6 gezonde voorverpakte traktaties voor het kinderdagverblijf of op school

6 gezonde voorverpakte traktaties voor het kinderdagverblijf of op school

Heb je net als ik binnen nu en enkele maanden een jarige peuter of dreumes en heb je geen idee wat je moet trakteren? Dan hoop ik je met deze blog te inspireren. Ik deel 6 voorverpakte traktaties die ook nog eens gezond zijn en je dus rustig kunt trakteren op het kinderdagverblijf en in groep 1 en 2 van de basisschool. Wil je je traktatie een beetje opleuken? Pinterest staat vol met inspiratie!

Trakteren tijdens coronatijd

Tot nu toe mocht er bij ons op het kinderdagverblijf niet getrakteerd worden. Best jammer, maar echt heel erg vond ik het ook niet. Hoe leuk ik het ook vind om mijn stralende kind te zien lopen met een traktatie, het is toch altijd wel weer even een klus. De meeste tijd gaat bij mij altijd op aan het bedenken wat ik moet maken. Wij mogen bij ons eigenlijk alleen maar groente of fruit trakteren, dus wil je nog een beetje creatief zijn, dan sta je die ochtend om 5u naast je bed om iets in elkaar te knutselen. Toen ik vandaag dan ook een e-mail kreeg dat trakteren weer mocht, mits gezond EN voorverpakt, zakte de moed me dan ook even in de schoenen. Voorverpakte traktaties zijn meestal niet gezond. Gelukkig kregen wij een lijstje ter inspiratie, dat ik dan ook graag weer met jullie wil delen. Teleurgesteld dat je nu geen cupcakes kunt bakken met je kind? Begin dan binnenkort gewoon gezellig aan de pepernoten met dit lekkere recept. Voor de traktatie kun je je er dit jaar gemakkelijk vanaf maken als je 1 van de onderstaande opties kiest…

1. Banaan of mandarijn

Fruit vinden de meeste kinderen wel lekker. Mijn beide kids zijn dol op banaan en mandarijn. Maak er een stoere piraat of danseresje van en je hebt in no-time een gezonde en voorverpakte traktatie te pakken.

2. Doosje rozijntjes/ abrikoosjes

Op Pinterest zie ik hele leuke ideeën met doosjes rozijntjes voorbijkomen. Zo worden ze vaak als rugtas gebruikt voor kleine knuffeltjes als kinderen naar de basisschool gaan.  Er zijn ook doosjes met abrikoosjes, mocht je iets origineler willen zijn ;-).

3. Zakje knijpfruit

In de supermarkt zijn veel soorten knijpfruit te vinden. Als je die met 100% fruit pakt heb je een leuke en gezonde traktatie. Overal op internet staan websites waar je van die leuke wikkels kunt bestellen met persoonlijke opdruk. Ziet er zonder al te veel moeite heel erg leuk uit!

4. Producten van het merk ‘Organix Goodies’

Zowel bij verschillende supermarkten als bij  de Kruidvat en de Etos vind je bij de babyvoeding producten van het merk ‘Organix’. Zij hebben bijvoorbeeld Veggie Sticks of Corn puffs carrots in kleine zakjes. Ook heel leuk voor de dreumesgroep, want kinderen mogen deze al jong hebben.

5. Producten van ‘de Kleine keuken’

Zelf ben ik een groot fan van dit merk. Wij gebruiken regelmatig de pindakaas of chocoladekoekjes. Ze hebben ook biologische dadel-  en appelreepjes die erg leuk (en ook nog lekker) zijn om te trakteren. Veel mogelijkheden om te gebruiken als voorverpakte traktatie.

6. Fruitijsje

Met het slechte weer op komst misschien tijdelijk iets minder geschikt, maar wil je echt iets makkelijks, dan kun je altijd een peren- of aardbei ijsje trakteren. Bij de AH heb je hier bijvoorbeeld een mini variant van. In deze doos zitten 15 stuks. Laat dat net toevallig het maximaal aantal kinderen zijn per groep op het kinderdagverblijf ;-).

 

Heel veel succes met het maken en bedenken van een leuke traktatie. Mocht je zelf ook een leuk idee hebben voor gezonde en voorverpakte traktaties, laat het dan vooral even weten. Ik kan het dan nog toevoegen aan de lijst!

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107