VOORSPELLING: DIT WORDEN DE POPULAIRSTE BABYNAMEN IN 2021!

Populairste babynamen 2021

Het kiezen van de juiste babynaam was voor ons best een pittige klus. Ik hoor vaak van vrouwen dat ze als kind al wisten hoe ze hun kind wilden noemen. Dat had ik ook. Eenmaal volwassen was ik helaas iets minder fan van deze namen en besloot ik toch maar voor andere namen te kiezen. De namen van onze kinderen stonden pas vast op de dag van de bevalling. Ik vond het een belangrijke, lastige en uitdagende klus. Uiteindelijk zijn wij gegaan voor ‘Noah James’ in 2017 en voor ‘Vera Julie’ in 2018. Nog steeds ben ik erg blij met de namen die wij hebben gekozen. Ben jij zwanger en moet je nog kiezen? Wellicht is het dan leuk om iets meer te horen over de trends van 2021. Vorig jaar schreef ik al een blog over de babynamen van 2020.

KORT EN STOER

Korte en stoere namen zullen ook in 2021 nog steeds heel populair zijn. Namen met 1 of 2 lettergrepen of langere namen die je kunt afkorten zullen vooral veel gegeven worden in 2021. Denk bijvoorbeeld aan Isabelle (Belle/Isa) of Charlotte (Charlie) en Danique/Daniël (Daan).

Nederlands of toch internationaal?

Volgens 24 baby is de verwachting dat er  in 2021 vooral voor jongens veel gekozen zal worden voor een korte en Nederlandse naam. Denk bijvoorbeeld aan Jan of Mees.

Daarnaast zijn ook de Internationale namen weer wat in opkomst. Vooral Italiaanse namen lijken populair.

DE TOP 10 POPULAIRSTE JONGENSNAMEN:

Bij de jongensnamen zie je al jaren veel dezelfde namen terugkomen. Af en toe wisselen ze eens van plekje. Opvallend is dat de Top 10 door de jaren heen wel ieder jaar een stukje ‘Nederlandser’ wordt. Lucas en Bram zijn dit jaar nieuw.

 1. Sem
 2. Noah
 3. Lucas
 4. Daan
 5. Liam
 6. Luuk
 7. Finn
 8. Levi
 9. Mees
 10. Bram

DE TOP 10 POPULAIRSTE MEISJESNAMEN:

Bij de meisjes zijn er maar liefst 6 nieuwe namen in de top 10 (Tess, Emma, Julia, Yara, Sara en Lotte).

 1. Tess
 2. Sophie
 3. Emma
 4. Mila
 5. Julia
 6. Yara
 7. Zoë
 8. Nora/Noor
 9. Sara
 10. Lotte

Hoe heb jij de namen van jouw kinderen gekozen? En probeerde je de top 10 vaak te vermijden? Of gebruikte je het ter inspiratie?

 

 

 

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107