Noah’s eerste weken op het kinderdagverblijf

Noah’s eerste weken op het kinderdagverblijf

Een aantal weken geleden deelde ik in deze blog mijn zorgen met jullie over de overstap tussen de gastouder en het kinderdagverblijf.

Noah had het erg naar zijn zin bij de gastouder, maar moest door een verhuizing helaas afscheid nemen. Na lang wikken en wegen kozen wij toch voor het kinderdagverblijf. Vandaag even een korte update over hoe de eerste weken zijn verlopen..

Even wennen

Wat heel prettig was, was dat Noah twee keer een dagje mocht komen wennen. Uiteindelijk hebben wij afgesproken dat Noah een keer op donderdag en de week erna op vrijdag zou wennen. Ik bracht hem op die dagen om 8:00u en haalde hem om 13:00u weer op.

Doordat Noah net 16 maanden is, wisten wij niet zo goed welke groep het best bij hem zou passen. De babygroep is er voor kinderen tot 18 maanden en de dreumesgroep vanaf 18 maanden. Als we nu voor de babygroep zouden kiezen, zou hij na de zomervakantie opnieuw weer een nieuwe start moeten maken. Na een dagje wennen in de dreumesgroep leek Noah daar aardig op zijn plek. De keuze was dus gelukkig snel gemaakt!

En toen voor het ‘echie’

Op 4 juni was zijn eerste echte hele dag op het kinderdagverblijf. De wendagen waren goed gegaan, dus vol goede moed ( en misschien toch een klein beetje buikpijn ?) stapte ik het KDV binnen. De lieve enthousiaste leidsters vingen Noah heel enthousiast op. Helaas was Noah nog even iets minder enthousiast. Het afscheid nemen is ook hier echt wel een ding. Net als bij de gastouder is hij ook hier de eerste 10 minuten flink overstuur.

Gelukkig bleef dit niet de hele dag zo. Toen hij weer wat gekalmeerd is heeft hij daar heerlijk (urenlang!) geslapen. Met de lunch hebben ze hem maar wakker gemaakt.

[otw_shortcode_quote border=”bordered” border_style=”bordered”]Wij hoopten dat hij de anderen snel na zou gaan doen, maar andere kinderen vinden zijn gekruip zo grappig dat ze met hem mee gaan kruipen of lekker achter hem aan kruipen. Prachtig vindt hij dat![/otw_shortcode_quote]

 

Noah en de dreumessen

Ondanks dat hij nog niet kan lopen zie ik dat hij toch zijn weg wel vindt. Wij hoopten dat hij de anderen snel na zou gaan doen, maar andere kinderen vinden zijn gekruip zo grappig dat ze met hem mee gaan kruipen of lekker achter hem aan kruipen. Prachtig vindt hij dat! Ook bij het KDV hebben ze veel spullen van Nijntje. Zodra ik hem kom ophalen moet hij dit nog even allemaal laten zien en wil hij het liefst nog even lekker verder spelen. Wel is hij nog de enige dreumes die zoveel slaapt. Hij mist vrijwel de helft van alle hapjes (fruit, cracker, groentesnack), dus die krijgt hij meestal ergens tussendoor.

Wij zijn blij met hoe het met Noah gaat. Ondanks het afscheid lijkt hij daar hele fijne dagen te hebben. Eten en slapen gaan goed, hij heeft al een prachtig vaderdagcadeau gemaakt en komt er iedere keer weer met een grote glimlach vandaan!

Hoe heeft jouw kindje het op het kinderdagverblijf of bij de gastouder?

Comments

comments

Delen:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107