Help! Ik heb een onrustige baby! Puckababy vs Swaddle me

Help! Ik heb een onrustige baby! Puckababy vs Swaddle me

Deze keer blog ik niet in de nacht op de bank met een onrustige baby in mijn armen, maar zit ik heerlijk in het zonnetje in de achtertuin. Een slapende baby in zijn eigen bedje en ik heerlijk met de laptop op schoot, startklaar om een nieuwe blog te schrijven.

10 minuten later is mijn tijd in de tuin en de zon voorbij. Opnieuw zit ik op de bank met een baby in mijn armen die mij nu voor de zekerheid maar goed aan mijn blouse vast pakt om er zeker van te zijn dat, mocht hij in slaap vallen, ik hem niet neer kan leggen in de box.

 

Bloggen is zo eenvoudig nog niet met een baby die liever niet slaapt in een bed of box, maar heerlijk in de warme armen van zijn mama. Op zich natuurlijk geen probleem, heerlijk knuffelen met mijn kleine mannetje. Toch begon het mij een beetje op te breken dat ik zelf bijna niet meer kon slapen. De wallen hingen zo’n beetje op mijn kin (ja, had nog lager gekund…) en mijn ogen open houden werd een ware uitdaging. Na een aantal van deze weken besloot ik toch maar eens aan de bel te trekken. Ook kreeg ik een fantastische tip naar aanleiding van mijn vorige blog. Mijn zoektocht naar een beetje meer rust is begonnen…en niet zonder resultaat J.

Een week na mijn laatste blog hadden wij een afspraak bij de kinderfysiotherapeut. Een oorzaak voor het vele huilen zouden zijn nekwervels kunnen zijn. Ons kleintje heeft een voorkeurshouding en kan zijn hoofd niet gemakkelijk naar links draaien zonder dat het pijnlijk is. Ook een verklaring waarom hij niet graag op zijn rug ligt. Daarnaast zag ook zij zijn wapperende handjes en kwam zijn met het advies om hem in te bakeren. Ik kreeg van haar de Swaddle Me mee. Thuis had ik de Puckababy al liggen.

In deze blog vergelijk ik beide inbakerdoeken en vertel ik over mijn ervaring met deze producten.

De ‘Puckababy’

Puckababy

Puckababy

Puckababy

Puckababy

Toen ik nog maar kort zwanger was hoorde ik enthousiaste verhalen over de absolute musthave  ‘de Puckababy’. Zelf heb ik toen direct de Piep aangeschaft. Ik was in eerste instantie erg enthousiast over het feit dat de baby nog wat bewegingsvrijheid heeft in de slaapzak en dat het er toch voor zorgt dat hij rustig zou slapen. Dat leek me prettiger voor hem.  De prijs (€44,95) vond ik wel iets aan de hoge kant. Nu weet ik dat er geen hoge prijs bestaat voor een goede nachtrust ;).

Voor ons kleine mannetje bleek de Puckababy helaas ongeschikt. We hebben het een aantal keer geprobeerd, maar de beloofde rust is niet ontstaan. Hij had nog iets te veel bewegingsruimte in de zak, waardoor zijn armpjes hem alsnog wakker hielden. De ruimte gaf hem onvoldoende gevoel van geborgenheid en hij werd er ontzettend boos van als ik hem deze zak aantrok. Ook vond ik het wat strak om zijn nekje zitten en dat gaf me ’s nachts geen prettig gevoel. Hierdoor was ik zelf veel wakker om te kijken of hij nog wel voldoende lucht kreeg. Om dit te voorkomen liet ik het klittenband open.  Daarna was het helemaal gedaan met de rust. Hij kon zijn arm er nu zelf uit krijgen. Voor veel mensen een positieve ervaring, hier dus helaas geen groot succes.

De ‘Swaddle Me’

Swaddle Me

Swaddle Me

Swaddle Me

Swaddle Me

Toen ik mijn ervaring met de Puckababy deelde met de kinderfysiotherapeut gaf ze mij een Swaddle Me inbakerdoek mee. De prijs van deze inbakerdoek is een stuk lager (15,95 voor de small versie voor 0 tot 3 maanden en €17,95 voor de large versie van 3 tot 6 maanden).

Deze inbakerdoek heb ik meerdere nachten geprobeerd.Ik verwachtte opnieuw een hysterische baby, maar tot mijn grote verbazing werd hij al tijdens het aantrekken van de doek een stuk rustiger. Het prison break effect dat de Puckababy op hem had heb ik hier niet één keer gezien. Net als bij de Puckababy was het wel even wennen om je baby zo ingepakt te zien in de zak. Op het eerste gezicht leek het een beetje sneu. Hij zag eruit als een rups in een cocon. Het ontspannen gezichtje erboven compenseerde dat gevoel voor mij. Daarnaast valt hij er heel snel door in slaap en slaapt er ook heerlijk wat uren mee door.

Verschil Puckababy en Swaddle Me

Het grote verschil met de Puckababy is de manier waarop de armen zijn ‘ingepakt’. Bij de Swaddle me maak je de armpjes vast strak naast het lichaam. De Puckababy lijkt op een soort slaapzak waar de baby zijn armen niet naar buiten kan doen. Bij beide inbakerzakken zitten de voeten los. Tussen deze twee inbakerzakken gaat mijn voorkeur uit naar de Swaddle Me.

Over de nachten ben ik op dit moment heel tevreden. Overdag zien we helaas nog weinig verbetering. Alle beweging die we krijgen door het rondlopen met een krijsende baby zorgt wel voor de nodige calorieverbranding waardoor ik in de zomer vast weer in shape het strand op kan (dan hopelijk met een vrolijke baby). Voorlopig lijkt het hebben van een kleintje hier een beetje op topsport. Alle tips voor het krijgen van een vrolijke baby zijn van harte welkom! J Nog iemand ervaring met een baby die vrijwel niet slaapt overdag?

Comments

comments

7 Reacties

 1. Annemarieke
  maart 26, 2017 / 6:01 pm

  Bij nummer twee hadden wij veel baat bij de Pacco, echt een aanrader, zo te lezen komt hij overeen met de Swaddle Me.
  Wel eens een muziekje geprobeerd? Nummer 1 had altijd een cd met van die natuurgeluidenmuziek aan (zoals die dolfijnen cd die wij in de klas gebruiken), werkt(e) voor hem erg goed.

  • Marieke
   Auteur
   maart 27, 2017 / 10:36 am

   Bedankt voor de tip! Ik ga eens kijken of ik een leuke knuffel met muziek kan vinden. Ik zag van die projectorberen met natuurgeluiden. Misschien is dat wel iets 🙂

  • april 30, 2017 / 9:20 pm

   We would LOVE some reusable bags! I ha9#3&env;t invested in any because we have so many plastic bento things, but they would come in so handy for car rides, little snacks, tons of things!

 2. augustus 17, 2017 / 3:15 pm

  Bij nummer 1 hebben wij de swaddle ook gebruikt. Met succes! Ze sliep door en wij ook

 3. Lisa
  januari 13, 2018 / 9:18 am

  Baby in een droomritme van Stephanie Lampe heeft onze baby erg geholpen 🙂

 4. juli 25, 2018 / 10:06 am

  Bedankt voor de tip! Die ga ik zeker onthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489