Een stoere draagzak, ook voor de papa’s! – Baby Bjorn one air

Een stoere draagzak, ook voor de papa’s! – Baby Bjorn one air

Op de uitzetlijst tijdens mijn zwangerschap van Noah stond de draagzak niet direct bovenaan mijn lijstje. Toch wist ik al vrij snel dat een goede draagzak een product is dat absoluut een top 10 plek verdient op de uitzetlijst. Noah was een baby die veel huilde. Zodra wij hem in de draagzak deden werd hij heerlijk rustig en hadden we toch onze handen vrij. Het enige nadeel was dat ik vrij snel last kreeg van mijn schouders en mijn nek. Echte liefde is er tussen mij en de draagzak en draagdoek dus nooit echt ontstaan.

Toen mij werd gevraagd een review te schrijven voor de BabyBjörn draagzak One Air was ik direct enthousiast.  Met een  baby en een dreumes die nog niet lang genoeg kan lopen komt een draagzak als geroepen. Als deze draagzak goed bevalt, dan weet ik zeker dat ik deze veel zal gebruiken. De plus- en minpunten (volgens ons) van deze draagzak zet ik in deze blog even voor jullie op een rijtje. 

BabyBjörn One Air – de test

Toen Vera werd geboren woog zij 2600 gram. Omdat de BabyBjörn draagzak One Air te gebruiken is vanaf ongeveer 3500 gram moest ik nog heel eventjes wachten met het testen. Afgelopen week was het dan zover. Eindelijk mocht ik deze stoere draagzak uitproberen. Enkele weken geleden heeft mijn vriend de draagzak al getest met onze peuter van 13 kilo die ook nog prima in de draagzak past.

Omdat ik het belangrijk vind dat we Noah en Vera goed dragen, bekeek ik eerst de handleiding. Er zijn 4 posities waarin je je kindje kunt dragen. Voor Noah zijn gewicht is het rugdragen en het dragen met het gezicht naar de drager toe het meest geschikt. Omdat een dreumes van 21 maanden niet heel veel geduld heeft om eerst uitgebreid te oefenen met het omdoen van de draagzak zag ik er van tevoren wel een beetje tegenop. Gelukkig bleek dit niet nodig. Na het kort bestuderen van de handleiding bleek het allemaal redelijk eenvoudig te gaan. Een pak van mijn hart. Ik kon me mijn worsteling met de draagdoek in de eerste weken nog goed herinneren.  Voor de mensen die het toch lastig vinden om iets van een plaatje af te lezen zijn er gelukkig ook voldoende instructie filmpjes te vinden op YouTube. Daarnaast vind je ook een verkorte handleiding in de draagzak zelf.

Voor onze pasgeboren baby is er een speciale newbornrits in de draagzak te vinden. In de handleiding word als tip gegeven om de buikgordel iets hoger te bevestigen, zodat de baby op kushoogte komt.

De pluspunten van de BabyBjörn One Air

Wij ontdekten de volgende pluspunten:

 • De BabyBjörn One Air heeft comfortabele en zachte banden. Er zijn meerdere banden waardoor je de draagzak goed op maat kunt afstellen.
 • Er is een breed draagvlak/zitvlak voor je kindje. Hierdoor is er voldoende ondersteuning tot aan de knieholtes en zitten zijn beentjes in de juiste houding. Voor zowel onze peuter als onze baby een prima zitvlak.
 • Er zijn verschillende manieren van dragen. Als je kindje wat ouder is, dan is het dragen op je rug erg leuk. Je kindje kan dan lekker van zich af kijken.
 • De draagzak zit comfortabel. Dit zorgt ervoor dat je geen last krijgt van je rug en nek. Het voelde voor mij als het dragen van een comfortabele rugzak.
 • De draagzak is geschikt voor kinderen van 0- 36 maanden (of van 3,5 – 15 kg).  Hij gaat dus lekker lang mee.
 • Het is gemakkelijk om de draagzak te verstellen van babyzit naar  dreumes/peuterzit. Je hoeft dan maar 1 ritsje te veranderen.
 • Je kunt de draagzak gemakkelijk reinigen. Veel onderdelen kunnen losgemaakt worden, waardoor alles echt goed schoon wordt.
 • Ook voor iemand als ik, die niet direct handig is met allerlei banden en gespen, is deze draagzak gemakkelijk in gebruik. Het spreekt eigenlijk allemaal voor zich. Ook het plaatsen van de baby is eenvoudig.
 • In de binnenkant van de draagzak zit een korte instructie met picto’s van de verschillende manieren van dragen. Heel erg praktisch, aangezien je niet altijd de hele handleiding mee wilt nemen. Fijn om af en toe even te kunnen spieken.
 • Voor een baby is het prettig dat de neksteun van de BabyBjörn draagzak One Air hoog is.

 

 

 

De mindere punten van de BabyBjörn One Air

Er waren ook een aantal dingen die wij iets minder vonden:

 • De kleuren van de BabyBjörn One Air zijn allemaal basic. Andere draagzakken zijn vaak leverbaar in leuke vrolijke printjes. Deze draagzak is er eigenlijk alleen in grijs, blauwtinten, zachtroze en mintgroen.  Het zou leuk zijn om hier een leuke accessoire aan toe te voegen. Ik geloof dat mijn vriend dit juist wel een pluspunt vond van deze draagzak.  Vorig jaar was er wel een limited edition beschikbaar in luipaard print. Het zou tof zijn als BabyBjörn dit vaker gaat doen! De beschikbare kleuren van deze draagzak vind je terug in de BabyBjörn webshop.
 • Om je kindje in de rugstand te krijgen, wordt er aangeraden om hem eerst in buikstand in de draagzak te doen. Draaien van de buikstand naar de rugstand met een kindje dat wat zwaarder is vond ik zelf nog best een hele onderneming. Je moet hier wel behoorlijk wat kracht voor hebben. Als Ik Noah dus op mijn rug wil dragen, dan denk ik dat ik hier wat hulp bij nodig heb. Met lichtere kindjes gaat dit een stuk gemakkelijker.

Aanrader?

Ik zou deze draagzak aanraden. De BabyBjörn One Air is eenvoudig in gebruik, zit comfortabel en geeft een goede ondersteuning. Deze draagzak is niet alleen geschikt voor mama’s. Ook stoere papa’s komen er goed mee weg! De draagzak heeft een mooie stoere uitstraling. Zelfs mijn vriend durft er mee over straat ;-). Wij zijn er ondertussen al meerdere keren mee op pad geweest!

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107