Help! De eerste (vlieg)vakantie met een baby!

Help! De eerste (vlieg)vakantie met een baby!

 

 

Nog een paar weken en dan zit mijn zwangerschapsverlof erop. Nu ben ik gezegend met een baan in het onderwijs, wat betekent dat ik mijn kleintje gelukkig eerst nog maar 7 weken hoef te missen tot de zomervakantie. Eind december, toen mijn verlof begon, leek de tijd dat ik weer aan het werk moest zo ver weg. En nu is het dan al bijna zo ver.

De tijd vliegt. Voordat we het weten is het zomervakantie. We kwamen afgelopen week tot de conclusie dat we eigenlijk nog geen plannen hadden gemaakt voor deze heerlijke vrije weken. Blijven we thuis? Op vakantie in Nederland? Een huisje in Frankrijk? Of gaan we vliegen?

Ondertussen heb ik alle soorten vakanties in mijn hoofd al een keer beleefd. De voor- en nadelen zijn mij ondertussen wel duidelijk. Na lang wikken en wegen hebben wij ervoor gekozen om op vliegvakantie te gaan. Op vakantie in Nederland is relatief duur en kamperen met een jonge baby zie ik nog niet zo zitten. Een huisje in Frankrijk leek me heerlijk in de zon, maar is wel een heel stuk rijden. En stiekem zag ik mezelf ook gewoon wel zitten in een appartementje in Spanje met een heerlijk zwembad voor de deur…

Vandaag hebben we geboekt! Wat een heerlijk vooruitzicht. Wij gaan 8 dagen naar Fuerteventura! In mijn hoofd is de vakantie dus ook nu al begonnen.

Vliegen met een baby. Ideaal? Dat weet ik niet. Het riep bij mij ook direct een hoop vragen op. Zodra het meisje op het reisbureau drukte op de knop ‘boeken’ voelde ik toch wat lichte paniek opkomen. Help! We gaan dus echt op vliegvakantie met onze 5 maanden oude baby! Waar zijn we aan begonnen?!?!

Een aantal van mijn vragen (en de antwoorden) hieronder op een rijtje;

 1. Hoe doe ik dat met voeden (kunstvoeding) in het vliegtuig als ik geen water mee mag door de douane?

Je kunt melkpoeder meenemen in het vliegtuig. Als je direct bij binnenkomst even aangeeft dat je warm water nodig hebt dan kunnen ze dit tijdens de reis voor je regelen. Je mag wel wat kant en klare melk meenemen voor tijdens de start van de reis. Bij de douane kunnen ze controleren of er daadwerkelijk kunstvoeding in zit.

 1. Hoe doe ik dat met de kinderwagen/maxi cosi?

Iedere maatschappij heeft hiervoor zijn eigen afspraken. Goed om hier dus even naar te vragen. Wij mogen een kinderwagen meenemen met een gewicht van maximaal 10 kg. Omdat wij misschien wel een auto willen gaan huren denk ik erover om in plaats van de ligbak de maxicosi mee te nemen. Deze kan ook op de wagen.

 1. Hoe weet ik zeker dat er een babybedje op de kamer staat als wij aankomen?

Wij hebben geboekt via het reisbureau. Zij hebben dit als opmerking voor ons toegevoegd aan de boeking. Ook stond op internet bij dit appartementencomplex dat er babybedjes beschikbaar zouden zijn.

 1. Heeft mijn baby ook een identiteitsbewijs nodig?

Ja! Een voor mij nog onbeantwoorde vraag is hoe ze een pasfoto kunnen maken van een baby van 5 maanden… Iemand een idee hoe dit gaat?

 1. Wat moet ik allemaal meenemen voor mijn baby?

Wat kleding, luiers en voeding spreekt wel voor zich. Maar verder? Gelukkig ontdekte ik al snel allerlei inpaklijsten voor baby’s op internet. Pak van mijn hart!

Tips:

Verder nog een aantal handige tips gekregen zoals bijvoorbeeld het meenemen van een draagzak. Handig als we de wagen hebben ingeleverd bij het inchecken en we nog een stuk moeten wandelen op Schiphol. Daarnaast hebben we gisteren een UV tentje gekocht waarin hij heerlijk kan slapen op een ligstoel onder de parasol bij het zwembad. Ook kregen we de tip om een zak te huren voor om de kinderwagen zodat deze niet beschadigd. Iemand een idee waar/hoe wij dit kunnen regelen? Iemand hier een (positieve/negatieve) ervaring mee? Zijn er verder nog dingen waar ik rekening mee moet houden om alles net even wat makkelijker te laten verlopen?

Ik hoop op een heerlijke ontspannen vakantie waarin we lekker even kunnen bijkomen en Noah zijn babyzwemkunsten kan laten zien in het zwembad op vakantie J . Wat was jullie eerste vakantie met jullie kindje? Hoe is die keuze bevallen?

Comments

comments

Delen:

3 Reacties

 1. mei 5, 2017 / 5:38 am

  Wij gingen vliegen toen de jongste 6 weken oud was.
  De beste tip, maak je vooral niet druk om het vliegen met een baby.
  Zodra je de douane door bent kan je ook water toevoegen aan je flesje. Ik liet er gekookt water in doen. Tegen de tijd dat ik moest voeden in het vliegtuig, was het op temperatuur.
  Voor de pasfoto moest ik het nekje ondersteunen zodat ze een goede foto konden maken.
  Ik heb toen ook voor die kinderwagenzakken gekeken. Maar het huren was toen zo duur. Dat we hem maar gewoon zo meenamen. En gelukkig niks mee gebeurt.

  • Marieke
   Auteur
   mei 5, 2017 / 3:41 pm

   Bedankt voor de tip! Misschien moeten wij de wagen dan ook maar gewoon meenemen! Waar heb je gekookt water gevraagd? Bij een restaurant?

 2. september 10, 2017 / 8:27 am

  Wij hebben onze oudste dochter de hele wereld mee overgenomen. Helaas nu we twee dochters hebben kiezen toch vaker voor de auto, trein of boot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489