moest ik toch wel even slikken en flink schakelen.

Why?

Overal lees ik dat je van een positieve mindset een positiever gevoel krijgt en dat je daar uiteindelijk gelukkig van wordt. Daarom dus maar een lijstje met voordelen van een keizersnede. Opgesteld samen met vriendinnetjes die ook allemaal één of meerdere bevallingen hebben meegemaakt! Een soort ervaringsdeskundigen dus ?.

Neem deze blog vooral niet te serieus, onderschat een keizersnede ook zeker niet. Het is een heftige buikoperatie. Net als jij als lezer ben ook ik mij daar echt wel van bewust. Vandaag wil ik alleen vooral even stilstaan bij het feit dat er – gelukkig – ook voordelen zitten aan het krijgen van een keizersnede.

Keizersnede of natuurlijke bevalling

Zoals ik al schreef zat ik zelf eigenlijk – net als veel andere mensen – niet echt te wachten op een keizersnede. Helaas ligt ons kleintje op dit moment in volledige stuit al een stukje gezakt in het bekken. De kans dat het nog een hoofdligging gaat worden is niet zo groot.  Draaipogingen doen ze ook niet bij mij. Op dit moment ben ik ruim 27 weken zwanger en heb ik gebroken vliezen. Een draaipoging betekent direct bevallen. Het komt zoals het komt dus… Alleen een natuurlijke bevalling met de voetjes naar beneden was volgens de verloskundige onmogelijk. De afgelopen dagen dus meerdere keren een instructie of afspraak gehad om mij voor te bereiden op een keizersnede. Wanneer ik deze ga krijgen is nog onduidelijk. Dat hangt af van hoe het kindje zich voelt en of ik wel of geen weeën of infectie krijg.

De 5 voordelen van een (geplande) keizersnede

Tot zover dus even mijn verhaal. En hier zijn ze dan.. de 5 voordelen die wij konden bedenken. Heb je er ook nog een aantal toe te voegen, laat dan even een reactie achter!

 1. Als je een geplande keizersnede krijgt, dan weet je van tevoren op welke dag je gaat bevallen. Je kunt dan heerlijk rustig alles regelen, hebt thuis vaak alles klaar en je bent goed voorbereid op je bevalling. Best fijn voor een control freak ?.
 2. Je hoeft niet bang te zijn voor het uitscheuren en inknippen van je onderkantje! Joehoe! Ook vaak veel minder last van bloedverlies en dus hoef je maar korter vrienden te zijn met die megagrote sexy kraamverbanden.
 3. Als je al weeën moet meemaken, dan is dit in ieder geval niet urenlang. Ook de persweeën mag je lekker overslaan.
 4. Stofzuigen na je bevalling? Of andere dingen tillen? Dat mag je ook na je zwangerschap nog even lekker uit handen geven.
 5. Geen vastzittende schouders of baby’s die er met moeilijk uitgaan met persen en dus net iets te lang vastzitten in het geboortekanaal.

 

Dit was wat wij met elkaar konden bedenken. Nogmaals.. doe mij maar een natuurlijke bevalling. Maar als het niet anders is – zoals nu bij mij – dan is het fijn dat er ook voordelen zitten aan een keizersnede!

Comments

comments

Delen:

4 Reacties

 1. oktober 19, 2018 / 7:49 am

  Ik hoop voor je dat je net zo’n fijne ks mag hebben als ik heb gehad. Ik zat binnen een week weer op de fiets. Bij mijn natuurlijke bevalling duurde het weken zo niet maanden voordat ik dat weer kon ivm de hechtingen down there. De wond op mijn buik vond ik persoonlijk veel beter te doen. Ik zou zo nog 10 x zo bevallen. De natuurlijke bevalling vond ik namelijk echt een drama.

  • Marieke
   Auteur
   oktober 19, 2018 / 7:55 am

   Wat een fijne reactie is dit! Dit helpt enorm… Goed om te horen dat het herstel bij een keizersnede dus ook sneller kan gaan en niet persé negatiever hoeft te zijn dan die van een natuurlijke bevalling! Thanks!

 2. Erica
  oktober 19, 2018 / 10:45 am

  Ik had een spoedkeizersnede. Het is mij enorm mee gevallen. De wond is snel een mooi geheeld. Je ziet hem bijna niet meer. Zonder de keizersnede was onze dochter er niet. Het is mooi dat het kan en voor mij totaal geen gevoel van falen geweest. Wat veel mensen aan mij vroegen.

  Heel veel sterkte de aankomende tijd

 3. oktober 19, 2018 / 12:18 pm

  Ik ben bevallen met een spoedkeizersnede onder narcose. Ik was fysiek super snel weer op de been. Totaal geen pijn gehad en de wond genas vlot. Wel nog 6 weken gevloeid 😉 geen garantie dus voor weinig vloeien. Ik ben wel heel verdrietig dat ik de geboorte van mijn enige kindje niet heb meegemaakt… maar hé…. anders had ik haar helemaal niet gehad. De navelstreng was verzakt en klopte al bijna niet meer dus een spoedje. Binnen 2 minuten gepiept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489