Hoe ik met mijn bed in de badkamer belandde

Hoe ik met mijn bed in de badkamer belandde

We zijn ondertussen de 3 weken in het WKZ voorbij. Nooit had ik durven hopen dat ik deze zwangerschap zo lang vol mocht houden. Heel langzaam begin ik te geloven dat ik er misschien nog wel een aantal weekjes aan toe mag voegen. 

Mijn verblijf hier bestaat uit ups en downs. Er zijn dagen dat ik mij prima voel en me zelfs een beetje afvraag waarom ik hier ook eigenlijk alweer lig. Liever ga ik dan lekker naar huis om daar de babykamer af te maken, boodschappen te doen en heerlijk met het hele gezin een filmpje te kijken op de bank. Dan zijn er ook de dagen dat ik mij helaas helemaal niet zo lekker voel. Hoofdpijn, last van mijn buik, bloedverlies of zoals gisteren een beginnende griep. Ook op die dagen heb ik steeds meer de behoefte om lekker naar huis te gaan.

Snurkers en bevallers

In het WKZ deel je altijd een kamer met iemand. Nu is het zo dat veel mensen hier maar kort verblijven. Zij komen om te bevallen en gaan dan na 1 of 2 dagen weer naar huis. Of mensen die – net als ik voorheen – 24 uur in het WKZ moeten verblijven ter observatie en dan weer naar huis mogen. De afgelopen drie weken heb ik zo’n 10 verschillende buren versleten en redelijk wat onrustige nachten gehad door snurkers en bevallers.

Gisteren voelde ik mij de hele dag niet lekker en toen ik in de middag op een nieuwe kamer belandde naast een snurker voelde ik dan ook een klein beetje de moed in mijn schoenen zakken. Ziek en dan ook nog eens niet slapen is een beroerde combinatie wat mij betreft.  Helaas is het heel erg druk op dit moment in het WKZ en was er dus geen mogelijkheid tot verplaatsen naar een andere kamer. Een setje oordopjes zou mij moeten helpen om de nacht door te komen.

Creatieve nachtzuster

En toen kwam de nachtzuster… Dankbaar dat er nog mensen bestaan die lekker ‘out of the box’ denken bedacht zij dat er nog een redelijk grote badkamer was ergens verderop op de gang. Ze gaf toe dat het misschien een beetje raar klonk, maar vroeg me of ik daar misschien de nacht wilde doorbrengen.

Aangezien raar best wel mijn ding is en (alleen) slapen misschien nog wel veel meer leek het mij helemaal niet zo’n slecht plan. Met bed en al werd ik dus mijn slaapkamer / badkamer ingereden. Uiteindelijk een heerlijke nacht slaap gehad tussen de w.c. en de wasbak. Best handig ook om zwangere vrouwen naast de w.c. te laten slapen. Ik hoefde alleen mijn benen maar uit bed te laten zakken en zat al op de w.c.  Wat mij betreft een gat in de markt en een geweldige oplossing om de snurkers en bevallers af en toe even te onduiken. En dan heb ik direct weer een mooi verhaal voor jullie ;-).

Ode aan de creatieve nachtzuster die even los van al het andere dacht aan waar ik op dat moment het meest mee geholpen was! Zo houden we net nog wel even vol hier in het WKZ! 

Comments

comments

Delen:

3 Reacties

  1. oktober 30, 2018 / 11:00 am

    Haha wat een geniale oplossing! Ode aan de verplegers!

  2. oktober 30, 2018 / 10:32 pm

    Hahaha als verpleegster vind ik dit geweldig om te lezen. Wat fijn dat er zo werd meegedacht door de verpleegster.

  3. oktober 30, 2018 / 11:38 pm

    Geniaal die nachtzuster! Hebben ze nog meer leuke “verstophoekjes” daar? Succes nog even! Volhouden he!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489