Tag – Ik als Blogger

Tag – Ik als Blogger

Op de site van Marjolein  kwam ik de tag ‘Ik als blogger’ tegen. Het afgelopen half jaar hebben jullie een kijkje gekregen in mijn leven als mama. Omdat ik regelmatig veel vragen krijg over hoe het is om te bloggen leek het mij leuk om hier iets over te vertellen.

 1. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Als mamablogger is het vaak niet moeilijk om inspiratie te vinden. Mijn blog groeit een beetje met mijn zoontje mee. Vandaar dat ik meestal schrijf over dat wat ik op dat moment meemaak in mijn leven. Daarnaast haal ik vaak ook inspiratie uit nieuwsartikelen.

 

 1. Wat eet of drink je tijdens het bloggen?

Meestal zit ik voordat ik begin met bloggen lekker met een kopje thee (en tegenwoordig een stukje pure chocolade) op de bank. Tijdens het bloggen eet of drink ik niets omdat ik altijd de hele blog in 1 keer af maak. Het zit dan al een aantal dagen in mijn hoofd en zodra ik achter de computer zit zet ik alles op papier.

 

 1. Wat is het meest waardevolle dat je als blogger geleerd hebt?

Dat het belangrijk is om oprecht te zijn. Bloggen moet je doen omdat het je passie is.

Als je alleen maar gaat bloggen voor het geld of de leuke artikelen die je misschien zult krijgen, dan prikken de lezers hier direct doorheen en kun je het zelf uiteindelijk ook niet volhouden.

 

 1. Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

Heel laat op de avond als Noah slaapt of onder tijdsdruk. Als ik bijvoorbeeld binnen een half uurtje een blog moet schrijven ontstaan vaak de mooiste blogs. Wel noteer ik vaak de hele dag door allerlei ideeën in mijn telefoon.

 

 1. Wat zou je willen bereiken als blogger?

Op dit moment ben ik ongeveer een half jaar aan het bloggen en gaat het eigenlijk nog beter dan ik van tevoren had gehoopt. Ik heb leuke samenwerkingen gehad, veel leuke reacties gekregen en ik blog nog altijd met heel veel plezier. Wat ik nog zou willen bereiken zijn meer betaalde samenwerkingen. Zelf verwacht ik dat dit vanzelf meer gaat komen als mijn blog nog verder gaat groeien.

 1. Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Onzeker voel ik mij niet. Wel voel ik mij af en toe kwetsbaar als ik iets deel wat persoonlijk is of wat mij persoonlijk raakt. Je geeft jezelf bloot en op internet kunnen mensen heel kritisch zijn.

 

 1. Heb jij veel contact met collega bloggers?

Dit begint steeds meer te komen. Tot nu toe heb ik al veel mogen leren van collega bloggers. Er bestaan veel leuke en lieve bloggers die altijd bereid zijn om je even op weg te helpen in de ‘blogwereld’.

 

 1. Wat voor muziek/programma staat er aan tijdens het bloggen?

Meestal staat de tv aan tijdens het bloggen. Het programma hangt een beetje af van het tijdstip. Het is vaak geen programma dat ik actief volg als ik aan het bloggen ben. De laatste tijd staat RTL Late night vaak aan tijdens het bloggen.

 

 1. Op welke dag ontstaan de meeste artikelen?

Het is mij tot nu toe nog niet gelukt om heel ver vooruit te bloggen. Mijn blogs ontstaan ook niet altijd op vaste dagen. Wel probeer ik blogs te posten op maandag, woensdag en vrijdag. In het weekend schrijf ik de blog voor maandag, op maandag of dinsdag die voor woensdag en op woensdag of donderdag die voor vrijdag. Ik kan plannen wat ik wil, maar alles loopt toch altijd anders ;-). De ideeën ontstaan de hele dag door. Zodra je begint met bloggen ga je echt overal anders naar kijken.

 

 1. Op welk artikel op je blog ben je het meest trots?

Ieder artikel wat ik online zet voelt voor mij weer heel speciaal. Het is toch iets wat je zelf hebt gemaakt en gaat delen met heel veel andere mensen. Trots is misschien niet het juiste woord, maar het artikel dat voor mij het meest speciaal is dit artikel omdat het heel mij heel persoonlijk raakt. Dat maakt dat deze net iets meer bijzonder is dan veel andere artikelen.

 

 1. Waarom zou iemand een blog moeten beginnen volgens jou?

Alleen omdat je schrijven heel erg leuk vindt. Als je het leuk vindt om je boodschap te delen met anderen, je veel ideeën in je hoofd hebt of als het gewoon altijd al een droom van je is geweest! Gewoon doen! Voor mij was het iets wat ik altijd al heb willen doen. Na jaren van uitstel ben ik een half jaar geleden begonnen en ik heb er geen moment spijt van gehad!

[otw_shortcode_quote border=”bordered” border_style=”bordered” background_pattern=”otw-pattern-2″]Welke dingen zou jij nog graag willen weten over bloggen? Of wat zou je wel van mij willen weten? Stel je vragen gerust…[/otw_shortcode_quote]

 

Comments

comments

Delen:

20 Reacties

 1. augustus 4, 2017 / 1:59 pm

  Super leuk om te lezen Marieke! Ik ga hem onthouden en zelf ook eens invullen.. Het geeft andere inzicht maar ook jezelf lijkt mij omdat je er eens over nadenkt:)

  • Marieke
   Auteur
   augustus 6, 2017 / 8:34 pm

   Leuk! Moet je zeker doen 🙂

 2. augustus 5, 2017 / 7:02 am

  Leuke TAG! Het geeft een kijkje achter de schermen van een blogger. Ik blog ook meestal in de avonduren met de TV aan 😉

 3. augustus 5, 2017 / 9:12 am

  Ik herken het gevoel van kwetsbaarheid heel erg. Bozige comments raken mij altijd erg, en ik ben dan vaak toch een paar dagen van slag.

  • Marieke
   Auteur
   augustus 6, 2017 / 8:33 pm

   Ja… mensen denken vaak dat ze alles maar mogen zeggen omdat dingen online worden gedeeld.. Mag wat mij betreft ook, maar wel fijn als ze ook rekening houden met mijn gevoelens 😉

 4. augustus 5, 2017 / 11:10 am

  Leuk om deze tag bij een ander te lezen. Ik vulde het een tijd terug ook al eens in. Grappig dat jij zegt was ik er maar jaren eerder aan begonnen.. Dat denk ik dus ook.

 5. augustus 5, 2017 / 12:59 pm

  Normaal vind ik tags niet zo leuk, maar deze wel! Ik sla hem even op om misschien zelf ook in te vullen x

 6. augustus 5, 2017 / 7:50 pm

  Ik vind dit echt een super leuke tag! Leuk ingevuld ook.

  • Marieke
   Auteur
   augustus 6, 2017 / 8:32 pm

   Dank je wel!

 7. augustus 6, 2017 / 6:44 am

  Herkenbaar hoor dat van was ik maar eerder begonnen. Dat heb ik ook heel erg terwijl ik praktisch al 3 jaar blog, waarvan 2 op de huidige site. Maar wilde echt dat ik eerder was begonnen. Ik blog zelf over t algemeen overdag nu. Op vaste dagen wanneer dochter na kdv is. Nooit in haar bijzijn.

 8. augustus 6, 2017 / 5:21 pm

  Leuke tag! Ik heb deze ook al weleens ingevuld. Een tijd geleden kon ik goed voorruit werken nu lukt dat niet meer. Ik denk dat dat komt omdat ik andere prioriteiten heb

 9. augustus 6, 2017 / 5:24 pm

  Leuke tag is dit! Ik schrijf zelf wel altijd al vooruit, alleen de laatste tijd lukt het me even niet.

 10. augustus 6, 2017 / 8:10 pm

  Leuke antwoorden. Ik herken mijzelf heel erg in je antwoord over kwetsbaarheid wanneer je iets persoonlijks deelt. Natuurlijk zijn er lieve en eerlijke bloggers die je oprecht verder willen helpen. Ze zijn alleen zelfzaam, maar daardoor ook heel bijzonder. Je doet het uitstekend! 🙂

  • Marieke
   Auteur
   augustus 6, 2017 / 8:31 pm

   Wat lief! Dank je wel! Ik heb gelukkig al een aantal hele lieve en behulpzame bloggers ontmoet.

 11. augustus 7, 2017 / 8:18 am

  dit blijft echt een leuke taG. Ik wist helemaal niet dat je nog niet lang blogde. Ik dacht dat je al jaren blogde. 😉

 12. augustus 7, 2017 / 10:34 am

  Wat ontzettend leuk om deze Tag te lezen. Ik herken echt heel veel van mezelf hierin. Ik blog ook nog niet zo heel lang, wat grappig.

 13. augustus 7, 2017 / 1:29 pm

  Leuke tag, openhartig ingevuld. Die kwetsbaarheid herken ik wel

 14. augustus 8, 2017 / 9:29 am

  Wat een leuke tag. Vind tags altijd handig om zo wat meer persoonlijke dingen te weten over de persoon die schrijft. Zelf vul ik ze eigenlijk te weinig in.

 15. augustus 9, 2017 / 6:25 pm

  Leuke tag. Bloggen doe ik met name in de avonduren, overdag heb ik in elk geval 1 kind veel om mij heen en dan kan ik mij niet concentreren en ik wil er ook voor beide kindjes zijn!

 16. augustus 15, 2017 / 2:27 pm

  Leuk om te lezen! En ik schrijf ook het beste onder tijdsdruk. Is mijn hele leven al zo geweest. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107