Vtech Codi, Mijn RoboDino – review

Vtech Codi, Mijn RoboDino  – review

Een dansende dino, wie wil die nou niet? Codi, Mijn RoboDino is de nieuwste troef van V-tech. Wij mochten, tot grote blijdschap van mijn peuter, deze toffe dino uitproberen. De genomineerden van de Speelgoed van het Jaar 2019 verkiezing zijn bekend. Ook Codi is hiervoor genomineerd in de categorie 0 t/m 3 jaar.  Codi, Mijn RoboDino is een robot die je peuter of kleuter zelf kan programmeren. Met andere woorden; je peuter of kleuter bepaald hoe Codi zich voelt en gedraagt. Benieuwd of je Codi moet toevoegen aan het lijstje voor Sint, kerst of de verjaardag van je peuter of kleuter? Lees dan vooral verder!

Wat krijg je als je Codi Mijn RoboDino koopt?

  • Codi Mijn RoboDino
  • 1 oranje dino ei
  • 9 stekels (3 rode, 3 gele en 3 blauwe)

De 3 rode stekels zijn drie verschillende karakters (dino, robot en monster), de 3 gele zijn gevoelens (blij, boos en moe) en de 3 blauwe zijn drie muziekstijlen (marcheren, Hip Hop en ballet). Codi heeft ruimte voor 3 stekels op zijn rug. Je peuter of kleuter kan zelf combinaties maken door de kleuren stekels op de rug van de Dino te bevestigen. Dit gaat vrij gemakkelijk met een klikje (zie onderstaande video).

 

 

Door de pictogrammen op de stekels wist ook mijn peuter van 2,5 al vrij snel welke emotie of welk karakter hij wilde kiezen. Er zijn in totaal 27 verschillende combinaties mogelijk. Naast de stekels die je gebruikt zijn er steeds 6 stekels die je ‘over’ hebt. Deze kun je bewaren in het oranje dino ei. Top! Geen losse onderdelen dus die rondslingeren. Het dino ei is trouwens het favoriete item van mijn baby van 8 maanden 😉.

Wat vinden mijn peuter en ik van Codi Mijn RoboDino?

Codi zit er aantrekkelijk uit. Naast zijn stoere vormen en mooie felle kleuren heeft hij een lief gezichtje. Noah is nu 2,5 jaar. Hij vond het in het begin nog best wel spannend. Codi praat, zing en beweegt. Hij loopt en lijkt daardoor echt te leven.

 

Toen mijn peuter eenmaal door had hoe Codi werkt vond hij het heel erg leuk. Het vervangen van de stekels kost weinig moeite als ze het eenmaal doorhebben. Ook de gele, rode en blauwe knoppen aan de zijkant zijn goed te bedienen voor een peuter. Ze kunnen er al snel zelfstandig mee spelen. De onderdelen zijn vrij groot en dat maakt dat het motorisch goed te doen is en niet in de mond van mijn peuter (of baby) kan verdwijnen!

Van 2 tot 5 jaar

Toen we Codi net in huis hadden dacht ik dat de leeftijdsaanduiding niet helemaal klopte. Het leek mij meer speelgoed voor kinderen tot en met 3 jaar. Nu begrijp ik de leeftijd juist heel goed. Voor kinderen van 2 – 3 jaar is het geweldig dat de dino kan dansen en bewegen. Hoe ouder kinderen worden hoe meer ze gaan begrijpen van wat de dino allemaal zegt en kunnen ze steeds bewuster kiezen voor een bepaalde combinatie.

Wat ik ook heel erg prettig vind is de volumeknop. Fijn om deze zachter te kunnen zetten. Wat ons betreft een echte aanrader. De komende jaren zal er hier nog veel mee gespeeld worden! Noah en Codi zijn nu al dikke vrienden!

 

Heerlijk om mijn peuter te zien spelen met Codi:

Stem & Win

Vanaf vandaag (11 september)  tot 3 november 2019 kun je op ons nieuwe huisdier stemmen op de website van speelgoed van het jaar. In elke leeftijdsgroep zijn er 3 nominaties. Je kunt per leeftijdsgroep aangeven wat jij het leukste speelgoed vindt. Zo kun je kans maken om het genomineerde speelgoed te winnen!

Niet gewonnen, maar toch graag jullie eigen Codi in huis voor de feestdagen of een verjaardag? Codi, Mijn RoboDino is gelukkig al in meerdere winkels verkrijgbaar!

 

 

 

 

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107