Pas je goed op je zusje, lieve Noah?

Pas je goed op je zusje, lieve Noah?

Lieve Noah,

Gisterochtend bracht papa je naar het kinderdagverblijf. Normaal moet je altijd even wennen zo na het weekend, maar vandaag had je er zin in. Glijden op de glijbaan en racen met de auto’s! Je was er echt helemaal klaar voor. Samen met Vera bleef ik thuis. We kregen allebei een dikke kus (‘tus’). Op dit soort momenten wil ik je eigenlijk niet laten gaan. Ik mis je al op het moment dat je nog amper de straat uit bent. Toch weet ik dat het goed is. Even alle aandacht en tijd voor Vera en jij kunt daar heerlijk spelen.

Gistermiddag kwam het bericht naar buiten dat er een man was in Utrecht die op mensen schoot. De scholen en kinderdagverblijven in de provincie Utrecht werden allemaal dicht gehouden. Ook op jouw kinderdagverblijf werd niet meer buiten gespeeld. Op het moment dat ik het nieuws hoorde zat ik met Vera in mijn armen op de bank. Het allerliefst was ik jou direct gaan halen. Het maakte me onrustig lieve Noah, dat jij niet bij ons was. Toch wist ik dat je veilig was bij het kinderdagverblijf. Je lag vast lekker te slapen. Of misschien was je wel aan het spelen met je favoriete brandweerauto.

Terwijl ik naar je slapende zusje keek voelde ik mij een beetje verdrietig. Jullie zijn allebei zo mooi en lief. Jij bent geboren om mensen te laten lachen. Je lieve kleine krulletjes en je leuke grapjes. Al die dikke knuffels en kusjes die we van jou krijgen. Vera, je kleine zusje is al net zo mooi en lief. Wat ben ik blij dat jullie er zijn. Jullie maken mijn wereld zoveel mooier.

Tegelijkertijd voel ik me soms ook verdrietig, dat jullie moeten opgroeien in de wereld van vandaag. Een wereld waarin mensen een hekel aan elkaar hebben, omdat ze anders denken of iets anders geloven. Waarin mensen nare dingen over elkaar zeggen omdat ze een andere huidskleur of afkomst hebben. Een wereld waarin mensen elkaar pijn en verdriet doen door beledigingen op social media. En dat is dan de generatie mensen die de kinderen opvoeden van nu. Wat zou het toch mooi zijn als juist de volwassenen van nu jullie het goede voorbeeld zouden geven.  Dat wij lief voor elkaar zijn, elkaar het beste gunnen en elkaar vasthouden in plaats van uit elkaar proberen te drijven. Dat we juist in deze wereld, met alle ellende die er speelt, een eenheid kunnen vormen en voor elkaar kunnen zorgen als broers en zussen.

Lieve Noah, wat ik hoop voor jou is een onbezorgde kindertijd. Dat je mag spelen zoals ik vroeger speelde. Dat je lief mag zijn voor andere mensen en blij kunt zijn voor anderen. Blijf maar heel lang zoals je bent. Vrolijk, open, ondeugend en onbezorgd.  En pas je ondertussen een beetje op je kleine zusje?

 

Hele dikke kus,

je mama

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489