Mijn grote ‘herfst- en winterfrustratie’

Mijn grote ‘herfst- en winterfrustratie’

Als ik naar buiten kijk, dan zie ik dat de zomer toch echt voorbij is. Een nieuw seizoen gaat weer beginnen. De herfst. Op zich prima hoor. Voor mij dan. Van ieder seizoen weet ik wel weer iets leuks te maken. Zo heb ik dit weekend alweer wat pepernoten gekocht en de kaarsen weer aangevuld. Donkere dagen? Kom maar op!

Zo positief als ik ben liep ik afgelopen week ook ergens tegenaan. Verwacht nu geen grote crisis hoor. Zo ernstig is het gelukkig allemaal niet. Wel wil ik mijn herfst – en winterfrustratie even met jullie delen. In de lente en de zomer liep ik hier totaal niet tegenaan.

Blogstilte

Eerst even dit… Zoals jullie misschien hebben gemerkt is het de afgelopen 2 weken wat rustiger op mijn blog. Na de zomervakantie ben ik gestart met mijn nieuwe baan. Heerlijk om weer een nieuwe uitdaging te hebben, maar… nieuwe uitdagingen kosten ook veel energie. Daarnaast ging Noah voor het eerst naar de gastouder. Allemaal best even wennen. Het is voor mij dan ook even zoeken naar de balans tussen alles.  Een goede moeder zijn die aandacht heeft voor haar gezin (Noah en z’n papa), een goede Intern Begeleider, een goede blogger. Tot op heden is dat nog best even zoeken. Maar… Ik ga mijn best doen om alles zo snel mogelijk weer op de rit te hebben.

Mijn frustratie

Ik ben dus druk. Heel erg druk. Als ik druk ben, dan wil ik niet dat er dingen zijn die ‘tegenzitten’. Als ik iets in mijn hoofd heb, dan wil ik het liefst dat dit binnen een korte tijd geregeld is en dat het dan weer van mijn lijstje af kan. Herkennen jullie dat?

Mijn zoontje is nu bijna 8 maanden en groeit ongelooflijk hard. De kledingmaten zijn voor niemand hier bij te houden. Enkele maanden terug was er een geweldige (eigenlijk is dat woord nog een understatement) winterjas in de aanbieding bij de Zeeman voor €12,99. Echt een koopje!

Ik stond daar voor al die winterjassen en moest bedenken welke maat dan handig was. Omdat onze zoon zo snel door alle maten vliegt, besloot ik maat 86 te nemen. Voorlopig nog groot, maar een te kleine winterjas deze winter zou mij niet gebeuren!

En daar komt het probleem

En dan ineens blijft hij hangen in zijn kledingmaat. Jaja.. maat 74 it is. Geen 86 dus. Nog lang niet. En daar waar de kleding van Zeeman normaal heel klein valt (is mijn ervaring tenminste) is dat natuurlijk (!!!!) bij deze jas niet zo. Voorlopig nog veel te wijd. Ik heb mijn hoop gevestigd op de kerstvakantie en hoop dan (sorry voor de zomerliefhebbers) dat het dan nog heel lang koud is.

Nu heb ik dus voorlopig niets aan mijn koopje. Natuurlijk ging ik direct op zoek naar een tweede ‘koopje’. Jas, dik vest… alles was wat mij betreft prima. En die is dus NERGENS te vinden. Voor zo’n 40 of 50 euro wel, maar dit durf ik niet zo aan. Wie weet krijgt hij ineens volgende week toch een groeispurt. Dure kleding koop ik daarom toch vaak 1 of 2 maten groter, zodat hij er nog een poosje mee kan doen.

En daarom is een dochter gemakkelijker! 

Had ik een dochter gehad, dan was dit probleem binnen een paar minuten opgelost. Zowel de Hema, de prenatal, de Zeeman en de Wibra hebben superleuke en niet al te dure vesten voor meisjes. Voor jongens is dit een ander verhaal. Nergens kan ik een (leuk) dik vest of niet al te dure jas vinden. Ze zijn er gewoon niet. Of ze zijn er wel, maar niet in zijn maat.

Deze zoektocht heeft mij al redelijk wat uurtjes gekost. Ondertussen is de temperatuur aan het dalen en wil ik graag dat hij lekker warm de winter in gaat.

Mijn hoop is dus nu gevestigd op jullie! Wie weet waar ik toch een leuk vest of leuke jas kan vinden voor een jongetje (maat 74/80) waar hij de komende maanden nog even heerlijk warm in kan blijven tot zijn jas past?

Comments

comments

39 Reacties

 1. september 17, 2017 / 8:47 pm

  Ah, wat vervelend! Ik heb zelf ook een poosje in de retail gewerkt en het is gewoon een gegeven dat kledij voor jongens/mannen pakken duurder is én dat er dan bovendien nog eens minder keuze is. Misschien kan je iets vinden in de Primemark?

  • Marieke
   Auteur
   september 18, 2017 / 8:00 pm

   Bedankt voor de tip! Daar kan ik dit weekend zeker nog even kijken! Zo jammer is dat he? Terwijl jongensvestjes juist zo stoer zijn!

 2. september 18, 2017 / 4:45 am

  Leuk dat je een nieuwe baan hebt! Ik kan me voorstellen dat het even duurt voordat je je ritme hebt gevonden.

  Een leuke winterjas in die maat weet ik helaas niet zo snel.

 3. september 18, 2017 / 5:05 am

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Even door bikkelen en dan heb je zo je ritme weer!

  • Marieke
   Auteur
   september 18, 2017 / 8:00 pm

   Dank je wel! Ben al hard op weg terug ;-)! Probeer nu gewoon allerlei dingen uit en kies straks wat werkt!

 4. september 18, 2017 / 5:35 am

  heel herkenbaar, de balans vinden is denk ik een illusie, er zullen ups an downs zijn ook qua tijd om te bloggen. Maar ik heb weer genoten van deze post!

  • Marieke
   Auteur
   september 18, 2017 / 8:01 pm

   Dank je wel! Fijn dat ik niet de enige ben!

 5. september 18, 2017 / 6:31 am

  Ik kan me voorstellen dat t inderdaad even zoeken is naar evenwicht in je job/huishouden/bloggen. Komt wel in orde! Kleertjes voor jongens dan… oneerlijk he, dat er altijd veel minder is voor jongens. Onze jongens hebben heel erg lang plezier gehad van een lederen winterjasje van zara. We hebben er 4j (!) mee gedaan en is tot nu toe het langst gedragen kledingstuk ever! Jaar 1 was het een tikkeltje ruim voor de oudste, jaar 2 ging het nog net. Jaar 3 een tikkeltje ruim voor de jongste. Jaar 4 ging hetnog net ? veel plezier hebben we daar aan gehad!-

  • Marieke
   Auteur
   september 18, 2017 / 8:01 pm

   Wauw! 4 jaar met 1 winterjas! Dat is wel de moeite zeg!

 6. september 18, 2017 / 7:17 am

  Zo herkenbaar, ik koop maar niks echt koop de groei wat seizoensgebonden is. Wel fijn dat Ruub zo veel groter als Cas is dat bij zijn mooie winterjas van 2 jaar geleden al gaat passen. Ik ben voor Cas gisteren trouwens bij de primark geslaagd voor een niet te dure jas en zag ook leuke baby jassen onder de 20 euro.

  • Marieke
   Auteur
   september 18, 2017 / 8:02 pm

   Ik ga ook even bij de Primark kijken! Hopelijk hebben ze daar ook leuke dikke(re) vesten.

 7. september 18, 2017 / 7:20 am

  Oh ja, heel herkenbaar! Marktplaats geen optie? Zeker als het maar voor een paar maanden is, en veel winterjassen in die maten zien er nog prima uit. Scheelt je klauwen met geld!

  En qua evenwicht, ik snap je. Ik ben ook heel erg aan het zoeken naar een balans met mijn nieuwe baan, de kinderen en de blog. Phew!

  • Marieke
   Auteur
   september 18, 2017 / 8:03 pm

   Lastig he? Al die ballen in de lucht houden… ? Marktplaats is idd ook nog wel een goed idee!

 8. Marijke
  september 18, 2017 / 8:03 am

  Ik heb de jas van de wibra gekocht voor mijn zoontje….die hing er ook nog in jullie maat…
  Terstal al gekeken?

  • Marieke
   Auteur
   september 18, 2017 / 8:04 pm

   Ik heb de jas van de Zeeman! Nu nog een leuk dik vest vinden dit weekend en dan ben ik voorlopig weer voorzien! Bedankt voor het meedenken! Die Zeeman jas vind ik echt zo gaaf en heerlijk warm! Die van de Wibra was inderdaad ook erg leuk. Ook blauw en groen, toch?

 9. september 18, 2017 / 8:24 am

  Ik vind dat ze bij Primark altijd leuke jongenskleding hebben, ik neem daar af en toe iets mee voor mijn neefje. Kost niet veel, groeien er toch veel te snel uit, en dan kan je ook snel en niet duur een ander maatje nemen achteraf 🙂

  • Marieke
   Auteur
   september 18, 2017 / 8:05 pm

   Ja… ga ik dit weekend ook maar even kijken 🙂 Zo lastig inschatten die maten bij de kleintjes. De ene keer snel te klein, de andere keer veel te lang te groot.

 10. september 18, 2017 / 8:28 am

  Zo herkenbaar joh, alhoewel ik altijd het idee heb dat er bij de jongens juist wel leuke vesten hangen en bij de meiden alleen van die tuttenbellen dingen met kantjes en dingetjes waar mijn meisje helemaal niet tegen kan. Wij eindigen daarmee dus altijd op de jongensafdeling.

  • Marieke
   Auteur
   september 18, 2017 / 8:05 pm

   Dan heb jij een dubbel probleem. haha.

 11. september 18, 2017 / 8:40 am

  Hoor het hier ook veel van jongens mama’s dat ze niet in de eerste de beste winkel iets leuks kunnen vinden. Helaas geen tips! Succes met de zoektocht!

  • Marieke
   Auteur
   september 18, 2017 / 8:06 pm

   Dank je wel 🙂

 12. september 18, 2017 / 8:44 am

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Ik kan mij voorstellen dat dat even wat extra tijd van je vraag. Ik heb alleen meiden, dus weet helaas weinig over leuke jongenskleding

  • Marieke
   Auteur
   september 18, 2017 / 8:07 pm

   Dank je wel! Ik had van tevoren juist verwacht dat jongens makkelijk zouden zijn…gewoon vest/broek en klaar…haha.. niet dus!

 13. september 18, 2017 / 8:47 am

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Het lijkt me inderdaad lastiger met een jongen, er hangt altijd meer voor meisjes. Helaas geen tips voor je.

  • Marieke
   Auteur
   september 18, 2017 / 8:07 pm

   Dank je wel!

 14. september 18, 2017 / 8:49 am

  Ik heb 2 dochters, niets gemakkelijks aan hoor 😉 Ik snap het wel. Is marktplaats geen optie?

  • Marieke
   Auteur
   september 18, 2017 / 8:08 pm

   hahaha ik heb het alleen over de kleding hé? 😉

 15. september 18, 2017 / 8:56 am

  Heel herkenbaar en inderdaad heel frustrerend. Ik heb zelf niet veel ervaring met kinderkleding, maar als ik iets tegenkom laat ik het je zeker weten!

  • Marieke
   Auteur
   september 18, 2017 / 8:08 pm

   Dank je wel!!Lief van je!

 16. september 18, 2017 / 9:01 am

  Niet bij H&M? Ik vind dat ze daar voor jongens ook vaak wel leuke dingen hebben. En de collectie verandert regelmatig. Anders zou je ook eens kunnen kijken bij Primark idd?

  • Marieke
   Auteur
   september 18, 2017 / 8:09 pm

   Dat is ook nog wel een goeie ja! Toch nog maar even shoppen dit weekend!!

 17. Els
  september 18, 2017 / 9:33 am

  Lastig ja…. Onvoorspelbaar die groeispurten van kinderen, dat merkte ik in d eomgeving ook al. Nu ja, wat mij betreft kunnen jongens ook perfect meisjevesten dragen en omgekeerd…. Ik vind enkel dat er voor meisjes gewoon te veel roze is….. Als er nu iets is dat ik een dochter nooit wil gaan aandoen, is het die kleur….. Nu ja, ik shop wel wat voor die kindjes in de omgeving. Ik zag laatst bij Trafic heel leuke spulletjes voor jongens, ook jassen (ik was deze keer ook op zoek naar babystuff voor jongens!)

  Primark lijkt me ook nog een goed alterntief, zeker goedkoop, dat wel. Wibra hebben ze inderdaad zulke leuke kinderspullen en ook JBC en C&A, vind ik wel.

  En verder, ja, dat evenwicht, ik blog soms ook lang niet. Ik had me ooit voorgenomen: minstens 3 keer per week, dan was een het 1 keer per week en uiteindelijk blijkt dat ik soms twee weken niets schrijven en een andere week dan weer bijna elke dag. Creativiteit moet borrelen en de tijd moet er rijp voor zijn, denk ik ondertussen! 😉 Inspiratie komt niet elke dag zo maar aangevlogen. 😉

 18. september 19, 2017 / 6:59 am

  Ten eerste gefeliciteerd met je nieuwe baan. Heb je H&M en ZARA al geprobeerd?

 19. september 23, 2017 / 11:31 am

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Nu gaan zorgen dat alles weer in een natuurlijke balans komt. Dat lijkt me even zoeken.

 20. september 23, 2017 / 7:16 pm

  Ik vind Zara altijd leuk voor de jongens , soms HM . GAP heeft ook heerlijke vesten

 21. september 24, 2017 / 8:39 pm

  Lastig! Zelf koop ik graag babykleertjes bij de Primark. Daar hebben ze altijd zulke gave dingen!

 22. oktober 7, 2017 / 11:17 am

  Ja die groeispurten van die kids, herkenbaar. Mijn zoon bleef een jaar lang hangen tussen zijn 14e en 15e. Moest zelfs een kinderarts aan te pas komen. Voor de kleding was het wel handig, dat dan weer wel. Gelukkig ontwaakte zijn lichaam na zijn 15e uit zijn winterslaap en de spurt zette zich in met een enorme vaart. In dat jaar konden we 2 x opnieuw een garderobe gaan kopen want hij groeide in het begin binnen 2 maanden uit alles. En juist als je het nodig hebt, kun je niets vinden. Ook zo herkenbaar. Misschien eens kijken bij de Primark? Die hebben best veel babykleertjes zag ik (toen ik ging shoppen voor een collega die was bevallen). Succes!

 23. januari 15, 2018 / 5:56 am

  In deze post schreef je dat je heel druk was. Ik ben even benieuwd hoe het nu gaat? Is het al wat rustiger?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489