Babyzwemmen #1

Babyzwemmen #1

Zoals ik in mijn eerdere blog al beschreef was het twee weken geleden de tijd om één van mijn dromen waar te maken: babyzwemmen!

Vorige week vrijdag was het voor het eerst zover… om 9:00u stapten wij bepakt en bezakt de deur uit op weg naar babyzwemmen. Naast de maxicosi (met baby) had ik ook een grote shopper met een heleboel spullen. Het was lastig om te bedenken wat ik allemaal mee moest nemen, dus had ik maar zoveel mogelijk ingepakt.

De inhoud van mijn shopper:

 • Zwemluiers (3, je weet maar nooit wat er kan gebeuren tijdens zo’n lesje babyzwemmen…)
 • Gewone luiers (ook die in meervoud… )
 • Zwembroekje
 • Hydrofiele doek (om Noah af te drogen)
 • Grote handdoek (voor mij)
 • Badjas Noah (vooral omdat hij zo ontzettend schattig staat)
 • Badjas voor mij (dat was een tip… heeft heel goed geholpen!)
 • Ondergoed (las ergens dat iemand dat vergeten was… dat pakte ik dus als eerste in ;))
 • Flesje (baby zou honger hebben direct na het zwemmen….??)
 • Melkpoeder
 • Thermoskan
 • Speen

Mijn bikini had ik van tevoren al aangetrokken met daaroverheen een jumpsuit (lekker makkelijk om weer aan te trekken na het babyzwemmen).

Wat vooraf ging aan de les babyzwemmen …

Zoals verwacht moest ik Noah wakker maken voor het babyzwemmen. Gelukkig had ik al tijdens de vroege ochtendfles bedacht dat hij een beetje makkelijke kleren aan moest hebben voor het omkleden in het zwembad. Met babyzwemmen is het zo (bij mij in ieder geval) dat je voor 45 minuten zwemmen zo’n 3 dagen mentale voorbereiding nodig hebt.

Aangekomen in het zwembad besloot ik eerst mezelf om te kleden zodat Noah niet te lang in zijn zwembroek hoefde te zijn buiten het water. In het zwembad hadden ze een hoek met aankleedkussens waar je je kindje heel gemakkelijk om kunt kleden. Vet handig! Alleen…het zijn 2 plekken (en er staan 19 baby’s op de lijst… ). Gelukkig was ik daar vroeg en hoefde ik niet lang te wachten.

Na het omkleden mochten we het zwembad in. Mijn kleine prins is zijn warme badwater gewend en het toch wel een heel stuk koudere zwembadwater was dan ook even wennen. Zeker als je je bedenkt dat hij zo’n 10 minuten daarvoor nog heerlijk lag te slapen. Er zijn leukere manieren om je dag te beginnen.

En dan de les….

Toen alle baby’s samen met hun moeder (of vader..ja ja, er was ook een vader) in het water lagen begon de les.  We zongen met z’n allen het lied ‘We maken een kringetje’. Deze was natuurlijk wel aangepast op de zwemles. In plaats van ‘maak nu een buiging’ zongen we ‘zwem nu naar voren’ en ‘bij de hand, bij de hand, pak je vriendje bij de hand’ werd vervangen door ‘lekker nat, lekker nat, spetter nu maar lekker nat’.  De volgende les ben ik hier beter op voorbereid en draag ik geen mascara. Want echt…zelfs waterproof mascara houdt niet met het gespetter van al die baby’s. Noah begreep de bedoeling aan het eind van dit lied ook. Toen alle baby’s uitgespetterd waren begon hij. Leuk… lekker onverwacht ook voor het jongetje naast hem! ;-). Ik was natuurlijk enorm trots! Yeah! Mijn baby van 3 maanden kan ook spetteren!!

Verder bestond de les uit nog veel meer kinderliedjes waarbij we de baby’s omhoog en naar beneden moesten bewegen. Op hun rug en op hun buik lieten zwemmen.

En dit ging even minder…

Een onderdeel tijdens het babyzwemmen waar Noah niet zo’n fan van is in het stukje op de mat. We zetten onze baby’s op de mat, tillen ze in de lucht en trekken ze onder water. Hier begreep hij dus helemaal niets van. Zijn blik als hij weer boven kwam leek te zeggen dat hij hier dus echt het nut niet van in zag…

Het laatste onderdeel was het onderdeel met speelgoed. Iedere baby moest een balletje volgen en spelen in het water. Voorlopig is het kijken naar andere kinderen toch een stuk interessanter dan het speelgoed. We kregen nog de tip om een rode bal te kiezen omdat dat de kleur is die baby’s goed zouden kunnen zien. Nou ja.. dit moeten we thuis (in ons kleine badje) nog maar even oefenen geloof ik!

Na 45 minuten namen we de baby’s mee en gingen we douchen. Er waren 7 (!) douches en 2 omkleedplekken. Dit stukje hoef ik waarschijnlijk niet uit te leggen… Laat ik het erop houden dat we beiden erg blij waren met onze badjas 😉 !

Op het moment dat wij aan de beurt waren om te douchen had ik een slapende baby op mijn arm. Dit werd direct de langste douchebeurt die we ooit samen hebben gehad. Ik wilde namelijk wachten tot de omkleedplek vrij was.

Mijn mening?

De eerste les babyzwemmen was helemaal geweldig!!! Noah bleef maar lachen en heerlijk spartelen in het water. Samen zwemmen is één van de leukste dingen die wij tot nu toe hebben gedaan. Na deze les heb ik gelijk een 10 lessenkaart gekocht! Voorlopig gaan wij dus nog lekker even samen door. Vanaf nu ga ik al een paar minuten eerder het zwembad uit zodat wij alvast kunnen douchen en omkleden.

Heb jij ook ervaring met babyzwemmen? Hoe gaat dat bij jou? Hoe oud was jouw baby toen je hiermee begon?

Comments

comments

Delen:

2 Reacties

 1. mei 2, 2017 / 7:44 am

  Wat leuk! wij zwemmen regelmatig met de kids, helaas is babyzwemmen hier op de dag dat ik werk.. Maar wie weet als er ooit een derde komt dat ik het wel ga babyzwemmen.

 2. Marieke
  Auteur
  mei 3, 2017 / 6:07 pm

  Ahh… wat jammer Gerdi! Wel heerlijk dat jullie zelf wel regelmatig kunnen zwemmen! Los van babyzwemmen vind ik het samen iets leuks doen gewoon heerlijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489