O nee!! Daar is die jeuk weer…!

O nee!! Daar is die jeuk weer…!

De afgelopen dagen was ik even iets minder actief. Dit komt met name door mijn conditie die enorm aan het teruglopen is. Op dit moment lig ik al ruim 5,5 week in het ziekenhuis en kost het al moeite om naar het einde van de gang te lopen. Zodra mijn ontbijt op is, ik heb gedoucht en de CTG scan heb gehad is eigenlijk al mijn energie voor de ochtend wel zo’n beetje op. Na de lunch slaap ik inmiddels ruim 2 uur en dan kan ik in de middag (in bed) weer even wat doen. Vaak blijft het dan bij lezen en t.v. kijken. Echt veel energie om een blog te schrijven is er niet. In de avond meestal wat bezoek en dan is mijn dag voorbij. 

Einde zwangerschap

Ik ben nu ruim 31 weken zwanger en het begint steeds meer te voelen als het einde van mijn zwangerschap. Nu weet ik natuurlijk ook al dat mijn zwangerschap binnen 6 weken voorbij zal zijn. Het is dus ook echt aftellen nu. Aan de ene kant bevrijdend, aan de andere kant ook best wel spannend. De dagen hier lijken steeds sneller te gaan. Ik heb mij aangepast aan het ziekenhuisritme en dat gaat eigenlijk heel prima. Het lijkt alsof er even geen mentale strijd is. Alsof ik mij er sinds een week echt bij heb neergelegd dat het goed is om hier te zijn en zo weinig mogelijk te doen.

Dit maakt hier liggen veel makkelijker. Ik voel me ontspannen, heb vrijwel alleen maar positieve gedachten en probeer me zo goed als het gaat voor te bereiden op de komst van ons kleintje. Zo bestel ik toch nog wat kleine maten kleertjes online, heb ik de lijst met adressen voor het geboortekaartje klaar en zijn er al meerdere proefdrukken onderweg naar ons huisadres. Een heel fijn gevoel dat ik zo toch nog iets kan bijdragen :-).

Kwaaltjes

Net als de meeste zwangere vrouwen heb ook ik wel wat kwaaltjes. Tot nu toe bleef het met name bij bandenpijn, veel plassen en minder goed slapen in de nacht. Af en toe wat krampen, bloed- en vruchtwaterverlies hoorden er ook ondertussen wel bij. De afgelopen dagen is daar (helaas) een hele nare kwaal bijgekomen! Jeuk!! In mijn vorige zwangerschap heb ik zwangerschapscholestase gehad. Aan het eind van de zwangerschap was dit zo heftig (jeuk niet meer te doen en de waardes van mijn galzouten/lever enorm hoog) dat ik nog voor de 37 weken ben ingeleid. Op dit moment voel ik de jeuk dagelijks een klein beetje toenemen.  De jeuk ontstaat aan het eind van de dag en wordt heftiger in de avond en nacht. Ook ben ik vaker misselijk en neemt mijn eetlust steeds meer af. De afgelopen twee avonden en nachten dus al flink in de weer geweest met vaseline, koelzalf en mentholpoeder. Vorige week zijn mijn galzouten nog geprikt en was het opgelopen van 6 naar 10. Dit betekent dat ik toen nog geen cholestase had. Voor mijn gevoel lopen de waardes nu weer op. Deze week (waarschijnlijk) opnieuw weer prikken dus.

Grootste angst

Toen ik net zwanger was vroeg mijn verloskundige mij of ik ook angsten had deze zwangerschap. Ik gaf toen aan er eigenlijk maar één te hebben: opnieuw zwangerschapscholestase. Ook op dit moment voel ik mij rustig over alle ontwikkelingen in mijn zwangerschap. Ons kindje groeit goed, er blijft voldoende vruchtwater en we zitten al voorbij de 31 weken. Alleen die jeuk.. Ik ben best bang dat ik toch opnieuw zwangerschapscholestase zal krijgen. Ik hoop heel erg dat als het al zo is, dat het dan om een mildere variant gaat en dat mijn bevalling deze keer sneller op gang zal komen dan dat de cholestase niet meer te doen is….

 

Hebben jullie nog tips tegen zwangerschapsjeuk of cholestase? Hoe gingen jullie om met deze jeuk? Bij mij helpt tot nu toe alles wat koel is en dan met name een frisse douche. Helaas heeft alles maar een kortdurend effect. 

Comments

comments

Delen:

1 Reactie

  1. Lot
    november 16, 2018 / 12:30 pm

    Mijn onderbenen jeukten vreselijk de laatste weken van zwangerschap, dat het een naam had heb ik nooit geweten, is ook alweer 41 jaar geleden. Huisarts zei me dat je er juist niet op moest smeren, alleen dekker met koud water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489