Mijn fotoboek van Fotofabriek.nl

Mijn fotoboek van Fotofabriek.nl

 

Al sinds de geboorte van Noah groeit het aantal foto’s in onze telefoons en op de fotocamera hard door. Iedere week zijn er veel momenten die we graag willen vastleggen. Als ik terugkijk op het afgelopen half jaar, dan ben ik heel blij dat ik zoveel mooie foto’s heb gemaakt. Wat veranderen die kleintjes veel in zo’n korte periode!Iets waar ik al wel even tegenaan ‘hikte’ was het maken van een fotoalbum. Er zijn veel verschillende aanbieders op de markt. Toen Fotofabriek mij vroeg of ik een fotoboek van hen uit wilde proberen zei ik natuurlijk geen nee!

Fotoboek

Ik mocht een hardcover A4 fotoboek maken met 24 pagina’s.  Je kunt dan nog kiezen voor een liggende of staande versie. Ik koos voor de liggende versie. Daarnaast is er de mogelijkheid om je boek verder uit te breiden tot 200 pagina’s.

Gebruiksgemak van de software

Na het downloaden van de software – wat best even tijd in beslag nam – kon ik aan de slag! De software is niet ingewikkeld. Als je hier klikt, kun je direct beginnen door te kiezen voor ‘ontwerp direct jouw fotoboek’. Mocht je dingen toch niet helemaal begrijpen, dan is er ook een handleiding te downloaden. Daarnaast kon je ook contact opnemen met de klantenservice. Voor mij is dit niet nodig geweest. Ik kon aardig uit de voeten met de software. Je kunt allerlei achtergronden (incl. eigen foto’s) kiezen, teksten voor of tussen de foto’s zetten, schaduwen en randen om de foto’s en tekst zetten en nog veel meer. Ik wilde veel foto’s op 24 pagina’s en besloot een indeling te maken per maand. Het bedenken hoe ik de foto’s op de bladzijde wilde plaatsen heeft mij het meeste tijd gekost. Je kunt de software gebruiken voor een vaste indeling. Hier ga ik de volgende keer zeker gebruik van maken. Je kunt dan altijd zelf nog kleine dingen aanpassen.

Kwaliteit

Toen het boek klaar was kreeg ik na 2 dagen een filmpje opgestuurd. Op dit filmpje was te zien hoe mijn fotoboek werd gemaakt. Erg leuk! Nu kon ik helemaal niet meer wachten op mijn mooie fotoboek.  Gelukkig kreeg ik al na 4 dagen het fotoboek binnen. Gewoon door de brievenbus, netjes verpakt in bubbeltjesplastic. Ik hoefde er dus niet voor thuis te blijven. Het boek zag er erg mooi en stevig uit. De foto’s waren helder, de teksten goed leesbaar, het papier voelde prettig aan en ook de kleuren kwamen over zoals ik dit had bedacht.

Mijn mening

Ik ben heel erg tevreden met dit boek. De prijs/kwaliteit verhouding is wat mij betreft prima. Puntjes van kritiek heb ik niet. Pas wel op dat je foto’s niet zo groot maakt dat de kwaliteit verloren gaat. De software geeft dan een waarschuwing.

Dit zal zeker niet mijn laatste bestelling zijn bij Fotofabriek. Naast fotoalbums hebben ze namelijk ook nog heel veel andere fotospullen zoals bijvoorbeeld agenda’s of foto’s op aluminium.

Moet je nog een album maken van je vakantiefoto’s? Op de website van fotofabriek staat op dit moment een leuke kortingsactie op de hardcover fotoboeken!

 

 

Comments

comments

Delen:

18 Reacties

 1. augustus 29, 2017 / 6:56 am

  Ik heb er pas geleden ook één gemaakt. Maar plak ze toch liever met de hand…

  • Marieke
   Auteur
   september 1, 2017 / 6:45 pm

   Dat wilde ik eerst ook doen… Ik ben alleen bang dat de foto’s dan misschien niet mooi blijven. Misschien doe ik het alsnog wel 😉

  • Marieke
   Auteur
   september 1, 2017 / 6:47 pm

   Dank je wel! Het is ook zo leuk om hem steeds opnieuw te bekijken!

 2. augustus 29, 2017 / 7:46 am

  Mooi hoor! Een vriendin van mij doet dit elk jaar en heeft echt al een hele rij fotoalbums.

  • Marieke
   Auteur
   september 1, 2017 / 6:47 pm

   Echt? Wat goed van haar! Ik hoop dat ik ook die discipline kan opbrengen!

 3. augustus 29, 2017 / 8:27 am

  Ik heb pas geleden nog een foto boek laten maken bij de fotofabriek. Echt heel mooi! Ik ben er nog steeds erg blij mee.

 4. augustus 29, 2017 / 9:03 am

  Ah wat leuk zeg! Ik wil eigenlijk ook wel een fotoboek gaan maken van mijn zwangerschap tot aan de geboorte.

  • Marieke
   Auteur
   september 1, 2017 / 6:49 pm

   Gewoon een keer beginnen op een regenachtige dag! Succes! Ze hebben trouwens nu mega veel korting bij fotofabriek op de hardcover boeken!

 5. augustus 29, 2017 / 10:44 am

  zelf heb ik nog niet op zo’n manier een fotoboek gemaakt. wel gewoon met de handplakken. maar echt veel foto’s worden er hier ook niet gemaakt behalve dan voor me eigen blog. maar privé foto’s al lang niet zo veel meer

 6. augustus 29, 2017 / 12:36 pm

  Goed idee om dat meteen te doen. Ik heb altijd wel het voornemen gehad, maar helaas nooit doorgezet. Nu loop ik jaren achter…

  • Marieke
   Auteur
   september 1, 2017 / 6:49 pm

   Dat zal mij waarschijnlijk ook gaan gebeuren. Deze samenwerking was een mooie stok achter de deur!

 7. augustus 29, 2017 / 3:30 pm

  Super leuk! Ik wil van mijn vakantie een Glossy maken, ga na dit gelezen te hebben even kijken of ze dat daar ook hebben.

  • Marieke
   Auteur
   september 1, 2017 / 6:50 pm

   Dat klinkt ook heel erg gaaf! Ben erg benieuwd naar het resultaat!

 8. augustus 30, 2017 / 12:41 pm

  Ik ga ook nog een maken van ons huwelijk en dat wordt echt 1 digitaal. Ik heb al verschillende digitale albums en ik kies degene waarbij de software het meest gebruiksvriendelijk is.

  • Marieke
   Auteur
   september 1, 2017 / 6:51 pm

   Die van fotofabriek vond ik best fijn. Welke software vind je tot nu toe het meest prettig?

  • Marieke
   Auteur
   september 1, 2017 / 6:51 pm

   Dank je wel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489