‘Laten we samen huilen van geluk!’ ‘Nu voor jou en hopelijk de volgende keer voor mij.’

‘Laten we samen huilen van geluk!’ ‘Nu voor jou en hopelijk de volgende keer voor mij.’

Vandaag opnieuw een verhaal van een wensmama. Een heel bijzonder verhaal dit keer. Ondanks dat ze regelmatig te maken krijgt met verdriet en de teleurstelling dat ze zelf nog geen moeder is, is ze toch gestart met haar eigen bedrijf ‘Handmade by Maris’ waar ze allerlei handgemaakte babyproducten verkoopt. Om andere wensmama’s een hart onder de riem te steken en om het taboe te doorbreken deelt ze hier vandaag haar verhaal…

Ja! Wij zijn wensouders!

De laatste jaren krijg ik met enige regelmaat de vraag: Willen jullie geen kinderen of kunnen jullie geen kinderen krijgen? Vaak wist ik hier niets op te antwoorden. Daarom hebben wij besloten om openheid van zaken te geven.

Ja, wij zijn wensouders!

Het begon allemaal met een bezoekje aan de gynaecoloog. We gingen hierheen omdat ik veel last had van bloedingen die steeds erger werden. Om een lang verhaal kort te maken boden ze ons de volgende twee opties:

 1. Anticonceptie om de bloedingen te remmen.
 2. IUI behandeling omdat de zaadkwaliteit ook niet optimaal was.

 

Start van behandelingen

Ondanks dat ik sceptisch was zijn we toch het IUI traject in gegaan. Zoals mijn zwager zei: de zwemmertjes hebben alleen een badmeester nodig. Het komt echt goed. Daar zijn we maar in gaan geloven.

Bij IUI poging 2 was de verpleegkundige de zwemmertjes heel hard aan het toejuichen maar wij wisten al beter. De zaadkwaliteit was weer minder. We werden opnieuw doorverwezen en onlangs kregen wij te horen dat ICSI onze enige mogelijkheid is. Direct kwamen er veel vragen bij mij naar boven. Wil ik deze behandelingen ondergaan? Hoe ver moeten we gaan voor een eigen kindje?

 

Moederhart

Als klein meisje klopte mijn moederhart al. Sinds ik me kan heugen ben ik gefascineerd door zwangere vrouwen, baby’s en bevallingen. Het is zo mooi hoe nieuw leven ontstaat.

Zelf wil ik heel graag moeder zijn. Alleen hangt dit niet samen met een biologisch eigen kindje. Voor mijn man is het wel heel erg belangrijk en na gesprekken hebben we besloten om het traject in te gaan. Zodat we later nooit kunnen zeggen hadden we maar geprobeerd.

 

Handmade by Maris

[otw_shortcode_quote border=”bordered” border_style=”bordered”]Het geluk van andere ouders bemoedigd mij om er zelf ook voor te gaan.[/otw_shortcode_quote]

Naast dat ik moeder wilde worden wist ik ook al jong dat ik de verloskunde in wilde. Door omstandigheden in het leven is het er nooit van gekomen om de opleiding te volgen. Daarom ben ik mijn eigen bedrijfje in handgemaakte babyproducten gestart ). Ik vind het heel fijn om bezig te zijn met deze bijzondere periode in het leven. Elk product is uniek, net als elk kindje.

Nu de situatie voor ons op het gebied van kinderen anders is komen te liggen, heb ik wel de gedachte voorbij laten komen om te stoppen. Maar nee, mijn geluk hangt niet af van die van een ander.

Ik heb bewust gekozen om er anders naar te gaan kijken. Het geluk van andere ouders bemoedigd mij om er zelf ook voor te gaan. Het bemoedigd mij als we ‘weer’  in de wachtruimte zitten en er trotse ouders binnenkomen. Samen vechten we voor dezelfde wens. Laten we ons als wensouders niet zomaar uit het veld slaan.

 

Mensen in onze omgeving

We merken dat mensen in onze omgeving het lastig vinden. Wij hebben daarom besloten om er open over te zijn. Misschien makkelijk praten omdat wij veel dierbare mensen om ons heen hebben. Maar het heeft ons tot nu toe veel gebracht.

Nu krijgen we op zijn tijd een lief berichtje of een luisterend oor. Er wordt zelfs voor ons gekookt als we weer in een drukke periode met ziekenhuisbezoeken zitten. Al deze lieve gebaren helpen ons door de zwarte tijden heen. We hoeven het niet alleen te doen.

[otw_shortcode_quote border=”bordered” border_style=”bordered”]Laten we samen huilen van geluk. Misschien voor jou en wie weet de volgende keer voor mij.[/otw_shortcode_quote]

Als mensen vertellen dat ze zwanger zijn sta ik als eerste te juichen. Natuurlijk raakt het me en laat ik af en toe een traan. Die tranen zijn een teken van geluk. Geluk dat ik een ieder zo hard gun. Laten we samen huilen van geluk. Misschien voor jou en wie weet de volgende keer voor mij.

Laten we samen sterk staan! Zowel met elkaar als voor elkaar!

Bedankt voor je verhaal lieve Maris! Heel fijn dat jullie zoveel steun krijgen vanuit de omgeving.  Ik hoop dat je binnenkort voor jullie eigen kindje aan de slag mag gaan! Wil je ook iets zeggen tegen Maris? Laat hieronder even een berichtje achter!

Comments

comments

Delen:

12 Reacties

 1. november 26, 2017 / 9:20 pm

  Ik bewonder je verhaal dat je ondanks de wens zo stevig in je schoenen staat. Heel mooi om te lezen. Ik wens je veel succes en ik ga eens een kijkje nemen in je webshop!

 2. november 27, 2017 / 5:48 am

  Ik vind de opmerking van je zwager mooi: dat de zwemmers alleen een goede badmeester nodig hadden.
  En super dat je de moed er in houdt. Ik wens dat jouw wens in vervulling gaat.

  • november 28, 2017 / 9:02 pm

   Beste Nicole,
   Het bracht ons ook een mooie lach tussen de tranen door. Wie weet dat de badmeester straks de zwemmertjes de juiste richting op stuurt. Bedankt voor jr lieve reactie.

 3. november 27, 2017 / 6:43 am

  Wat mooi geschreven. En wat ben je sterk meis! respect. Ik hoop dat jullie wens voor een kindje in vervulling gaat.

 4. november 27, 2017 / 9:10 am

  Wat een goede insteek om er samen voor te gaan, een gedeelde wens verbroederd.
  Ik wens jullie alle goeds

 5. november 27, 2017 / 9:18 am

  Ooh zo’n mooi verhaal. Zoveel liefde en warmte dat deze wensouders draagt. Wow wat een bewondering dikke knuffel!

  • november 28, 2017 / 9:03 pm

   Beste Cindy,
   Bedankt voor je hartverwarmende reactie: ☺️

 6. november 27, 2017 / 4:14 pm

  Wow, ontroerend mooi zeg hoe je zwager het verwoord. Wat een bijzonder verhaal. Ik wens je heel veel geluk!

 7. Inge
  november 27, 2017 / 6:59 pm

  Je bent een mens van goud!

 8. november 28, 2017 / 7:08 pm

  Lieve Maris, ik hoop dat jullie wens uit mag komen! Wat hou je je sterk zeg.

 9. november 28, 2017 / 9:09 pm

  Bedankt voor al deze lieve reacties. Het doet ons goed om deze bemoedigende woorden te lezen.

 10. december 3, 2017 / 9:17 pm

  Wat fijn om zo een zwager te hebben, dat jullie zo een steun aan elkaar hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107