3 redenen om te kiezen voor leuk kinderondergoed

3 redenen om te kiezen voor leuk kinderondergoed

Elke moeder kent het wel. Een nieuwe kledingmaat betekent iedere keer weer terug naar de winkels voor het aanschaffen van een hele nieuwe garderobe. Na een half jaar in maat 74/80 is Noah weer gegroeid. Deze maand ben ik dus druk bezig geweest met shoppen. Zo heb ik al een heleboel vestjes, broeken, t-shirts en truien ingeslagen. Toch bedacht ik mij van de week dat ik nog een aantal items mis in maat 86. De zomer komt eraan en dat betekent dat de dikke slaapzakken en pyjama’s binnenkort weer de kast in kunnen. Alleen.. wat trek ik hem dan aan in bed? Ook heb ik nog (bijna) geen rompertjes in maat 86. Helaas… toch nog even verder winkelen dus ?.

3 redenen om te kiezen voor leuk ondergoed

 1. Een romper is meer dan ondergoed

Al sinds de geboorte van Noah ben ik druk met het verzamelen van rompertjes met leuke printjes. Afgelopen zomer heeft hij bijna alleen maar rondgekropen in deze leuke rompertjes. Een shirt eroverheen vond ik veel te warm. Daarom vind ik het extra belangrijk dat een rompertje er leuk uit ziet. Het is namelijk zoveel meer dan ondergoed.

Bij jonge kinderen vind ik ook leuk kinderondergoed trouwens erg belangrijk. Ze lopen er thuis vaak in rond in de zomer als het warm is. Een serieus kledingstuk om goed over na te denken als je je kindje leuk wilt aankleden dus!

 1. Oppas

Ook als andere mensen op mijn kind moeten passen vind ik het fijn als hij er netjes en leuk uit ziet. Dit geldt dan ook voor zijn rompertje of ondergoed.

 1. Nog even klein

Een lief rompertje of ondergoed houdt je heel snel groeiende kindje toch nog een beetje klein. Ik probeer Noah vaak stoer aan te kleden. Ik smelt bij de gedachte dat hij daaronder nog een rompertje aan heeft met beertjes. Altijd heerlijk om hem na een lange dag werken weer in zijn schattige rompertje te zien.

Naast het kiezen van leuke rompertjes en ondergoed vind ik het ook erg leuk als Noah een leuke pyjama heeft.

Pyjama

Om de een of andere reden heb ik iets met pyjama’s. Af en toe kan ik het best even lastig hebben met het feit dat Noah nu toch echt geen baby meer is. De tijd van de boxpakjes is nu helaas voorbij. Ook die schattige pakjes met voetjes eraan wil ik mijn mannetje op straat echt niet meer aantrekken. Voor een pyjama wil ik af en toe best een uitzondering maken. Heerlijk dat hij voordat hij gaat slapen en in het weekend tijdens het samen uitslapen nog heel even mijn kleine mannetje is. Zo vond ik een aantal toffe onesies  die ik op mijn wishlist heb gezet om te bestellen als zomerpyjama. Vooral deze donkerblauwe vind ik heel erg tof. Ik ben dol op die grafische printjes en ik weet zeker dat donkerblauw hem heel goed zal staan. Ook kwam ik er nog een aantal mooie rompertjes en stoere pyjama’s tegen met hele leuke printjes en gemaakt van katoen.

Binnenkort heb ik gelukkig weer vakantie. Dan kan ik het shoppen nog even afmaken ?.

Waar slapen jullie kindjes in als het weer wat mooier weer wordt? En vanaf welke leeftijd begonnen jullie kindjes met het dragen van ‘gewoon’ ondergoed in plaats van rompertjes?

Comments

comments

15 Reacties

 1. februari 23, 2018 / 8:08 pm

  Geniet van je vakantie binnenkort, zou ik zeggen :)) Die one-peace (onesie) vind ik zelf ook heel mooi en schattig :)) Ik heb er zelf een zwarte met witte puntjes en ik ben er helemaal fan van!

 2. februari 24, 2018 / 9:23 am

  Vanaf dat ze zindelijk waren werden de rompertjes vervangen voor gewoon ondergoed.

 3. Inge
  februari 24, 2018 / 9:23 am

  Het dragen van gewoon ondergoed is bij ins samen gegroeid met de zindelijkheidstraining. Het is namelijk eenvoudiger een broekje naar beneden te zwieren en het rompertje open te knopen! Voor warmnweer heb ik luchtige pyamajurkjes of setjes met korte broek en t shirt…. pfff ik krijg er heimwee van. Wij zitten nu in de gade van hemdje naar topje. ‘T gaat te snel !

  • Inge
   februari 24, 2018 / 9:24 am

   Gade = fase 🙂

 4. februari 24, 2018 / 4:18 pm

  Goh, ik hoop vooral dat ik al die body’kes (zoals wij in België zeggen) die ik hier liggen heb, binnenkort kan gebruiken. Ik heb er voor elke dag een in maat 50, denk ik. Geen enkel gekocht, wel allemaal gekregen… Of het eblangrijk is wat erop staat? Tsja, er zijn er echt heel leuke bij, maar t is toch vooral ene fucntioneel iets vind, het houdt de luier op zijn plaats.

  Ik ken een 11-jarige die er ook een omd ie reden draagt en het bestaat ook voor volwassenen,
  Maar toegegeven. zo een baby in enkel een body’ke, is echt wel schattig. Denk ik stiekem: op die leeftijd mag je nog in je ondergoed rondkruipen! 😉

 5. februari 24, 2018 / 4:53 pm

  Ik denk we pas met gewoon ondergoed begonnen toen de luier afging

 6. februari 26, 2018 / 1:59 pm

  Leuk dat je al weet wat je gaat doen tijdens je vakantie: kinderkleertjes shoppen!
  Ik zou (als ik een kind had) mijn kind ook mooi willen aankleden, want uiteindelijk moet hij/ zij jaren later de foto’s bekijken en zien ze dus hun vroegere outfitjes. Bij mij was dat enorm genant, want mijn moeder heeft totaal geen fashion gevoel.

 7. februari 27, 2018 / 5:58 am

  De jongste is nu 2. Ik denk dat ik in de zomer begin om hem een boxer aan te trekken staat zo leuk!

 8. februari 27, 2018 / 6:38 am

  Voor mijn meiden heb ik altijd een leuk hemd en onderbroek die alles bedekt. Als ze dan gum hebben of ergens logeren, is het altijd netjes dat vind ik echt belangrijk

 9. februari 27, 2018 / 7:45 am

  Er is zeker wel wat te zeggen voor leuk ondergoed inderdaad. En het is ook niet moeilijk want er is veel keuze.

 10. februari 27, 2018 / 9:09 am

  Nu slaapt ze nog lekker in een rompertje met broekje. Ik vind het zo koud.

 11. februari 27, 2018 / 12:45 pm

  Ik kocht rompers meestal bij Zeeman. Maar ik ben blij dat ik daar vanaf ben. Ik snap heel goed dat je mannetje geen boxpakjes meer accepteert. Hoe schattig ook.

 12. maart 1, 2018 / 5:15 am

  Ik moet eerlijk bekennen dat we voor maat 92 geen pyamaatjes hadden voor onze zoon. Toen sliep hij nog met een slaapzak en een zacht broekje en een romper met lange mouwen vond ik voldoende.

 13. maart 1, 2018 / 9:36 am

  Heel cute. hier vanaf het niet meer dragen van een luier overgestapt op ondergoed. Hou ook van lieve printjes. Lekker vrolijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489