Geen groene vingers? Koop een kunstplant!

Maxifleur kunstplanten

In mijn hele huis bevinden zich op dit moment 2 planten. 1 plant is een cactus en de andere plant mag de naam plant eigenlijk al niet echt meer hebben. Deze plant is regelmatig geknuffeld door mijn dreumes en aangereden met een plastic speelgoedauto. Ook krijgt hij soms te veel water en de weken erna staat hij weer droog. Ergens wel jammer. Ik ben namelijk dol op groen in huis. Binnenkort gaan we verhuizen en in het nieuwe huis zou ik graag meer groen willen toevoegen. Toch wil ik planten mij als verzorger eigenlijk niet aandoen. Gelukkig is er voor mensen zoals ik een hele mooie oplossing: kunstplanten !

Type cactus

Als er een quiz zou bestaan als ‘ ontdek welk type plant jij het best in je huis kunt hebben’, dan was ik zeker een ‘type cactus’ geweest. Een plant die weinig nodig heeft. En als ik dan heel eerlijk ben, dan is mijn cactus de afgelopen maanden helemaal scheef gegroeid omdat hij te weinig ruimte heeft gekregen. Hoe het zover komt weet ik echt niet goed. Misschien zouden ze planten stemmen moeten geven. Ze kunnen dan zelf aangeven wat ze van mij nodig hebben. Op de één of andere manier kan ik niet goed aanvoelen hoeveel water ze nodig hebben en weet ik ook nooit of ik de dode puntjes er wel of niet af moet knippen. Na jarenlang verzorgster te zijn geweest van verschillende planten weet ik inmiddels dat mijn talent niet op dit gebied ligt. Best jammer, want ik vind al die groene planten om mij heen wel heel erg mooi.

Van type cactus naar Urban Jungle

Tegenwoordig zijn er gelukkig prachtige kunstplanten. Deze planten zijn niet te onderscheiden van echte planten, behalve dat ze geen dode puntjes hebben en niet omvallen als je ze vergeet water te geven. Mooi en onderhoudsvrij. Ze hebben geen oppas nodig als je op vakantie gaat en de plant kan ook wel tegen een beetje ‘peutergeweld’. Ook heel fijn is dat de plant geen zonlicht nodig heeft en dus op elke plek in huis kan staan. Het is van tevoren duidelijk hoe groot de plant is en je kunt je hele styling er dus op inrichten. Wie weet ga ik deze zomer in mijn nieuwe huis van type ‘cactus’ naar type ‘urban jungle’.

Van woestijn naar oase 

Onze achtertuin is op dit moment onderhoudsvrij (lees: geen groen, veel tegels). Als het weerbericht 22 graden aangeeft is het bij ons al gauw zo’n 30 graden. Een soort plaatselijk woestijnklimaat dus. Op dit moment is onze tuin niet enorm veel groter dan een ruim balkon en wordt hij opgevuld met een loungeset, een trampoline en een glijbaan. In ons nieuwe huis is de tuin een stuk groter. Hier zou ik heel graag veel meer groen in willen laten terugkomen. Ik zie mezelf alleen nog niet wekelijks overal onkruid plukken en grasmaaien. Gelukkig zijn er bij Maxifleur ook kunstplanten voor buiten! Weet je dat ze zelfs een hele kunstheg hebben? Dat lijkt mij dus echt ideaal. Wel alles mooi (blijvend) groen, maar geen snoeischaar aan hoeven raken. Zelfs in de winter een mooie tuin. Ik teken ervoor!

kunstplanten voor buiten

Corona proof shoppen

Maxifleur heeft een prachtige showroom in Rozenburg. Ben je wel geïnteresseerd in de mooie kunstplanten, maar wil je vanwege Corona liever niet onnodig de deur uit? Dan is er ook een virtuele showroom waar je alles van dichtbij kunt bekijken.

Ik ben wel benieuwd hoe het zit met jouw groene vingers. Heb je een huis vol planten die er prachtig uitzien? Of ben jij na deze blog snel een gieter met water gaan vullen om nog een laatste reddingspoging te doen voor die vergeten plant naast de kast? 

-Deze blog is een samenwerking met Maxifleur. Mijn mening is van mij en de missende groene vingers helaas ook 😉 –

Comments

comments

Delen:

2 Reacties

  1. Yvonne
    juli 22, 2020 / 9:55 pm

    Ik lees je blog nu pas. Maar in ben gek op Maxi Fleur. Wij hebben er heel wat planten van in huis staan. Niet van echt te onderscheiden. ook echte planten in huis, maar dat is duidelijk meer werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489