Nu afvallen en nooit meer aankomen – boekrecensie

Nu afvallen en nooit meer aankomen – boekrecensie

Al meerdere keren heb ik geschreven over mijn pogingen om af te vallen. Tot nu toe heb ik helaas weinig succes geboekt. Ik vraag me soms af waarom het nu eigenlijk zo moeilijk is. Hoe komt het dat ik steeds opgeef? Of mooie plannen maak, maar er uiteindelijk niet eens echt aan begin? En als ik al wat kilo’s kwijt raak, dan zitten ze er in no-time weer aan… Hoe kan ik nu afvallen en nooit meer aankomen?

Toen ik een oproepje zag voor het schrijven van een recensie over het boek ‘Nu afvallen en nooit meer aankomen’ werd ik direct getriggerd door de titel. Is dat tenslotte niet wat we eigenlijk allemaal wel zouden willen? Niemand houdt van het ‘jojo effect’ en het gevoel dat je steeds opnieuw weer faalt. Om deze reden besloot ik me op te geven en in deze blog deel ik mijn ervaringen over dit boek.

Anders dan andere dieet- boeken

[otw_shortcode_quote border=”bordered” border_style=”bordered”]Tijdens het lezen van dit boek had ik soms het gevoel dat de schrijvers in mijn hoofd konden meekijken. Veel van mijn gedachten en smoesjes kwam ik tegen in dit boek![/otw_shortcode_quote]

Het boek ‘Nu afvallen en nooit meer aankomen’ heeft mij gegrepen vanaf de eerste pagina. Het boek is anders dan andere dieet-boeken die je misschien hebt gelezen. In dit boek gaat het namelijk vooral over de psychologie van het afvallen. Er zijn verschillende ego-types. In dit boek leer je de ego-types kennen en de kans is groot dat je jezelf zult herkennen in één of meerdere van deze ego-types. Dit onderdeel van het boek vond ik soms best confronterend. Zo herkende ik mijzelf bijvoorbeeld enorm in de criticus. Ik ben niet snel tevreden over mezelf en zie altijd wel iets wat ik nog zou willen, kunnen en moeten verbeteren. Ook de octopus die altijd maar resultaten wil boeken en zichzelf wil verbeteren herken ik. Ik vraag altijd heel veel van mezelf. Rustmomentjes schieten er veel te vaak bij in. Het hooghouden van alle ballen is iets waar ik best weleens tegenaan loop. Ook het ego-type ‘perfectionist’ beïnvloed mij behoorlijk.

 

Na dit ‘feest’ van herkenning kon ik niet anders dan doorlezen. Het is natuurlijk interessant als je dingen herkent, maar ik wilde ook graag weten wat ik hier nu precies aan kon doen. Ook wilde ik graag weten hoe deze ego-types dan precies mijn proces van afvallen  in de weg stonden.

NU Slank methode

Natuurlijk kun je voor deze methode alvast doorbladeren naar het eind van het boek. Toch is het erg leuk om juist even stil te staan bij de stappen ervoor. In dit boek staan verschillende oefeningen die je helpen om meer inzicht te krijgen in jouw Ego.

Het tweede deel van het boek gaat meer in op inzicht in je voeding en inzicht in je eetgewoonten. Ondanks dat ik mij al best een poosje verdiep in wat voeding met je doet, las ik hier toch een heleboel dingen die ik nog niet wist. Dat volkoren producten gezond zijn wist ik bijvoorbeeld wel, maar dat ze ook zorgen voor een hogere verbranding was nieuw voor mij. Zeker een onderdeel van het boek om niet over te slaan dus.

Daarnaast ook heel prettig in dit boek zijn de dagmenu’s en de variatielijsten. Er worden veel (gezonde) suggesties gegeven waar ik zelf niet snel aan zou denken. Eén tip is mij de afgelopen week bijgebleven en zou ik toch graag met jullie willen delen. Geef je happen een cijfer. De eerste hap geeft vaak meer voldoening dan de happen die volgen. Bij een cijfer onder de 8 kun je beter stoppen met eten! Zeker de moeite waard om eens te proberen! Dit is één van veel leuke en makkelijke tips op de weg naar minder kilo’s.

Aanrader?

Deze recensie had ik eigenlijk al twee weken geleden af willen hebben. Het feit dat dit nu pas gebeurt geeft aan hoe enthousiast ik ben over dit boek. Ik heb werkelijk elke letter gelezen en heb nu het gevoel dat ik bewuster aan de slag kan met afvallen. Tot nu toe is het mij steeds niet gelukt om het vol te houden. Met behulp van dit boek hoop ik deze cirkel te doorbreken. Ben je ook nieuwsgierig geworden en wil je serieus aan de slag met afvallen, maar zit je net als ik in een soort vicieuze cirkel? Misschien is dit boek dan ook wel iets voor jou.

De titel ‘Nu afvallen en nooit meer aankomen’ past wel bij dit boek. Of je daadwerkelijk gaat afvallen en nooit meer zult aankomen heb je uiteindelijk zelf in de hand. Het is geen wonderboek met een formule waar je nog nooit over hebt gehoord en die je binnen twee maanden 20 kg laat afvallen. Wel kan het je helpen om jezelf beter te leren kennen en om te bedenken wat jij nodig hebt om af te vallen. Wat mij betreft dus een echte aanrader!

 

 

Comments

comments

7 Reacties

 1. maart 15, 2018 / 9:33 am

  Wat fijn dat je zo’n goed gevoel hebt bij dit boek en dat het zo motiverend werkt. Hopelijk kun je nu die cirkel doorbreken inderdaad.

 2. maart 15, 2018 / 10:35 am

  Dat klinkt als een handig boek! Zou mooi zijn als het inderdaad werkt 🙂

 3. Youandi
  maart 15, 2018 / 11:17 am

  Wat fijn dat je iets hebt gevonden waar je jezelf in kan vinden. Afvallen is zeker niet makkelijk. Ik loop er ook dagelijks tegenaan.

 4. maart 15, 2018 / 11:47 am

  Zelf probeer ik ook af te vallen en merk ik dat ik het het moeilijkst heb buiten de deur. Als ik boodschappen doe koop ik gewoon geen lekkers en ook niet echt ongezonde dingen. En wat ik niet in huis heb kan ik natuurlijk ook neit eten. Maar wanneer ik met vriendinnen afspreek en de stad in ga, is het moeilijk om niet lekker uit eten te gaan en even all you can eat sushi te eten of een pizza te nemen. hier kan ik nog echt wel verbetering inbrengen bij mijzelf.

 5. Tania
  maart 15, 2018 / 7:42 pm

  Je hebt me wel heel benieuwd gemaakt naar dit boek. Zou ook wat kilos moeten afvallen

 6. maart 15, 2018 / 8:52 pm

  Klinkt goed boeken. Wat goed dat deze boek helpt

 7. maart 18, 2018 / 10:57 am

  Altijd goed om de motivatie te vinden om af te vallen en nooit meer aan te komen. Ik ben ook wel benieuwd naar dit boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107