3 dingen die ik bij een 2e kindje anders ga doen

3 dingen die ik bij een 2e kindje anders ga doen

Op dit moment ben ik alweer ruim 16 weken zwanger. Nog even en de helft van de zwangerschap zit er al weer op. Wat zit er tot nu toe enorm veel verschil tussen mijn zwangerschappen. Niet alleen qua klachten, maar zeker ook qua beleving. Af en toe vergeet ik nu helemaal dat ik zwanger ben. Bij Noah was ik zo’n beetje dag en nacht bezig met zwanger zijn en voelde ik me dus ook continu op en top zwanger. Zo’n tweede zwangerschap vliegt echt voorbij. Tijd dus om alvast even voorzichtig na te denken over ons tweede smurfje. Over hoe wij het hebben aangepakt met Noah ben ik best heel tevreden. Toch zijn er ook een paar dingen die ik deze keer heel anders ga doen.

  1. Borstvoeding

Eerder schreef ik al een blog over borstvoeding. Bij Noah heb ik hard mijn best gedaan om zo lang mogelijk borstvoeding te kunnen geven. Helaas liep dit helemaal niet goed en heb ik daardoor een hele zware en stressvolle eerste tijd gehad met Noah. Het liep uit op een grote teleurstelling. Ik voelde mij tekort schieten en heb hier best een tijdje last van gehad. Op dit moment weet ik voor 99% zeker dat ik niet nog eens aan borstvoeding wil gaan beginnen. Ergens diep van binnen zou ik er nog wel een succesverhaal van willen maken. Toch wil ik niet opnieuw het risico lopen dat ik niet kan genieten van de eerste tijd samen met ons kindje.

  1. Co-sleeping

Iets waar ik heel erg van genoten heb is co-sleeping. Althans.. de eerste paar weken. Heerlijk om lekker naar een slapende Noah te kunnen kijken. Als er iets was kon ik hem makkelijk uit zijn bedje halen of even over zijn hoofdje aaien. Na een aantal weken wilde Noah continu fysiek contact. Zelf lag ik half in zijn bedje erbij en sliep ik eigenlijk vrijwel niet meer. Na ook behoorlijk wat nachten beneden te hebben doorgebracht denk ik dat dit het een tweede keer niet meer wordt voor ons. Wel komt het kindje de eerste maanden gelijk bij ons op de kamer, maar om mezelf een beetje te beschermen wel in een eigen wiegje. Ik ben op dit moment op zoek naar het (voor ons) ideale wiegje en zal hier binnenkort meer delen over deze zoektocht.

[otw_shortcode_quote border=”bordered” border_style=”bordered”]Wat ik me vooral heb voorgenomen is minder stressen en veel meer genieten[/otw_shortcode_quote]
  1. Stress en genieten

Wat ik me vooral heb voorgenomen is minder stressen en veel meer genieten. Bij Noah vond ik het stressvol dat hij zoveel huilde als ik hem neerlegde waardoor ik het huishouden niet goed kon doen. Deze keer wil ik veel meer loslaten. Dit is niet mijn sterkste kant en zal dus nog een behoorlijke uitdaging worden ?. De babytijd is maar zo ontzettend kort dat ik gewoon heerlijk op de bank wil kruipen met Noah en de baby en er vooral voor hen wil zijn. Mij niet druk maken om wat andere mensen vinden of zeggen en alles minder vergelijken met wat het consultatiebureau als gemiddeld aangeeft. Alles komt uiteindelijk goed. Ieder kindje is anders. Genieten dus!  De rest komt later wel weer…

 

Zijn er ook dingen die jij bij een tweede (of derde of vierde) kindje helemaal anders wil doen of anders hebt gedaan? Of heb je nog tips voor mij? Ik lees ze graag!

 

 

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107