Ik wil zó graag leuk gevonden worden!

erbij horen
Iedere ouder herkent het vast. Je hebt bepaalde gedachten over wat je je kind graag wilt meegeven in het leven. Prachtige levenslessen die het leven van je kind zullen verrijken. Je wilt je kind graag behoeden voor bepaalde misstappen die jij hebt begaan. Daarnaast wil je je kind misschien ook wel de kansen geven die jij – om wat voor reden dan ook – nooit hebt gekregen…

Laat het los, laat het gaan! 

Op de middelbare school vond ik het leven soms best intens.  Iedereen deed zijn best om ergens bij te horen. Mijn grootste doel op dat moment was om iedereen tevreden te houden. Mijn docenten op school, mijn ouders, vriendinnen en ga zo maar door. Als ik terugkijk op die tijd, dan was dat behoorlijk hard werken. Nu ik volwassen ben vind ik het jammer dat ik mij zo heb beziggehouden met het tevreden stellen van mijn hele omgeving. En heel eerlijk, niemand heeft mij daar toen om gevraagd… Mogelijk hebben mensen niet eens gemerkt dat ik enorm op mijn tenen liep en vergat wie ik eigenlijk zelf was en wat ik belangrijk vond.
Nu ik zelf kinderen heb is dat wat ik ze wil meegeven. Het is belangrijk om rekening te houden met anderen, maar probeer vooral ook jezelf te blijven. Draag de kleding waar JIJ je goed in voelt. Ga om met de mensen die je leuk vindt en de mensen die jou waarderen om wie je bent.
Probeer je niet druk te maken om wat mensen in je omgeving van jou denken. Je bent leuk, lief, grappig en vooral helemaal goed genoeg. En sta jezelf toe om fouten te maken en daarvan te leren.

Nu ik nog…

Inmiddels ben ik hier gelukkig een heel stuk in gegroeid. Leuk gevonden worden door anderen hoeft van mij niet meer zo nodig. Ook probeer ik het niet meer iedereen continu naar de zin te maken. Ik kan niet zeggen dat ik het onbelangrijk vind wat mensen van mij denken, maar ik maak me er wel een stuk minder druk om. Belangrijker is dat ik mezelf leuk vind.  Regelmatig sta ik stil bij wat voor persoon  ik wil zijn. Wat voor moeder ik bijvoorbeeld wil zijn voor mijn kinderen, wat voor vrouw, wat voor dochter, wat voor collega.  Het gaat nog niet altijd zoals ik dit het liefst zou willen. Anders dan vroeger geef ik mijzelf nu de kans om dit te herstellen.

Zelfzorg

Eén van de dingen die mij helpen om blij te zijn met mezelf is goed zorgen voor mezelf.  Uiteindelijk ben ik verantwoordelijk voor mijn eigen leven en moet ik er dus ook zelf iets van maken! De afgelopen jaren heb ik dit minder goed gedaan. Met twee jonge kinderen, een verhuizing en een drukke baan en een heleboel gebroken nachten,  kwam ik zelf vaak op de laatste plek. Dit wil ik nu anders doen. Ik kies er nu dus ook bewust voor om iets eerder op te staan om al voor mijn werk te kunnen sporten, alleen te ontbijten en het nieuws te kijken. Een heerlijk rustige start van de dag. Daarnaast ben ik weer gezonder gaan eten om letterlijk en figuurlijk weer lekkerder in mijn vel te zitten. En natuurlijk blijf ik daarnaast gewoon nog ‘het meisje met de lijstjes’ die altijd alles zo goed mogelijk wil doen en zichzelf dan weer eens heerlijk voorbij loopt. En soms realiseer ik mij dat ik het opnieuw weer doe. Dan loop ik mezelf opnieuw voorbij en voel ik mij weer even dat kleine meisje of die puber van vroeger die gewoon heel graag leuk (en vooral goed genoeg) gevonden wilde worden. Maar hé! Het begin is gemaakt 🙂! 
Hoe belangrijk is het voor jou om leuk gevonden te worden?  Accepteer jij het gemakkelijk als je fouten maakt? Of als je even niet de persoon bent die je eigenlijk zou willen zijn? En wat doe jij om goed voor jezelf te zorgen? 

Comments

comments

Delen:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107