Babyhapje #1 – groenten

Babyhapje #1 – groenten

Na een aantal maanden waarin ik van alles heb gepureerd (van wortel tot broccoli) en ook af en toe een potje groenten heb gegeven zijn we nu EINDELIJK toe aan recepten.

Al eerder gaf ik aan dat ik recepten met jullie zou delen van de hapjes die ik voor Noah maak. Dit had ik dan ook al een hele poos geleden willen doen. De reden dat ik hier nu pas aan toe ben is dat ik nu voor het eerst echt kan koken. Een recept waarin ik wortels schoonmaak, kook en pureer is niet het meeste interessante recept om hier te delen.

De komende tijd zal ik regelmatig proberen om een leuk recept met jullie te delen. Vandaag wil ik beginnen met een recept wat hier afgelopen week een groot succes was!

 

Wat heb je nodig?

De volgende lijst is een indicatie. Zelf heb ik hier 6 potjes mee kunnen vullen. Mocht je de verhouding iets anders willen, dan kan dit natuurlijk prima!

300 gram aardappels

250 gram sperziebonen

250 gram wortels

2 tartaartjes (zitten in 1 pakje)

1 eetlepel olie

Keukenmachine (of staafmixer)

 

Bereiding:

Schrap de wortels en dop de boontjes en snijd deze in kleine stukjes. Schil daarna de aardappels en snijd ook deze in kleine blokjes. Kook de wortels met de aardappels ongeveer 5 minuten en kook daarna de sperziebonen nog een kleine 10 minuten mee. Giet daarna alles af en bewaar een beetje kookvocht.

Bak ondertussen in een koekenpan de tartaar. Ik vond het handig om deze plat te maken en hier ook kleine stukjes van te maken.

Stop alle groenten en de tartaar bij elkaar in de blender. Zelf vond ik het hapje nog een beetje dik en heb ik wat kookvocht toegevoegd om het hapje iets dunner te maken.

 

Dit recept was hier een groot succes. Waar houdt jouw kindje van? Heb je nog tips voor leuke combinaties van groenten, vlees en pasta/aardappels/rijst die ik echt eens zou moeten proberen? Ik hoor het graag ?.

Comments

comments

Delen:

17 Reacties

 1. september 8, 2017 / 5:12 am

  Dat ziet er goed uit zeg. Zelf kocht ik altijd gewoon Olvarit. Dat vonden mijn kinderen het lekkerst, en het was ook wel heel makkelijk.

  • Marieke
   Auteur
   september 8, 2017 / 7:04 pm

   Dank je! Ik hoop af en toe ook nog wel potjes hoor! Handig als mijn voorraad op is en ik even geen tijd heb om te koken 🙂

 2. september 8, 2017 / 5:19 am

  Die van mij is geen makkelijke eter. We geven hem nog geen vlees en ik maak alles zelf. Spaghetti is echt minst favoriet ?

  • Marieke
   Auteur
   september 8, 2017 / 7:05 pm

   Hoe oud is jouw kindje nu? Kiezen jullie er bewust voor om hem nog geen vlees te geven? Grappig… die van mij is juist dol op spaghetti!

 3. september 8, 2017 / 7:14 am

  Mijn mini is ondertussen 6 maar ik maakte zijn hapjes ook altijd zelf. En eigenlijk at die altijd met ons mee alleen tot gevolg dat ik nu een kleine kliko heb haha.

  • Marieke
   Auteur
   september 8, 2017 / 7:06 pm

   haha… Wel handig dat hij lekker alles eet! Ik kijk ook uit naar het moment dat hij ‘gewoon’ met ons mee kan eten. Zoveel minder gedoe!

 4. september 8, 2017 / 7:40 am

  Hier helaas geen wortel liefhebber, behalve als het door de pasta saus gaat, maar ook eigenlijk laten ze die het liefste staan

 5. september 8, 2017 / 8:42 am

  Eigenlijk is het heel makkelijk om zelf te maken! Toen mijn dochter zo jong was (inmiddels is ze 9), gaf ik bijna alleen maar potjes … eigenlijk best stom nu ik er zo op terug denk/kijk x

  • Marieke
   Auteur
   september 8, 2017 / 7:07 pm

   Potjes kunnen ook wel erg makkelijk zijn, toch? Volgens mij zijn die ook niet perse slecht hoor… Voordeel van vers vind ik alleen dat ze meer wennen aan de echte smaken van groenten. Heb al aardig wat potjes geproefd en de meeste smaken een beetje hetzelfde.

 6. september 8, 2017 / 9:32 am

  Ik maakte hier ook altijd alles zelf! Wortel was groot favoriet 🙂 Nu eet ze gewoon lekker met de pot mee.

 7. september 8, 2017 / 10:43 am

  Ik vond het ook harstikke leuk zelf te koken en met mijn meisje smaken te ontdekken. Heb veel gehad aan de recepten in Opperdepop. Nu (21 maand) wel wat meer voorkeuren maar nog steeds een goede eter.

 8. september 8, 2017 / 11:13 am

  Vriendin van mij maakte altijd van die hapjes vond het wel interessant om te zien. Vind altijd wel leuk om te zien hoe mama’s het doen. Wil ook graag kindjes

 9. september 8, 2017 / 3:11 pm

  Leuk, ga ik doorsturen naar mn vriendinnen 🙂

  • Marieke
   Auteur
   september 8, 2017 / 7:08 pm

   Leuk! Hopelijk hebben hun kindjes er ook veel plezier van!

 10. september 18, 2017 / 8:47 am

  Wij maakten ook alles zelf, die kleintjes weigerden echt kant en klare potjes. Zonder te pureren zou dit ook hier lekker aanslaan hoor

 11. oktober 7, 2017 / 8:46 am

  Wij maakten en maken ook alles zelf. Eerder gewoon simpele pureetjes (bietjes deden het altijd goed) etc, ondertussen eet mijn dochter (net 2) aardig met de pot mee, als passen we wel op met kruiden. Ze is over het algemeen een makkelijke eter (eet bv ook feta en olijven)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107