5 redenen om al voor de bevalling het geslacht van de baby te willen weten

5 redenen om al voor de bevalling het geslacht van de baby te willen weten

Steeds meer aanstaande ouders maken de keuze om het geslacht van de baby te willen weten. Persoonlijk vond ik het zelf wel iets om even serieus te overwegen. Als je het eenmaal weet, dan kun  je namelijk niet meer terug. En wat doe je dan vervolgens met deze informatie? Houd je het geheim? Of deel je het op Facebook? En waarom zou je het eigenlijk überhaupt willen weten? Vandaag zet ik 5 redenen op een rijtje om het geslacht van de baby al te willen weten voor de bevalling! 

1. Gericht shoppen

Als ik mensen spreek dan hoor ik dit vaak als één van de eerste redenen. Vooral de aanstaande mama’s voelen de behoefte om echt gericht baby jongens- of meisjeskleding te kunnen  shoppen, een blauwe of een roze maxicosizak en ga nog maar even door. Als je het geslacht niet weet zijn er tegenwoordig gelukkig ook heel veel genderneutrale babykleertjes te koop.

2. Het inrichten van de babykamer

Ook iets wat heel vaak wordt genoemd is de inrichting van de babykamer. Voordat je de muur oudroze gaat schilderen is het wel fijn om te weten of je daadwerkelijk een meisje kunt verwachten ;-). Ook de aankleedkussenhoes en de knuffel voor in bed worden vaak aangepast naar het thema. Een neutrale babykamer maken is natuurlijk helemaal prima. Mocht je het niet weten, dan kun je ook altijd de basis neutraal houden en na de geboorte nog wat accessoires toevoegen in roze, blauw of groen.

Wij wisten van tevoren wel wat het zou gaan worden, maar ik had al besloten dat ik een (oud)groene babykamer wilde met grijs en wit. Dit had zowel voor een jongen als een meisje gekund.

3. Het bedenken van de naam

Nu weet ik niet hoe dat bij jullie ging, maar ik vond dat behoorlijk lastig. Een naam bedenken voor een kindje dat je nog nooit had gezien. Toen wij eenmaal wisten dat het een jongetje ging worden konden we ons in ieder geval focussen op 1 naam. Dit was een stuk makkelijker!

4. Het maakt het iets minder abstract

Als je weet of je een jongen of een meisje krijgt, dan krijgen jullie geen baby, maar een zoon of een dochter. Mij heeft dit wel geholpen. Vooral toen we de naam hadden bedacht en deze regelmatig even hardop thuis uitspraken en ook op de proefdruk van het geboortekaartje zagen begon het voor mij echt te leven.

5. Genderreveal party

Steeds meer mensen vinden het erg leuk om het geslacht van de baby bekend te maken door middel van een feestje. Ze maken dan een taart met blauwe of roze vulling of een ballon waarin roze of blauwe confetti zit.  Wij hebben hier niet voor gekozen. Wel werd ik verrast met een babyshower. Alle blauwe accessoires en jongenskleertjes die ik daar kreeg waren een groot feestje!

 

Natuurlijk zijn er ook redenen om het vooral niet te willen weten. Eén van de allergrootste is wat mij betreft het verrassingselement. Extra spannend om bij de bevalling pas te horen of jullie een jongen of meisje verwachten. Ook mogelijk is natuurlijk dat jullie het zelf wel weten en het verder een verrassing houden voor familie en vrienden. Dit was voor mij de eerste keer te lastig ;-).

Waar hebben jullie voor gekozen? Wisten jullie van tevoren het geslacht van jullie kindje? 

Comments

comments

Delen:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489