Mijn liefde voor het consultatiebureau

Mijn liefde voor het consultatiebureau

Liefde en consultatiebureau samen in een titel? Huh….?? Jaja.. toch is het zo! Ik zal het zo even uitleggen. Laat ik maar even beginnen bij het begin.

Al jarenlang hoor ik negatieve verhalen over het consultatiebureau. Ook niet heel gek. Jouw kindje is het mooiste, liefste en meest geweldige mensje van de hele wereld… en dan DURFT zo’n mens van het consultatiebureau jou te vertellen dat dit fantastische schepseltje niet helemaal lekker in het grafiekje past. Een grafiekje wat laat zien hoe kinderen in Nederland gemiddeld groeien qua lengte, gewicht.

Mijn eerste ervaring

Toen het zover was dat ik voor de eerste keer het consultatiebureau moest bezoeken vond ik dit dan ook behoorlijk spannend. In mijn hoofd had ik al allerlei beelden bedacht over hoe vreselijk dit bezoekje zou gaan worden. Meestal valt het mee als ik zoiets van tevoren bedenk. Dit bezoekje was helaas nog veel erger dan ik ooit had kunnen bedenken. We zijn daar 30 minuten geweest en Noah heeft 28 minuten gehuild. De jeugdarts wilde van alles checken, maar kon uiteindelijk zelfs geen hartslag vinden door het oorverdovende gekrijs. Onze kleine prins had serieus na 20 minuten al een ‘gedragsprobleem’ te pakken in de computer. Na het aantrekken van zijn laatste sokje (minuut 28) was ons mooiste, liefste en meest geweldige mensje weer heerlijk stil. Alle (nieuwe) ouders in de wachtkamer keken wel wat zorgelijk. Ik vermoed dat ook zij weinig zin hadden om de kamer van de jeugdarts te betreden.

En dan moet je nog eens terug….

Je kunt je voorstellen dat ik toch wel wat stress voelde toen wij ons na 8 weken weer mochten melden op het consultatiebureau. Deze keer inclusief vaccinatie. We hadden deze keer een lekker dik deken meegenomen om Noah in te verplaatsen. Dit werkte fantastisch. Heerlijk rustig lag hij daar op het tafeltje van de verpleegkundige deze keer. Af en toe kon er zelfs een lief glimlachje af. Tot op het moment van de vaccinatie. Je kindje zo intens horen krijsen laat geen enkele moeder koud. Afschuwelijk. Een moment om je af te vragen hoe belangrijk die vaccinaties daadwerkelijk zijn….

Na het lezen van bovenstaand stuk zul je misschien niet begrijpen hoe de titel dan toch is ontstaan. Ik zal het even uitleggen…

Mijn liefde voor het consultatiebureau

De komende periode zal ik het consultatiebureau nog vaak moeten bezoeken. Wij hebben zelfs het ‘geluk’ een aantal extra bezoekjes te ‘mogen’ brengen omdat ons mooiste, liefste en meest geweldige mensje van de wereld zich niet goed houdt aan de afspraken die de gemiddelde baby’s met elkaar hebben gemaakt. Hij gaat namelijk met een prachtige stijgende lijn dwars door alle lijntjes van de grafiekjes heen.

Ik heb nu geleerd om anders te gaan kijken en denken. Het lukt me steeds beter om te genieten van het feit dat mensen daadwerkelijk kinderen in grafiekjes proberen te stoppen. Deze mensen hebben ervoor geleerd om op deze manier te kijken naar kinderen en ons dit zo goed mogelijk uit te leggen! En dat lukt! Daarnaast is het een pittige job om ‘kritiek’ te leveren op de baby van een nieuwe mama vol hormonen. Zij zijn (in ieder geval in ons geval) de enige mensen die ons durven vertellen dat onze kleine prins toch best wat aan de mollige kant is….. Ons eigenwijze zoontje heeft in ieder geval maling aan alle grafiekjes van het bureau. Soms lijkt het wel alsof hij expres nog even door het volgende lijntje heen gaat. Hij kijkt ons nog iedere keer stralend aan als we zijn grafiekjes bekijken. En als hij zo trots en gelukkig is… waarom wij dan niet? Wij zijn blij met een zoontje dat goed eet en een heerlijke schaterlach heeft. Ieder bezoekje aan het consultatiebureau bevestigt dat wij dan misschien geen gemiddelde baby hebben, maar wel de allerliefste, mooiste en meest geweldige J.

Wat is jouw ervaring met het consultatiebureau?  Hoe ervaar jij de bezoekjes?  Kun jij er terecht met je vragen? Waarmee hebben ze jou goed geholpen? Laat even een reactie achter!

Comments

comments

Delen:

11 Reacties

 1. mei 30, 2017 / 7:20 pm

  Helaas ben ik niet zo van het consultatie bureau. Wij noemen het hier thuis: het consternatie bureau… Er is altijd wel wat met een beetje een oordeel in de vraag: ‘rolt tie nog niet… owh’ We komen er altijd onzeker van terug.

 2. mei 30, 2017 / 7:58 pm

  Ik heb absoluut geen goede ervaring met het consultatiebureau. Tot mijn zoon 8 maanden oud was wel hoor, maar daarna werd me verteld dat hij geopereerd moest worden. Maar dat bleek onzin te zijn. Ik ben zo onzeker geworden en wilde feedback geven de afspraak daarna. Ik bedoel, ik kan wel tegen andere mensen klagen, maar dat heeft niet zoveel zin, zij moeten er zelf van leren. De “arts” in kwestie zou mij nog bellen om het door te spreken, maar heeft dit nooit meer gedaan. Als wij nu een afspraak hebben en we treffen haar, laat mevrouw haar collega vaak de ochtend van de afspraak bellen om de afspraak te annuleren. En daar baal ik dan zo van, want ik verzet al afspraken voor het CB. Kritiek kunnen ze niet hebben, zelfs niet als het opbouwend bedoeld is. Ben helemaal klaar met die gasten, maar helaas zit ik nog 3 jaar aan ze vast hahaha. Al is het niet verplicht dat weet ik, ik vind het toch leuk om ze te laten wegen en meten 🙂

 3. mei 30, 2017 / 10:23 pm

  Ik moet binnenkort met ons zoontje voor de eerste spuitjes.. ik vind het werkelijkwaar helemaal niks. Ik heb namelijk zelf een grote fobie voor naalden dat word dus nog wat.. niemand mag mijn kleintje pijn doen..?

 4. mei 31, 2017 / 8:59 am

  Bij mij middelste zoon hadden we na een slechte ervaring met de jeugdarts uiteindelijk een verpleegkundige die de zorg om ons kindje “stuurde” met een huil baby en een slechte groei hadden we wat extra nodig ondanks dat dit nummer 2 was. Door haar aandringen kwamen we snel bij de kinderarts terecht en bleek meneer een allergie te hebben. Tot zn 4e verjaardag hebben wij wat extra momenten gehad maar dit was niet vervelend.
  Ook nu bij nummer 3 valt het me allemaal mee en zijn ze daadkrachtig en weet ik meer ( weer allergie) maar mogen we vanwege bij ons in dit geval een te minimale groei ons ook wat meer melden! Als alles goed gaat heb je ze niet nodig maar soms bij zorg is het fijn dat ze er zijn!

 5. juni 6, 2017 / 7:31 am

  Ik vond het niet zo fijn. Ik ging er meestal rustig naar toe, maar kwam er bezorgd en huilerig weer uit. Maar ze hebben op zich wel een goede functie. Het is denk ik ook net wie je daar treft.

 6. juni 6, 2017 / 7:39 am

  Wij noemen het altijd Kind & ONZIN… Borstvoedingsbeleid is een grap, die vragen die ze stellen ‘kan hij dat al?’ ja maar hij wilt het niet tonen wat logisch is voor een kind in een onbekend omgeving. Nog nooit gehoord over Rapley… pfff en ik moet er vandaag naar terug Wish me luck

 7. juni 6, 2017 / 9:43 am

  ik heb zelf geen ervaring met het consultatiebureau, maar niemand is perfect. als ik mijn eigen boekje erbij pak was ik te klein, wat logisch is ben 5 weken te vroeg geboren maar ik paste ook niet in z’n schema van hun net als mijn broertje hij groeide niet en kreeg hier medicijnen voor die niet echt werkte. want iedereen is anders

 8. juni 6, 2017 / 12:33 pm

  Hier ga ik wel naar het consultatie bureau.. Overbodige adviezen leg ik naast me neer, handige tips neem ik mee en geef ik mijn eigen draai aan

 9. juni 6, 2017 / 6:52 pm

  Ik ben niet zo heel dol op ze. Mijn kind was altijd te dun volgens hun grafiekjes, ik moest hem maar volke melk geven etc. Hij eet de oren van mijn hoofd af en blijft ‘dun’. Het is gewoon zijn bouw, maar daar houden de grafiekjes geen rekening mee 😉 Nee, ik vind dat maar irritant haha.

 10. juni 8, 2017 / 9:58 pm

  Bij mij gaat het ene oor in andere oor uit. Ben nooit van dan van het CB geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489