Op vakantie met kinderen? Hier moet je naartoe!

vakantie met kinderen

Ieder jaar is het weer een grote uitdaging; de zomervakantie. Een zoektocht waar ik echt de tijd voor wil nemen, nadat we twee jaar terug zo’n enorme tegenvaller hadden. In deze blog vertel ik je hoe ik deze zoektocht aanpak en welk vakantiepark heel hoog op mijn voorkeurslijstje staat voor komend jaar. Mocht je dus zelf nog een weekend of weekje weg willen of ben je nog op zoek voor de zomervakantie, lees dan zeker even verder. Ik was verrast hoeveel vakantieparken Nederland rijk is die ik nog niet kende. 

Mijn zoektocht begint altijd met een lijstje met 5 wensen die ik doorloop om onze ideale vakantieplek te vinden:

Wens 1: Een ruime accomodatie 

Eigenlijk ben ik dol op kamperen. Ik vind het heerlijk om ’s avonds voor de tent een spelletje te doen of mee te doen met flessenvoetbal op het veldje. Gezellig kletsen met alle buren en slapen op een luchtbed. Dat is voor mij echt vakantie. Toch kiezen wij er bewust voor, nu de kinderen nog klein zijn en Vera nog niet loopt, om niet te gaan kamperen.  Veel parken hebben nu ook ‘glamping’ (luxe kamperen) of bieden allerlei stacaravans en huisjes aan. Wij kiezen dit jaar voor een huisje met iets meer ruimte, zodat de kinderen ook als het regent lekker binnen kunnen spelen. Daarnaast is het belangrijk dat er een babybedje in ons huisje past. Veel stacaravans vallen hierdoor helaas af.

Wens 2: Een zwembad met peuterbad

In Nederland weet je nooit wat voor weer het precies zal worden. Een hittegolf of een hele week regen zijn niet ondenkbaar in de zomervakantie. Om niet al te afhankelijk te zijn van het weer is dit een grote wens. Onze peuter is dol op zwemmen. Ik kijk dus altijd naar parken met een binnenzwembad met peuterbad. Bij mooi weer kunnen we ons vaak overal wel vermaken. Bij slecht weer is een paar uurtjes zwemmen een fijne activiteit. Een camping met zwembad is dus wat mij betreft een echte must. Daarnaast is een leuk buitenbad, een kinderboerderij of andere toffe speeltuinen altijd een pré.

Wens 3: Animatie voor peuters

Thuis ben ik altijd het animatieteam. Op vakantie vind ik het heerlijk als iemand anders mijn kinderen af en toe een uurtje kan entertainen. Een leuke minidisco of knutselclub op een kindvriendelijk park is dus een grote wens. Parken die zich niet alleen richten op kinderen vanaf 4 jaar, maar ook een aanbod hebben voor jongere kinderen hebben mijn voorkeur.

Wens 4: Faciliteiten: wasserette en supermarkt

Dit is eigenlijk een ‘luxe’ wens. Om praktische redenen vind ik het zelf altijd fijn als we een keer kunnen wassen op vakantie. Als de kinderen ziek worden of iedere dag door de modder kruipen, dan vind ik het fijn om niet afhankelijk te zijn van de handwas. Daarnaast kijk ik ook altijd of er een supermarkt en (eenvoudig) restaurant op het park zijn. Meestal doen we boodschappen in de omgeving, maar voor lekkere warme broodjes bij het ontbijt of een avondje patat of pizza is het heerlijk om dan niet ver te hoeven rijden.

Wens 5: De omgeving 

vakantie met kinderen

Naast een leuk park vind ik het altijd wel fijn om iets van de omgeving te zien. Een pluspunt als er ook genoeg te doen is voor (jonge) kinderen. Een boswandeling, fietsen huren en ergens picknicken, een dagje strand, dierentuin of een pretpark, alles is wat mij betreft prima. In Nederland zijn veel mooie plekken en is altijd genoeg te zien. De afgelopen twee jaar zijn wij naar het noorden van Nederland geweest. Dit jaar tijd om het iets zuidelijker te zoeken.

Onze favoriet voor komende zomer

Het park dat op dit moment bovenaan ons voorkeurslijstje staat voor komende zomer is ‘de Leistert‘.  Het voldoet aan alle bovenstaande wensen en heeft zelfs nog meer leuke extra’s zoals bijvoorbeeld een waterspeeltuin en een speeljungle. Ik verwacht dat beide kids zich hier geweldig kunnen vermaken.  Aangezien ik dit park zelf (nog) niet kende, wilde ik deze tip toch even met jullie delen.

Hebben jullie al geboekt voor de zomervakantie? Welke wensen heb jij voor jouw ideale vakantiebestemming?

 

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489