Wil je echt goed BBQ-en? Doe het dan zo!

Wil je echt goed BBQ-en? Doe het dan zo!

Deze week ben ik lekker een weekje vrij. Al weken verheug ik mij op mooi weer, om maar zoveel mogelijk tijd door te brengen in de tuin. Overdag heerlijk zitten op de lounge- set met een koud drankje. Noah die voor het eerst kan spelen in de zandbak. En dan in de avond heerlijk de BBQ aan.

Helaas werkt het weer nog even niet mee en is er van al het bovenstaande nog maar weinig terecht gekomen. Ik blijf dus gewoon nog maar even verder dromen en plannen maken. Hoe concreter de plannen hoe gemakkelijker ik ze waar kan maken op de 1e dag dat het mooi weer is. De zandbak is ondertussen besteld en de lounge-set staat al buiten. Nu de BBQ nog!

 Traditioneel BBQ-en

Zodra het mooi weer is ruik je bij ons in de buurt overal de BBQ’s al. Dat geeft mij altijd direct een zomergevoel. Heel vaak BBQ-en mensen op zaterdag en zondag. Dat gaat (meestal) op een traditionele manier: tafel dekken met stokbrood, wat te drinken en veel verschillende sausjes. De mensen die zich schuldig voelen dat ze alleen maar vlees, brood en saus gaan eten zetten vaak ook nog een salade op tafel. Ondertussen staat dan iemand heel veel verschillende soorten vlees te bakken. Na zo’n avond heb je vaak voor meerdere weken genoeg van BBQ-en. Zonde… want BBQ-en kan zoveel meer zijn!

 BBQ-en à la Kamado Express

Met een liefde voor BBQ-en en een huis met een man, twee pubers en een dreumes is het een hele kunst om eten op tafel te toveren waar iedereen zich een beetje gelukkig bij voelt. Totdat ik op de website van Kamado Express keek.  Er staan zo ontzettend veel prachtige BBQ’s op deze website! Ik denk dat er veel mannenharten sneller zullen kloppen bij het zien van deze BBQ’s. En ik moet zeggen dat het mij ook niet koud laat ?.

Het lastige vind ik zelf altijd dat ik van alles laat aanbranden op de BBQ of juist dat het vlees nog half rauw is. Meestal is de man des huizes dan ook de BBQ-koning hier.

En zo word jij ook zelf een BBQ-koning of koningin!

Met een kamado BBQ hoeft dat niet meer. Op de website van Kamado Express staan namelijk ook allemaal overheerlijke recepten. Bij deze recepten staat precies vermeld hoeveel tijd en op welke temperatuur je het vlees op de bbq moet doen. Er wordt dus niets aan het toeval overgelaten!  Ik wil ze stuk voor stuk allemaal uitproberen. Vooral de burgers zullen de kids heel erg blij maken! In plaats van heel veel verschillende soorten vlees zie ik mezelf ook wel meerdere keren per week één of twee recepten uitproberen op deze BBQ. Het is eigenlijk een andere manier van koken.

Natuurlijk kun je ook met deze BBQ’s traditioneel BBQ-en, maar als het minder weer is kun je ook een lekkere burger maken en deze gewoon binnen opeten! En ben je een beetje klaar met vlees? Dan staat er ook een recept voor pizza op de website! ?. Enthousiast geworden en meer weten over de  kamado bbq? Neem dan even een kijkje op de website!

 Wat maken jullie altijd op de BBQ? BBQ-en jullie altijd op de traditionele manier? Of ook weleens anders? En hebben jullie nog tips voor leuke BBQ recepten? Ik hoor ze graag ?. Ik kan niet wachten om dit bbq recept uit te proberen!

 

 

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489