Het geheim tegen zwangerschapsstrepen (striae)

Het geheim tegen zwangerschapsstrepen (striae)

Toen ik zwanger was, was ik allereerst natuurlijk dolgelukkig. Ik kon niet wachten tot het zichtbaar zou worden ik trots kon rondlopen met een prachtig buikje! Het is eigenlijk ook de enige keer in mijn leven geweest dat ik heel blij was dat mijn buik flink ging groeien. Het kon mij niet hard genoeg gaan. Na een week of 10 begon mijn normaal redelijk platte buik al tekenen van zwangerschap te vertonen. Eén van de dingen die ik wel spannend vond was dat je ook na de zwangerschap nog blijvend kon zien dat ik zwanger was geweest door bijvoorbeeld zwangerschapsstrepen (striae).

Zwangerschapsstrepen; hoe zit dat?

Zwangerschapsstrepen zijn eigenlijk een soort groeistrepen. Ze ontstaan doordat bijvoorbeeld tijdens een zwangerschap je huid wordt opgerekt doordat deze snel groeit. Het onderhuidse bindweefsel kan deze snelle groei niet bijhouden en scheurt. Het kan onder andere ontstaan op je buik, borsten, dijen, heupen en billen. Het begint vaak met jeuk. Aan deze jeuk kun je zelf voelen dat je huid snel groeit en het hier moeilijk mee heeft. Dan ontstaan er dunne, roodblauwe streepjes. Uiteindelijk worden het witte strepen (littekens).

En hoe voorkom ik dat?

Er zijn vrouwen die helemaal geen last krijgen van zwangerschapsstrepen. Echt helemaal voorkomen kun je deze strepen niet.  Wel zijn er een aantal manieren om ze wel zoveel mogelijk te beperken.

 1. Smeren….

Toen ik ongeveer 10 weken zwanger was begon ik met het smeren van allerlei crèmes die beloofden om Striae te voorkomen. Van buikbalsem tot huidolie, ik probeerde van alles. Van bepaalde dingen kreeg ik jeuk, andere crèmes gaven een branderig gevoel en weer anderen leken helemaal niet echt iets te doen. Mijn moeder gaf mij toen het advies om Bio-Oil eens te proberen. Zij gebruikt dit al jaren tegen een droge huid.

Bio-Oil was de eerste olie die bij mij echt goed heeft gewerkt. Het heeft een lekkere geur (niet onbelangrijk en zeker niet als je zwanger bent) en het smeert gemakkelijk uit. Ook zitten er – voor zover ik kon ontdekken – geen schadelijke stoffen in Bio-Oil. Ook nu gebruik ik Bio-Oil nog steeds heel erg vaak op mijn (droge) benen. Ik smeer Bio-Oil wel altijd in de avond. Het blijft namelijk olie en het duurt even (een aantal minuten) voordat het goed is ingetrokken. In de ochtend zit ik dan te veel in de haastmodus. Een echte aanrader dus!

 

 1. Vocht

Zorg dat je genoeg (water) drinkt. Vocht zorgt ervoor dat alles soepeler wordt. Dit heeft ook invloed op het bindweefsel.

 

 1. Eten

Zorg dat je niet al te veel eet.  Tijdens de zwangerschap moet je zeker niet gaan lijnen. Het is belangrijk dat je voldoende, gevarieerd en gezond eet. Wel ken ik vrouwen die hun zwangerschap als een vrijbrief gebruiken om heel veel extra te eten onder het mom van ‘dik word ik toch al’! Niet handig dus.. Je buik zal zo nog zwaarder worden en meer oprekken dan nodig.

Comments

comments

Delen:

10 Reacties

 1. maart 16, 2018 / 10:12 am

  Ik heb ook best droge benen, dus misschien moet ik het daarvoor ook eens proberen. Zwangerschapsstriemen heb ik al ; )

 2. maart 17, 2018 / 3:29 pm

  Ik heb groeistrepen op mijn bovenbenen, maar ik denk dat deze olie geen nut meer heeft, haha. De strepen zitten er namelijk al een paar jaartjes. Zou willen dat ik dit eerder had geweten.

 3. maart 17, 2018 / 8:33 pm

  ik gebruik bio-oil ook bijvoorbeeld bij brandwonden. heel erg fijn product.

 4. maart 18, 2018 / 8:20 am

  Ik hoor zowel veel positieve als veel negatieve verhalen hierover. Ik heb al striae gekregen toen ik 25 kilo ben aangekomen dus die zwangerschapsstriae kan er ook nog wel bij haha

 5. maart 18, 2018 / 10:08 am

  Gebruik zelf trouw bio-oil voor mijn gezicht en de fijne lijntjes. Weet niet of het werkt hoor, maar mijn huid voelt heerlijk zacht en ik heb het idee dat mijn huid in betere conditie is. Op mijn buik heb ik nog niets gesmeerd, ga ik binnenkort eens testen – hoewel de striemen er al langer zitten, maar je weet het niet…

 6. maart 18, 2018 / 10:21 am

  Ik heb het ook in huis en het is ook er fijn om te gebruiken bij kleine wondjes om littekens te voorkomen.

 7. maart 19, 2018 / 12:10 pm

  bij mij heeft het helaas niet gewerkt, ik zie op mijn buik een flink aantal tijgerstrepen…

 8. maart 20, 2018 / 3:03 pm

  Bij mij werkte het tegen pigmentvlekken. Voor de zwangerschappen gebruikte ik Nivea uit die blauwe pot. Ik heb geen streepje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107