Mogelijk kankerverwekkende stoffen aangetroffen in babymelk

Mogelijk kankerverwekkende stoffen aangetroffen in babymelk

Vanochtend las ik het nieuws op mijn computer en het eerste artikel wat ik opende was dit artikel. Ik schrok hier toch flink van. Vera krijgt nu, nadat ik ben gestopt met de borstvoeding, al maanden kunstvoeding. Ik zocht uit wat dit voor ons (en mogelijk ook voor jou) betekent. 

Foodwatch

Foodwatch is een is een kritische maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk, die vecht voor jouw recht op eerlijk, veilig en gezond eten. Zij geven consumenten een stem en zetten zich in voor transparantie en voor het recht op voedsel dat noch mens, noch milieu schaadt. Hun einddoel is om ervoor te zorgen dat de politiek haar verantwoordelijkheid neemt in de borging van consumentenrechten, de volksgezondheid, en het mensenrecht op adequaat voedsel.

Deze organisatie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de minerale oliën in babyvoeding en bracht een verslag naar buiten waarin ze hun zorgen aangaven over de kunstvoeding. Een uitgebreid verslag van dat onderzoek vind je hier!

Verpakkingen

De zorg zit hem met name in de verpakkingen van de babyvoeding. De producten die in ieder geval positief zijn bevonden op de schadelijke minerale oliën zijn:

Neolac Biologisch 1 Volledige zuigenlingenvoeding, 0-6 m: 1,6 mg/kg MOAH

Hero Baby nutrasense hypo-allergeen, 0-6 maanden: 0,8 mg/kg MOAH

Nutrilon Dieetvoeding bij koemelkallergie 1, 0-6 maanden: 1,2 mg/kg MOAH 

Alleen in de zuigelingenmelk van de Albert Heijn (standaard 1) werden de schadelijke stoffen niet gevonden. Het RIVM geeft in haar meest recente rapport aan dat “MOAH uit onvoldoende gezuiverde oliën al bij een lage blootstelling kankerverwekkend kunnen zijn. Daarom mogen deze oliën in de voedselketen niet worden gebruikt”. 

Heel erg dus, dat er in vrijwel alle zuigelingenvoeding van deze producten te vinden zijn. Ik ben erg benieuwd naar de reacties van Neolac, Hero Baby en Nutrilon op de resultaten van dit onderzoek. Als het echt alleen in de verpakking zit, dan zijn heel veel babyproducten uit kartonnen verpakkingen mogelijk wel veilig ?

Wat gaan wij nu doen?

Wat wij met deze informatie gaan doen weet ik nog niet precies. Bovenstaande producten en merken gebruik ik niet. Wij gebruiken op dit moment de Kruidvat eigen merk voeding. Dit merk wordt niet genoemd tussen de testresultaten.  Overstappen naar Albert Heijn melk? Alleen wie zegt dat de standaard 2 ook geen MOAH bevat? Het liefst ga ik zo snel mogelijk over op gewone melk en geef ik haar helemaal geen kunstvoeding meer. Iemand tips wat te geven aan een baby van 10 maanden?

Comments

comments

Delen:

1 Reactie

  1. Elize
    oktober 25, 2019 / 10:01 am

    Mead Johnson doet t erg goed in China, zeker nadat er (o.a. in dat land) ook een en ander bleek te schorten aan de veiligheid van de babyvoeding. Ik zie de verpakkingen hier echter alleen in de apotheek staan, dus het hoe-en-wat is me niet helemaal duidelijk wanneer het aankomt op voeding voor baby’s die geen speciale behoeften hebben. ’t Is zorgelijk, dit soort nieuws.. Hopelijk wordt e.e.a. snel opgeklaard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489