DE oplossing voor pijnlijke babybillen

DE oplossing voor pijnlijke babybillen

Tanden en kiezen! Wat een ondingen zijn dat. Noah is nu ruim 14 maanden en heeft al ongeveer evenveel tanden en kiezen als dat hij in maanden oud is. In de eerste twee jaar van het leven van een baby komen alle tanden en kiezen door. Zodra een kind dan ongeveer 6 jaar is beginnen de tanden dan weer uit te vallen en dan begint het hele circus van tanden krijgen nog eens opnieuw ?.

 

Tanden en kiezen komen niet vanzelf…

Voordat ik zwanger was had ik nooit gedacht aan die tanden. Toen ik net moeder was en na enkele maanden het eerste witte puntje zag was ik helemaal lyrisch. Noah kreeg zijn eerste tand! Ik heb er nog net geen feestje voor gegeven. Dit euforische gevoel van blijdschap bleef ongeveer hangen tot en met tandje nummer 4. Vanaf tandje nummer 4 begon ik te ontdekken dat het kwijlen op vrijwel alles bij de tanden vandaan kwamen. En nog een aantal tanden verder begon ik ook de bijtsporen in de meubels en op zijn speelgoed te ontdekken…

Dat het krijgen van tanden en kiezen jeukt en pijn doet en dus best een hele heftige gebeurtenis is voor je kindje, daar had ik even niet bij stilgestaan.

Zere billen

Eén van de meest nare dingen van het krijgen van tanden en kiezen zijn de pijnlijke billen die je kindje hiervan kan krijgen. Niet alleen van de tanden trouwens. Er zijn een heleboel redenen waarom baby’s af en toe zere, rode en soms zelfs kapotte billetjes hebben. Dit vond ik het meest verdrietige. Het is namelijk echt zichtbaar pijnlijk. Het verschonen van de luier is niet langer een pretje.

Nadat ik een heleboel verschillende soorten crèmes heb geprobeerd die wel een klein beetje hielpen, maar niet het effect hadden waar ik op hoopte heb ik uiteindelijk DE crème gevonden die werkt. In mijn ogen dus DE ABSOLUTE WONDERCRÉME… En dat zeg ik zonder er enig aandeel in te hebben ?.

Door de bomen.. eh… crème.. het bos niet meer zien

In de box staat een doos met alle luierspullen. Dit ding puilt inmiddels uit van allerlei verschillende soorten crèmes. In tijden van kapotte billetjes waren deze crèmes mijn grote vrienden. In de ochtend begon ik vaak met Sudocrème. De luier erna de Bepanthen en dan hadden we ook de zinkzalf nog. Eigenlijk werkte dit ritueel best prima hoor, maar leg dat maar eens uit als je kind een dagje naar de oppas gaat…

Zoals ik al vertelde heb ik de perfecte crème gevonden. Misschien ken je hem al, maar het zou ook kunnen dat je er nog nooit van hebt gehoord. Voor al deze (mogelijk wanhopige) mama’s deel ik hem vandaag toch.

Wij gebruiken vanaf nu de Babybillen zalf van Dr. Leenarts. Een babybillenzalf zonder allerlei vervelende producten die je niet op je kindje wilt smeren. Het bevat geen parfum en is dus geurloos. Het smeert heel fijn en gemakkelijk uit. Het voelt heel zacht en doordat het zo gemakkelijk smeert hoef je het geïrriteerde huidje van je baby amper aan te raken. Ik begon met een tube en ben vanmiddag even naar de Etos gerend om een pot te halen! Een absolute aanrader dus!

 

Kende jij deze créme al? Welk product gebruikt jij voor de billen van jouw kindje?

 

*De uitgelichte foto is geen foto van Noah maar komt van Pexels.com

Comments

comments

1 Reactie

  1. Marijke
    april 5, 2018 / 7:29 pm

    Deze ken ik niet! Na alles geprobeerd te hebben is het enige wondermiddel hier thuis Weleda! Helemaal natuurlijk en werkt bij ons echt heel goed. Finn had zijn billetjes open liggen en deed er dus een laagje van dat spul op, de volgende dag was t weg! Fantastisch spul!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489