De Mama Tag

De Mama Tag

Vandaag geef ik jullie een kijkje in mijn leven als mama. Dit leuke vragenlijstje vond ik op internet. Het thema past goed bij mijn blog. Door mijn antwoorden op onderstaande vragen kunnen jullie mij weer een beetje beter leren kennen. Zijn er nou na het lezen van deze tag nog andere dingen op het gebied van het moederschap die je graag nog van mij zou willen weten… laat dan gerust even een berichtje achter!

Ben je een werkende of thuisblijf mama?

Ik ben een werkende mama. Drie dagen in de week werk ik als intern begeleider op een basisschool. Sinds twee weken heb ik een nieuwe baan op loopafstand. Heel fijn om niet meer ruim een uur reistijd te hebben per dag.

Zou je het anders willen?

Noah groeit en ontwikkeld zich (net als alle andere kindjes in het eerste jaar) zo ontzettend snel. Ik kan hier heel erg van genieten. Eigenlijk wil ik hiervan niets missen. De dagen die we samen doorbrengen vind ik zo heerlijk! Op mijn werk heb ik het heel erg naar mijn zin. Ik heb een leuke en uitdagende baan. Soms zou ik wel willen dat ik iets meer tijd met Noah had en hem minder dagen hoefde te missen. Het is voor mij nog even zoeken naar de juiste balans tussen mijn werk, het huishouden en mijn tijd als mama van Noah.

Mijn kind slaapt altijd in zijn bed of wiegje.

’s Nachts slaapt hij inderdaad altijd in zijn eigen bed. Dit is de eerste 3 maanden best nog weleens anders geweest. Zijn kamer is een verdieping lager en daarom sliep hij de eerste maanden bij ons op de kamer. Hij huilde veel en sliep af en toe bij ons in bed. Nu komt hij in het weekend heerlijk bij ons ‘uitslapen’. Tot 7 uur slaapt hij dan in zijn eigen bedje en daarna nog even lekker tussen ons in. Heerlijk dat soort gezinsmomentjes.

Mijn beste koop voor mijn kind is..?

Wat lastig om hier iets te kiezen. Ga ik dan maar gewoon niet doen ook. Er zijn meerdere dingen waar ik heel erg blij mee ben. In een eerdere blog heb ik ook geschreven over een aantal – wat mij betreft – onmisbare producten. Heel blij ben ik op dit moment met de Wubbanub speen (hij kan deze gemakkelijk zelf pakken) en met de Easyfix voor de maxicosi en de autostoel.

Hoeveel kinderen wens je?

Ik ben heel erg dankbaar dat ik de mama van Noah mag zijn. Dit realiseer ik mij iedere dag. Het feit dat ik toch mama mocht worden maakt mijn heel erg gelukkig. Ik hoop dat ik nog een kindje mag krijgen. Dat zou ik heel graag willen. Mocht dit niet gebeuren, dan kan ik hier vrede mee hebben. Mijn allergrootste wens is al in vervulling gegaan toen ik afgelopen 26 januari Noah in mijn armen kreeg.

Hoeveel avonden per week ga je op ”date night” met je man?

Hahahaha… Oh? Een serieuze vraag dit? Hoeveel avonden PER WEEK? Nou.. dan komen we gemiddeld toch op ‘0’ uit denk ik. Of telt een avondje filmpje kijken op de bank ook mee? Dat doen we namelijk nog weleens. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik zelf ook nog niet heel erg de behoefte heb gevoeld om Noah ergens te brengen zodat wij samen even weg kunnen. Dat ik hem 3 dagen per week moet missen is voor nu wel even genoeg. Gelukkig vinden wij het allebei heerlijk om samen thuis even te ontspannen. We hoeven niet zo nodig weg. Dit was voor de geboorte van Noah al zo. We gaan best weleens uit eten, maar tot nu toe gaat Noah dan altijd gewoon mee en slaapt hij dan lekker in de wagen.

Favoriete bezigheid van je kind?

Noah is nu 7 maanden en is heel erg druk met rollen. In plaats van dat hij zich kruipend verplaatst rolt hij van de ene naar de andere plek. Dit werkt heel erg goed voor hem. Dus waarom zou je dan gaan kruipen? Hij vindt het heerlijk om daarbij lekker te gillen en kletsen. Het allerliefst speelt hij tijdens het rollen met een lege fles. Deze rolt namelijk leuk weg en hij kan hier dan achteraan rollen.

Heb je tijdens je zwangerschappen een miskoop gedaan?

Echte miskopen heb ik niet gedaan. Wel zijn er dingen die ik van tevoren dacht veel te gaan gebruiken en die ik uiteindelijk minder heb gebruikt. Andersom trouwens ook…

Wat ik een eventuele volgende keer anders zou doen is het kopen van kleertjes. Noah heeft veel kleertjes bijna niet aan gehad omdat hij bepaalde maten maar heel kort heeft aan gehad of omdat de maat niet paste bij het seizoen waarin Noah deze maat had. Niet handig om dingen te ver vooruit te kopen dus.

Ook de flessenwarmer heb ik vrijwel niet gebruikt. Zonde.

Het favoriete eten van je kind is..?

Het allerliefste drinkt hij gewoon melk. Daarnaast vind hij ook worteltjes en spaghetti erg lekker. Zijn eerste woordje ‘bah’ zei hij bij de bruine bonen. Hier is hij dus niet zo dol op.

Heb je een grotere gezinsauto aangeschaft?

Wij hebben wel een andere auto aangeschaft, maar deze is niet persé veel groter. We hebben van tevoren gekeken naar auto’s waar de kinderwagen goed in de kofferbak past. Gelukkig kan de kinderwagen erg klein worden opgevouwen en passen alle spullen die we mee willen nemen altijd prima in de auto.

Zelf ben ik niet zo’n parkeerwonder. Een hele grote auto zag ik dan ook niet direct zitten.


Ben je nu lichter of zwaarder dan voor je zwangerschappen?

Tijdens mijn zwangerschap ben ik 8 kg aangekomen. Binnen 3 dagen na de bevalling was ik weer terug op mijn oude gewicht. Maar…. Toen ging ik eten. En kwam ik aan. Nu ben ik dus een aantal kilo zwaarder dan voor mijn zwangerschap. Ik voel me hier zelf niet zo prettig bij en ben bezig om deze kilo’s er weer af te krijgen. Dit is helaas nog niet altijd gemakkelijk. Discipline in een toch best druk leven is voor mij soms lastig op te brengen.

Wat is een droomvakantie met kinderen?

Deze zomervakantie zijn we een weekje naar Fuerteventura geweest. We hebben er een leuke tijd gehad, maar is wat mijn betreft zeker geen droomvakantie met kinderen. Het allerleukste met kinderen vind ik kamperen in een caravan. Lekker op een veldje waar Noah straks heerlijk met zijn laarsjes aan in de modder kan spelen. Fantastisch!

Wat is je droomvakantie zonder kinderen?

Het idee dat ik zonder Noah op vakantie ‘moet’ vind ik op dit moment geen fijne gedachte en zou voor mij geen droomvakantie kunnen zijn. Wie weet denk ik daar over een aantal jaar anders over. Ik zou dan kiezen voor een mooie verre reis naar een land in Afrika of naar Aruba, Bonaire of Curaçao en gewoon even lekker bijtanken.

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Toch wel een heleboel… Jarenlang ben ik ‘bang’ geweest nooit mama te mogen worden. Dit heeft mij heel erg verdrietig gemaakt. Mama zijn is nog veel mooier dan ik dacht. Ik kan uren naar hem kijken en genieten van zijn heerlijke schaterlachje en al zijn ondeugende momentjes. Vroeger deed ik wel veel meer dingen op een dag. Nu sta ik over het algemeen veel vroeger op, maar toch ben ik veel minder effectief bezig. Vroeger maakte ik het huis schoon in een paar uurtjes. Nu verdeel ik dit over meerdere dagen. Ook moeten we veel meer dingen plannen om ervoor te zorgen dat er altijd iemand thuis is voor Noah.

Mijn hart smelt als ik..?

Mijn zoontje zijn schaterlachje hoor. Dit is echt het mooiste geluid dat er bestaat. Ook vind ik het heerlijk als hij zijn armpjes om mijn nek doet en tegen mij aan in slaap valt. Het maakt mij heel rustig na een drukke werkdag.

Waar shop jij de leukste kinderspullen?

Veel leuke kinderkleding shop ik bij de Hema. Ook heb ik afgelopen week harembroekjes met hele gave printjes besteld bij de webshop Made by Sym. Voor kinderspullen ga ik meestal naar de Babydump. In deze winkel kan ik mij best een poosje vermaken.

Favoriete mama make-up en verzorgings producten?

Eigenlijk ben ik niet zo heel erg van de make-up en verzorgingsproducten. Het kost mij al snel te veel tijd en ik slaap ontzettend graag. Nu sta ik op mijn werkdagen om 6:00u op en ik zou geen half uur eerder willen opstaan op mijn make-up er perfect op te krijgen. Meestal is het dus toch even snel een streepje oogpotlood en wat mascara om er een beetje minder moe uit te zien.

A-merk of huismerk?

De meeste dingen koop ik gewoon van het huismerk. Deze zijn prima en hiermee kun je veel geld besparen. Ik zou nog meer op de boodschappen willen besparen. Vroeger maakten wij altijd weekmenu’s. Hier wil ik eigenlijk weer mee beginnen. We gooien nu nog weleens dingen weg en dat voelt voor mij niet goed.

Heb je altijd een kinderwens gehad?

Ja, vroeger in vriendenboekjes schreef ik al dat ik mama en juf wilde worden. Dit is gelukt ?.

Wat is het leukste aan het moederschap?

Ook weer zo’n lastige vraag…. Iedere ochtend sta ik op en dan voel ik mij een beetje ‘jarig’. Ik kan niet wachten om naar Noah zijn kamer te gaan om die heerlijke grote glimlach op zijn gezichtje te zien als hij mij ziet. Het heeft mij echt een doel gegeven in mijn leven. Dat mooie kleine mannetje dat in mijn buik heeft mogen groeien en nu echt een klein mensje is met een eigen karaktertje. Fantastisch!

Vond je deze Mama Tag leuk?
Neem deze gerust over voor je eigen blog, of facebook of waar je de Mama Tag wilt plaatsen!

 

 

Comments

comments

22 Reacties

  • Marieke
   Auteur
   september 1, 2017 / 6:38 pm

   Ja… heel vreemd! Ik ben ook blij dat hij het weer doet! 🙂

 1. september 1, 2017 / 4:46 pm

  Ik ben zelf geen mama, maar wel een trotse tante. Toevallig dat ik dit lees terwijl ik op mijn kleine nichtje, van 13 weken, aan het passen ben.
  Met dit blog voel je gewoon dat je een trotse moeder bent. Het lijkt me wel pittig een kleintje én een baan, maar de afwisseling is misschien juist leuk, al snap ik dat het lastig is je kleintje te moeten missen.

  • Marieke
   Auteur
   september 1, 2017 / 6:39 pm

   Een hele trotse moeder! En jij een trotse tante volgens mij ;-)! Veel plezier met oppassen!

 2. september 1, 2017 / 5:29 pm

  Wat leuk om te lezen, mooi dat je zo geniet. Mijn zoon is inmiddels 10 jaar en het gaat zo snel. Blijven genieten dus! Doe ik ook!

  • Marieke
   Auteur
   september 1, 2017 / 6:40 pm

   Ja… het gaat zo snel he? 10 jaar alweer! Wauw! Ook een hele leuke fase volgens mij!

 3. september 1, 2017 / 8:32 pm

  Wat fijn dat het je toch gegund is om mama te worden en dat je er zo van geniet!

 4. september 1, 2017 / 8:46 pm

  Wat leuk om te lezen ! Leuke maar best persoonlijke tag.. Fijn om je zo wat beter te leren kennen..

 5. september 1, 2017 / 9:04 pm

  Ik was een paar maanden op Fuerteventura toen mijn dochter nog geen 1 was. Voor ons was het wel echt een droomplek met het water waar je meters ondiep en lekker warm was

 6. september 2, 2017 / 5:48 am

  Leuke antwoorden op je tag, en er zitten ook wel herkenbare antwoorden tussen. Ik ben ook werkende moeder en vind het ook lastig om niet altijd bij mijn dochtertje te kunnen zijn. Maar dat extra werken doe ik wel zodat we een leuk leven kunnen hebben. Ik vind net als jij moeder zijn het mooiste wat er is!

 7. september 2, 2017 / 6:10 am

  Leuke Tag. En inderdaad hoeveel dagen per week je op datenight gaat is wel wat optimistisch. Als wij het eens per kwartaal redden is dat al top

 8. september 2, 2017 / 6:11 am

  Leuke vragenlijst! Ik herken het wel wat je zegt over het vinden van de balans tussen werk en privé. Ik vind dat ook best lastig. Daarom heb ik nu zodra mijn verlof is afgelopen ervoor gekozen om een jaar lang een dag ouderschapsverlof op te nemen en zo maar 2 ipv 3 dagen te werken. Eens kijken hoe dat bevalt! (Misschien wil ik wel nooit meer anders)

 9. september 2, 2017 / 7:03 am

  Leuke mama tag. En ook wij zijn het eerste jaar volgens mij niet uit eten geweest in de avond….is gewoon niet te doen. Als ze eenmaal kunnen lopen gaat er voor hun, maar ook voor jullie een wereld open en kan ineens veel meer. Uit eten in de avond doen we nog steeds niet vaak (want de mijne denkt dat het eten klaar is, als hij klaar is (en hij is wereldkampioen snel eten lijkt het wel))…maar lunchen wel. Mocht je nog tips willen, heb daar zelf eens een leuke blog over geschreven….maar zoek vooral naar plekken waar ze schone (!) speelhoekjes hebben. En ga er in de buurt van zitten, wel zo relaxed.

 10. september 2, 2017 / 7:55 am

  Leuke tag. Om je zo beter te leren kennen! Ik heb hem ook ooit al ingevuld. Hij is verzonnen door de meiden van Little Wonderworld!

 11. september 2, 2017 / 8:17 am

  Leuk om zo te lezen. En ik kan me helemaal voorstellen dat de lach van je kind het mooiste geluid op aarde is. 🙂

 12. september 2, 2017 / 11:14 am

  Wat ontzettend leuk om te lezen. Ik hoop (over veel jaren) zelf ook mama te worden.

 13. september 2, 2017 / 11:16 am

  Ik heb zelf geen kinderen, maar ben altijd benieuwd hoe andere hun leven indelen. Een kijkje in jouw dagelijkse leven. Leuk om te lezen!

 14. september 3, 2017 / 6:18 pm

  Leuk om je zo beter te leren kennen 🙂 Veel herkenning. Schaterlachjes en knuffel doen hier ook wonderen.

 15. september 4, 2017 / 7:11 am

  Leuke tag! Ik had hem volgens mij ook al eens gedaan.
  Trouwens, dates per week haha! Ik vond dat ook wel een bijzondere, nee hier gaan we wel elke maand iets leuks doen. Echt bewust even met zijn tweeën.
  Toevallig afgelopen vrijdag naar de première van Girls Trip geweest, zo gelachen samen. Dol op de kinderen, maar geniet echt heel erg van die tijd samen!

 16. september 5, 2017 / 8:45 pm

  Heel leuk idee! Leuk om eens jouw visie te lezen! Had deze tag al vaker bij anderen gezien 🙂

 17. september 9, 2017 / 6:30 am

  Wat fijn dat je zo gelukkig bent met je kindje. Ik was me er ook altijd erg van bewust dat het je ook maar gegeven moet zijn om een kind te kunnen krijgen. Ik had best een grote kinderwens van vijf kinderen, en heb het geluk gehad dat die in vervulling ging.

 18. september 9, 2017 / 5:28 pm

  Ik vind het altijd bijzonder om te horen van mensen dat ze al op jonge leeftijd zo stellig wisten dat ze moeder (of vader) wilden worden. Ik had dat niet. Bij mij stond dat helemaal open. Net zoals met heel veel dingen eigenlijk. Leuk ingevuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489