Popcorn; een gezonde snack! Of toch niet…?

Popcorn; een gezonde snack! Of toch niet…?

Zodra we ook maar in de buurt komen van het weekend krijg ik vaker zin in iets lekkers. Niets is gezelliger dan een lekkere bak chips, nootjes of popcorn en een leuke film aan op t.v.

Meestal kiezen we voor popcorn. Dit geeft toch het grootste ‘bioscoopeffect’ en het voelt alsof ik toch nog een beetje verantwoord aan het snacken ben. Of popcorn echt zo gezond en verantwoord is als we soms denken zal ik verder in deze blog toelichten.

Wanneer ik popcorn maak laat ik altijd de helft aanbranden. Toen wij de Gadgy popcornmachine mochten testen was ik dan ook direct enthousiast. Lees vooral verder als je wilt weten of het mij is gelukt om de popcorn deze keer niet te laten verbranden 😉.

Is popcorn gezond?

Popcorn is in ieder geval een stuk gezonde dan chips. Het is rijk aan antioxidanten en polyfenolen. Ook bevat het vitamine B1, B2 en ijzer. Onbeperkt aan de popcorn? Nou… dat zou ik nu ook weer niet direct doen! Popcorn is vooral gezond wanneer je het houdt bij de popcorn. Wanneer je dus alleen de mais laat poffen en er geen zout of suiker aan toevoegt, dan is het een prima gezonde snack. Wanneer je popcorn in de supermarkt koopt, bevat het vrijwel altijd allerlei (ongezonde) toevoegingen. De allergezondste optie is dus het zelf maken van popcorn. Wil je toch iets toevoegen, kies dan voor (een klein beetje) zout in plaats van suiker. Dit scheelt je zo weer tientallen calorieën op een schaaltje popcorn.

 

To the test…

Overal lees je dat zelf popcorn maken helemaal niet ingewikkeld is. Nou… daar zijn de meningen over verdeeld zullen we maar zeggen. De rookmelder in ons huis is al meerdere keren afgegaan wanneer ik een gezellig bioscoopmomentje probeerde te creëren met de kids. Inmiddels heeft de man des huizes het popcorn maken maar op zich genomen (binnenkort denk ik dat ik het stofzuigen en de was ook maar moet verpesten 😛 ).

En toen was daar de Gadgy Popcornmachine.  Mijn zoontje had een kinderfeestje en het leek me fantastisch om daar de popcornmachine voor het eerst uit te proberen. De popcornmachine doet zijn naam eer aan. Hij ziet er echt Gadgy uit. Hieronder even de voor – en nadelen op een rijtje (mijn ervaring):

Voordelen:

  • De popcornmachine warmt snel op. De popcorn is snel klaar (4 min. bij een volle schaal).
  • De popcorn maakt ruime porties per keer. Genoeg voor een grote schaal vol popcorn.
  • Hij ziet er tof uit. Is een echte eyecatcher en leuk voor op feestjes.
  • De popcorn verbrand minder snel. Dit komt door het draaiende onderdeel, wat de olie en popcorn verspreid.
  • De gaatjes boven in het apparaat zorgen dat de damp eruit kan. Dit is een voordeel ten opzichte van popcorn in de pan. De popcorn blijft hierdoor lekker luchtig, knapperig en droog. Net als in de bioscoop.

Nadelen:

  • De popcorn die klaar is blijft in de machine. Als je niet precies op tijd de machine stop zet, dan is je popcorn – net als in de pan – alsnog verbrand. Het vraagt dus nogal wat van je timing.
  • Het eruit halen van de popcorn gaat niet heel gemakkelijk. Je moet daar de (hete) schaal voor draaien.

Conclusie:

Deze machine deed het bij ons erg goed op het kinderfeestje en de verjaardag. Het ziet er aantrekkelijk en professioneel uit. Ondanks de nadelen vind ik het een fijne machine. Wij zijn er blij mee en zullen hem zeker nog heel vaak gebruiken. Na een eerste (deels) verbrande  portie is het in de volgende rondes heel goed gelukt om het niet te laten verbranden. We weten nu ongeveer na hoeveel minuten we de machine moeten stoppen wanneer we er een half kopje popcorn in doen. Ook geschikt voor echte popcorndummies zoals ik! 

Comments

comments

Delen:
Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489