Mamachallenge : gratis uitstapje

Mamachallenge : gratis uitstapje

Zoals ik jullie al eerder vertelde doe ik dit jaar voor het eerst mee met de mamachallenge. Het leek mij erg leuk om zo wat inspiratie op te doen voor leuke uitjes in de zomervakantie. Nu had ik allerlei prachtige ideeën, maar met een baby van een half jaar zijn veel van deze dingen (nog) niet zo handig. Deze houden jullie dus nog tegoed.

Vanochtend was het lekker weer en leek het mij tijd voor een leuk (en gratis!) uitstapje. Wij wonen nu ongeveer 1,5 jaar in Amersfoort Vathorst. Omdat Noah sinds kort verschillende slaapjes doet op een dag probeerde ik iets te vinden wat lekker in de buurt was.

Ik ontdekte een hele leuke natuurboerderij in onze wijk waar veel activiteiten voor kinderen te doen zijn. Om 10:00u vertrokken wij vanmorgen naar deze natuurboerderij. Het was een kleine 10 minuten lopen.

Wat kun je er zoal doen?

 

Deze natuurboerderij is iets uitgebreider dan de gemiddelde kinderboerderij. Het is een prachtige boerderij die midden in een woonwijk ligt. Op het moment dat je daar rondloopt heb je even het gevoel dat je op het platteland bent.

Er zijn verschillende gebouwen met een groot erf ertussen waarop kinderen rondrijden op plastic tractors. Een houten koe die kinderen kunnen melken, kinderen die de stal aan het vegen zijn, moeders die heerlijk in de zon zitten op bankjes rond een boom.

Daarnaast is er ook nog een schuurtje waar kinderen kunnen knuffelen met konijnen. In de knuffelweide lopen schapen en geiten die de kinderen kunnen aaien. Ook zijn er nog kippen en andere soorten vogeltjes.

Om de boerderij heen kun je een (korte) wandeling maken en kom je nog langs een wei met paarden en een ezeltje en achter de boerderij langs loop je langs de ‘paddenpoel’.

Ook zin om iets te eten? Naast de natuurboerderij ligt het pannenkoekenrestaurant ‘Hey Pannenkoek’ waar je dan ook nog een bezoekje aan kunt brengen.

Aanrader?

Noah is nu nog maar 6 maanden oud. Toch zie ik hem hier al helemaal lopen over een jaar of twee. Zijn laarsjes aan en lekker rondrijden op de speelgoed tractor, knuffelen met de konijntjes terwijl hij klompjes draagt en rennen met de schapen en de geiten.  Ik ga hier zeker nog een keer heen zodra Noah iets ouder is en iets meer besef heeft van de omgeving. Deze keer heeft hij de tijd op de natuurboerderij slapend doorgebracht.

Voor mensen die in de buurt wonen (of op vakantie zijn) van Amersfoort is dit zeker een aanrader. Erg leuk om hier even een uurtje van je tijd door te brengen. Nog meer gratis uitstapjes bekijken? Je vindt ze hier!

Woon je niet in de buurt van Amersfoort, maar wel dichtbij of in Drenthe? Of heb je plannen om hier binnenkort eens naartoe te gaan? Lees dan ook eens de blog van Elke over de leuke uitjes in Drenthe!

Heb je zelf ook nog leuke tips voor een (gratis) dagje uit? Ik hoor ze graag…

Comments

comments

Delen:

19 Reacties

 1. augustus 2, 2017 / 12:03 pm

  Het klinkt leuk! Als ik weer eens naar ikea moet maar eens langs rijden vindt mijn peuter vast leuk!

 2. augustus 2, 2017 / 12:38 pm

  Leuk! Wij gaan ook altijd graag naar de kinderboerderij. Vanaf jongs af aan een groot succes

 3. augustus 2, 2017 / 4:18 pm

  Ik heb een babytje van 7 maand oud dus veel uitstapjes waar hij iets aan heeft hebben we nog niet kunnen doen jammer genoeg

 4. augustus 2, 2017 / 4:45 pm

  Dat ziet er leuk uit! De kinderboerderij staat ook nog op mijn lijstje voor deze zomervakantie 🙂

 5. augustus 2, 2017 / 4:57 pm

  Wat een fijne vondst zo’n kinderboerderij op je eigen drempel zo wat! Dat lijkt me een heel leuk en makkelijk uitje om met je kind(eren) te doen.

 6. augustus 2, 2017 / 5:14 pm

  Wat een leuke tip! Helaas voor ons een beetje uit de richting x

 7. augustus 2, 2017 / 5:42 pm

  Dat ziet er daar erg gezellig uit. Het lijkt me echt ideaal voor kleine kinderen!

 8. augustus 2, 2017 / 5:54 pm

  Wat een leuke tip! Het is voor ons zo’n 40 minuten rijden, maar we hebben gelukkig familie in de buurt wonen. Ik ga het onthouden 🙂

 9. augustus 2, 2017 / 7:31 pm

  oh dit lijkt mij geweldig voor kleine kinderen. Zelf heb ik er geen. Maar mijn zus haar kindje zou dit wel leuk vinden.

 10. augustus 2, 2017 / 7:31 pm

  Wat een leuke kinderboerderij! Wij gaan ook altijd graag naar onze kinderboerderij!

 11. augustus 2, 2017 / 7:46 pm

  Wauw, wat leuk en wat een diversiteit! Erg leuk voor kleine kinderen!

 12. augustus 2, 2017 / 10:14 pm

  Dat ziet er heel gezellig uit! Ik ga vaak mee naar de kinderboerderij met mijn neefje. Blijft altijd leuk!

 13. augustus 3, 2017 / 5:18 am

  Wat ontzettend leuk! Hier zou ik ook echt naar toe gaan. Wat toevallig ik werk op het bedrijven terrein Calveen van Amersfoort.

 14. augustus 3, 2017 / 7:30 am

  Ik ken deze natuurlijk ook 🙂 Mijn gezin vond het niet echt leuk daar. Wij zijn er dan 1 keer geweest en waren gauw weer weg. De andere, de grote kinderboerderij wordt wel goed ontvangen. Daar hebben ze ook een prachtige park tegenover. Zeker de moeite waard. Gratis!

 15. augustus 3, 2017 / 10:09 am

  Wat ontzettend leuk dit! Ziet er echt super gezellig uit! Zo’n kinderboerderij bezoeken blijft gewoon altijd leuk!

 16. augustus 3, 2017 / 10:16 am

  Wauw, klinkt als een geweldige plek! Ik hoop dat ze hier in Gent ook ooit zo iets maken zodat ik -na het vinden van mijn mister perfect- ook naar toe kan gaan als ik kindjes krijg 😉

 17. augustus 3, 2017 / 12:44 pm

  Zelf wandel ik tegenwoordig graag hier naast ons wijkje ’s avonds in een mini-kinderboerderij. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489