Het is een fase. Het is een fase;  de pittige 15 maanden sprong!

Het is een fase. Het is een fase;  de pittige 15 maanden sprong!

Het was even wat stiller op mijn blog. We zaten namelijk midden in de 15 maanden sprong. We? Jaja, deze sprong was niet alleen van Noah. Als je kindje 15 maanden oud is heb je al flink wat sprongetjes meegemaakt. De 15 maanden sprong valt wat mij betreft niet in de categorie ‘sprongetjes’, maar echt duidelijk in de categorie ‘sprong’! Het was in ieder geval een pittig weekje waar ik op dit moment even van aan het bijkomen ben. Een sprong die alle mensen in dit huis een beetje getroffen heeft en die uiteindelijk alleen Noah echt iets heeft opgeleverd. Daarover later meer ?.

Van sprong naar sprong naar sprong

Het is een fase. Het is een fase…. Dit heb ik de afgelopen week regelmatig gedacht en vast ook wel een aantal keer geroepen. De eerste tijd als nieuwe mama vond ik best pittig. Toen Noah ongeveer 5 maanden oud was veranderde hij in een relatief makkelijk kindje. Vanaf een maand of 11 kreeg hij wat last  van eenkennigheid wat vooral niet goed uitkwam als we hem ergens achter moesten laten. Maar ach.. thuis was het allemaal prima te doen.

De 15 maanden sprong bij ons

Tot afgelopen week… Na 8 maanden slapen van 19:00u – 7:00u besloot Noah om daar gewoon mee te stoppen. Hij huilde net zo lang totdat wij hem uit zijn bed kwamen halen en ging dan beneden gezellig verder spelen. Dit hield hij vol tot een uurtje of 22:00u. Ook in de rest van de week was inslapen een behoorlijke uitdaging en voelde ik mij net ‘the Nanny’. Alle slaaptips heb ik geprobeerd en ik wilde vooral zo consequent mogelijk zijn.

Ik geloof dat als ze bij ons kwamen filmen mensen thuis heel hard hadden kunnen lachen om mijn aanpak. Ik lag namelijk naast zijn bedje op de grond en schoof iedere keer een stukje verder weg en ondertussen fluisterde ik steeds ‘sssst’. Dit hele proces duurde gelukkig iedere avond iets minder lang en na een dag of 4 was het niet meer nodig.

De 3 H’s

Huilerigheid, Hangerigheid en Humeurigheid. Ze waren er allemaal. Hij wilde continu gedragen worden en als ik hem neerzette dan begon hij direct te huilen. Tilde ik hem dan weer op, dan werd hij meestal boos en als ik hem vervolgens weer neerzette begon het huilen weer. Best lastig zo’n dreumes die zelf ook niet weet wat hij wil.

Toch zijn die sprongen er niet voor niets. Tijdens de 15 maanden sprong leert je dreumes conflicten aan te gaan, te manipuleren en te drammen. Je dreumes leert wat hij moet doen om een bepaald doel te bereiken. Dit klinkt heel negatief, maar als ik zie hoe Noah dit doet kan ik er ook heel erg van genieten.

Zodra ik nee zeg, zegt hij ja. Ook kopieert hij ons in van alles. Zowel in het nadoen van woordjes als in gebaren of bijvoorbeeld huishoudelijke taken. Hij schudt zijn hoofd als hij iets niet wil (en dat gaat het dus ook niet gebeuren) en vertelt heel erg duidelijk wat hij wel wil ‘Kijk daar’ of ‘Tik Tak kijken’.

Van de sprongetjes zelf word ik hier nooit zo blij, maar ik verheug me wel altijd heel erg op de tijd daarna. Noah heeft dan altijd in een korte tijd weer heel veel bijgeleerd. Hoe gaat dat bij jouw kindje? Heeft jouw kindje ook zoveel last van de sprongetjes?

Comments

comments

Delen:

1 Reactie

  1. april 21, 2018 / 8:11 pm

    Heel herkenbaar! Hier heeft madam ‘m net gehad, maar de nasleep ervaren we nu nog een beetje. Vooral dat met naar bed gaan is hier nog elke avond aan de orde. Mag van mij wel weer over zijn… ?

    Ps: leuke subtitel heb je! Dat zinnetje stond bij ons op het geboortekaartje en ook op de geboorteposter. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489