Mijn zoektocht naar de perfecte kinderstoel

Mijn zoektocht naar de perfecte kinderstoel

 

Toen ik zwanger was wilde ik mijzelf behoeden voor allerlei emotie aankopen. Zo hadden we wel een schommelstoel, maar leek een wipstoel mij echt niet nodig. Weer meer extra troep in huis. Ook wilde ik geen dure babykamer en kinderstoel voor aan tafel. Gewoon eentje die een klein beetje paste in het interieur leek mij al prima. Waarom al die andere moeders een andere keuze maakten was mij een raadsel. Ik dacht op dat moment dat het aan de hormonen lag.

Nu weet ik wel beter

Van bepaalde dingen heb ik achteraf een beetje spijt. Wij hebben gekozen voor een houten meegroei kinderstoel. De stoel had de perfecte kleur, zag er best mooi uit en had een leuke prijs (zo rond de €50,-). Tevreden over deze bewust doordachte keuze plaatsen wij de kinderstoel in ons huis. Helaas was het met mijn tevredenheid al vrij snel gedaan. De stoelverkleiner paste niet goed en de stoel was nog veel te lang te groot. Mijn zoontje kon er niet goed in zitten en zijn beentjes schuurden ook vaak langs de rand. Daarnaast was de stoel ook niet gemakkelijk schoon te houden, wat dagelijks irritatie oplevert voor een poetsfreak als ik. Veel andere kinderstoelen die ik had bekeken waren praktisch wat schoonmaken betreft, maar stonden weer niet mooi in het interieur.

Goedkoop is duurkoop

Toen ik zwanger was zag ik overal om mij heen Tripp Trapp stoelen van Stokke. Eigenlijk wilde ik deze ook heel graag hebben. Superhandig met zoveel verschillende losse accessoires. Kinderen kunnen er zo heel lang gebruik van maken. Bij vriendinnen zag ik de stoelen overal staan. Vanwege ons budget hebben wij hem uiteindelijk toch niet gekocht. Nu weet ik dat goedkoop duurkoop is. Toen ik de Stokke stoel kreeg om uit te proberen was ik vanaf dag 1 al helemaal gelukkig. De stoel is beschikbaar in heel veel kleuren en is gemakkelijk in elkaar te zetten. Daarnaast kun je zelf allemaal losse items kiezen die passen bij de leeftijd van je kindje. Door bijvoorbeeld het newborn zitje kan je kindje er al direct gezellig bijzitten aan tafel. Daarna heb je de babyset als opvolger, de tray en kussenset. Het leukste van al deze losse onderdelen vind ik dat je ze kunt combineren zoals jij dat wilt. En ook qua schoonmaak is deze stoel heel praktisch in gebruik.

Onze stoel

Onze stoel heeft de kleur ‘Storm grey’. Deze kleur past perfect bij onze meubels en valt daardoor mooi weg in het interieur. Daarnaast is de stoel ook mooi compact. Erg fijn in kleine(re) ruimtes. We hebben bij deze stoel zelf een witte babyset gekocht. Dit vonden we een leuk contrast. Ons huis is ook grijs met wit en daarom lijkt het nu op een heel leuk item en helemaal niet storend om te zien. Vervolgens nog een leuk bijpassend kussentje erbij en de stoel is af! Noah is er in ieder geval een groot fan van en kan er niet meer vanaf blijven  ?.

Mocht er bij ons nog een kindje bijkomen, dan weet ik één ding heel erg zeker; dan komt er ook nog een Tripp Trapp stoel incl. newbornset bij! Deze stoel hadden wij zoveel eerder moeten aanschaffen!

Welke kinderstoel hebben jullie gekocht? En van welke aankopen heb jij spijt of welke heb je juist gemist?

Comments

comments

Delen:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489