Niet vergeten: de dag van de leidster komt eraan!

Niet vergeten: de dag van de leidster komt eraan!

De eerste keer vond ik nog best wel een ding hoor. Je kinderen achterlaten bij ‘vreemden’ ging mij niet direct gemakkelijk af. Alleen al een keuze maken tussen het kinderdagverblijf of een gastouder is iets waar wij goed over na hebben gedacht. Inmiddels hebben wij de overstap gemaakt van gastouder naar kinderdagverblijf vanwege een verhuizing van onze gastouder. Een kinderdagverblijf met een heleboel lieve leidsters die wat mij betreft best in het zonnetje gezet mogen worden!

Huh? Maar ze doen toch gewoon hun werk!

Aanstaande donderdag 19 september is het ‘de dag van de leidster’. Vorig jaar wist ik pas achteraf dat deze dag bestond. Hier baalde ik wel een beetje van. Dit jaar besloot ik er dus alert op te zijn en deze dag niet nog eens aan mij voorbij laten gaan. Vaak hoor ik mensen zeggen dat ze gewoon betaald krijgen en dus niet begrijpen waarom ze dan een cadeautje zouden moeten krijgen. Ze doen toch gewoon hun werk? Laat ik dus maar even voor mezelf spreken. De leidsters van ‘ons’ kinderdagverblijf doen niet ‘gewoon’ hun werk. De leidsters zijn namelijk écht heel erg goed voor onze kinderen. Ze hebben veel geduld als het afscheid moeilijk gaat bij onze peuter, ze dragen met liefde onze baby urenlang als ze een ‘hangdagje’ heeft en proberen verschillende flessen uit als ze opnieuw niet wil drinken. Mijn kinderen zijn iedere week opnieuw weer blij om deze lieve juffen te zien.

[otw_shortcode_quote border=”bordered” border_style=”bordered”]Je kunt je werk doen en je kunt je werk goed doen.[/otw_shortcode_quote]

Liefde voor de kids

Hun werk? Tsja.. misschien wel. Je kunt je werk doen en je kunt je werk goed doen. De meeste van deze juffen doen hun werk wat mij betreft heel erg goed. Als je je werk met liefde doet en je de ouders die hun allergrootste bezit bij jou achterlaten er een goed gevoel over kunt geven, dan ben je wat mij betreft een topper. Ik zit niet met een rotgevoel op mijn werk, omdat ik weet dat mijn kinderen daar twee dagen in de week een fijne dag hebben. Ze leren er veel – Vera van 8 maanden zingt de hele dag ‘hi hi hi   ha ha ha’ en Noah van 2,5 oefent met hinkelen en verstoppertje spelen – en komen er heerlijk vies van thuis.

Een beetje liefde terug

En nu geven wij de leidsters dus een klein beetje liefde terug. Niets groots, maar gewoon een klein cadeautje als blijk van waardering. Eigenlijk wilde ik de kinderen iets laten maken, maar door een griepvirus hier in huis is dat er even niet meer van gekomen. Nu dus maar een doosje thee en een lief briefje! Lees je deze blog te laat? Waardering kun  je natuurlijk op elke dag van het jaar laten zien! En… de dag van de leidster is elke derde donderdag in september. Gewoon alvast in je agenda zetten voor 2020 dus: 18 september 2020 een herkansing voor jou! ;).

Doen jullie ook iets voor de dag van de leidster? Ik ben erg benieuwd naar leuke ideeën… altijd handig voor een traktatie of de dag van de leidster van volgend jaar! 

 

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489