In de tas naar de gastouder…

In de tas naar de gastouder…

We hebben dit moment zo lang mogelijk willen uitstellen, maar vanochtend was het dan zover. De allereerste keer dat ik Noah naar een ‘vreemde’ ging brengen voor een hele dag. Na alles goed op een rijtje te hebben gezet hebben we gekozen voor een gastouder.

Al om 6:45u zat hij al wakker te worden in zijn badje. Toen ik hem om 6:30u wakker maakte voelde ik me best wel even schuldig. Gelukkig kreeg ik een hele grote glimlach waardoor ik deze gevoelens even kon vergeten. Tot vandaag hadden wij de luxe dat wij een oppas (lees: oma) in huis hadden.  En vanaf nu gaat alles dus even anders. Voordat ik op mijn werk kom heb ik er voor mijn gevoel al een halve dag opzitten. Gelukkig had ik de avond van tevoren zijn tas al ingepakt.

Omdat het mij even wat tijd heeft gekost om zijn tas goed in te pakken heb ik hier voor jullie een overzichtje met wat er mee gaat in Noah zijn tas.

De perfecte tas

Wij hebben gekozen voor een rugtas. De grote luiertas vond ik een hoop gesjouw (naast mijn werktas) en ik wilde alleen maar meegeven wat nodig was. De tas heb ik deze zomervakantie gekocht. Ik wilde een stoere en niet al te grote tas. Het was nog best een zoektocht om een leuke tas te vinden. Bij de Hema vond ik deze stoere tas met cactussen erop!

De inhoud van de tas

 • Een notitieboekje

Ik heb een klein notitieboekje in het voorvakje van de tas gedaan. Hier staat Noah zijn eet en drinkschema in en eventuele andere bijzonderheden. Op het moment dat zijn schema veranderd dan scheur ik het bestaande schema eruit en komt de nieuwe weer voorin.

 

 • Luiers en luierdoekjes

 

Wij hebben met onze gastouder afgesproken dat we zelf luiers meegeven. Dit is per gastouder verschillend. Lijkt mij ook wel het meest gemakkelijk met al die kinderen in verschillende maten ;-). Ik zorg dat er altijd 5 luiers in de tas zitten en een pakje luierdoekjes.

 

 • Lege fles/ lege drinkbeker/ melkpoeder

In zijn tas stop ik ook altijd een lege fles. Wij geven melkpoeder en mixen dit met johannesbroodpitmeel. Deze mix maak ik van tevoren al klaar en stop ik in een melkpoedertoren. Ik vul altijd 1 extra bakje. Ook geef ik nog een lege drinkbeker mee voor zijn water.

 

 • Plastic slab

Fruithapjes zijn vaak lastig om net te eten (bij ons in ieder geval). Daarom heb ik een plastic slab aangeschaft. Deze heeft mouwen en ook een soort kruimel opvangzakje. Super handig! Deze slab kun je na gebruik even omspoelen en is snel weer droog. Ik kocht deze bij Ikea voor €5,95. Het fijne is dat hij nu lekker schoon blijft en niet direct na het fruithapje schone kleding nodig heeft.

 

 • Schone kleding/ spuugdoekje

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Thuis is meerdere keren per dag omkleden noodzakelijk. Vandaar dat ik ook altijd even een schoon setje kleding (broekje, shirt, rompertje, sokjes) meegeef in de tas.  Daarnaast doe ik er ook een spuugdoekje bij.

Onze gastouder maakt zelf de fruithapjes e.d. Deze hoeven we dus niet mee te geven.

 

Welke dingen geef jij allemaal mee aan de gastouder of het kinderdagverblijf? Of welke dingen mis je nog in mijn tas? Leuk als je even een reactie achterlaat!

 

 

 

Comments

comments

22 Reacties

 1. augustus 22, 2017 / 6:41 pm

  Dat ziet er goed uit! Vooral het notitieboekje vind ik slim bedacht! En de rugtas vind ik ook erg leuk! Kan me voorstellen dat je het zo lang mogelijk wilde uitstellen om hem naar een vreemde te brengen.

  • Marieke
   Auteur
   augustus 24, 2017 / 7:14 pm

   Ja… was best even slikken hoor! Gelukkig heeft hij het naar zijn zin. Ik vind werken erg fijn, maar mis mijn kleintje wel!

 2. augustus 22, 2017 / 6:50 pm

  Super leuke tas! Schrijft de oppasmoeder ook in het notitieboekje hoe zijn dag is geweest? Is super leuk voor later!

  • Marieke
   Auteur
   augustus 24, 2017 / 7:15 pm

   Ja, dat heeft ze de eerste dag wel gedaan! Doet ze niet elke keer hoor… maar erg leuk inderdaad! Ik kreeg ook hele leuk foto’s !

 3. augustus 25, 2017 / 5:18 am

  Dat ziet er goed uit. Je hebt je goed voorbereid zo te zien : )

  Ik doe dat ook altijd graag bij spannende dingen.

 4. augustus 25, 2017 / 5:45 am

  Spannend! Mijn dochter is nooit naar een gastouder geweest, ik was zelf wel jaren lang een gastouder en er zijn genoeg ouders die niks mee geven (of amper wat). Dus dit is heel netjes geregeld!

 5. augustus 25, 2017 / 6:01 am

  Goede voorbereiding is het halve werk. Complete tas zo, volgens mij. Vond het altijd lastig in het begin om die tassen te pakken, omdat ik (door de postnatale zwangerschapsdementie) nog steeds van alles vergat. Gelukkig deed Ro het toen 🙂

 6. augustus 25, 2017 / 7:27 am

  Mijn dochters zijn wat ouder, maar voor de jongste gaat er nog steeds wel een setje extra kleding mee en natuurlijk haar knuffelkonijn

 7. augustus 25, 2017 / 7:57 am

  Zelf heb ik nog geen kinderen, dus ik kan er niet echt mee praten. Wel snap ik dat dit een moeilijk moment is voor elke moeder. Maar één ding kan ik je wel vertellen het went.

 8. augustus 25, 2017 / 2:42 pm

  Dat lijkt me een spannend moment inderdaad, voor het eerst naar een vreemde! Maar zo te zien was je goed voorbereid 🙂 Leuk om te lezen al heb ik nog geen kinderen, komt vast ooit van pas! 😉

 9. augustus 25, 2017 / 2:47 pm

  Als gastouder vind ik dit wel leuk om te zien. Ik vind dat je een goed gevulde tas meegeeft.

 10. augustus 25, 2017 / 2:48 pm

  Oh wat ziet dat er leuk uit! Ook het notitieboekje is zo een leuk idee! Heel spannend moment inderdaad. Maar top voorbereid! Leuk artikel!

 11. augustus 25, 2017 / 3:01 pm

  Wat een handig slabbetje! Scheelt je weer met wassen. Je hebt alles goed voorbereid volgens mij en je zoon en jij zullen er vast snel genoeg aan wennen.

 12. augustus 25, 2017 / 3:16 pm

  Daar heb je goed over nagedacht zeg! Daar is die gastouder vast heel blij mee. En wat handig die slab! Ik had dat nog nooit gezien. 🙂

 13. augustus 25, 2017 / 4:24 pm

  Goed voorbereid Marieke! Dat is vast goed gegaan 🙂 Werkt het johannisbroodpitmeel goed tegen de reflux?

 14. augustus 25, 2017 / 5:43 pm

  Oh wat spannend de eerste keer naar de gastouder! Ik heb Sofie al bijna 2 jaar bij mij thuis, maar als ze 2,5 is gaat ze wel 2 ochtendjes naar de peuterspeelzaal.

 15. augustus 26, 2017 / 11:49 am

  Oe, spannend, zo’n eerste dag. En wat goed, dat je aan dat notitieblokje dacht. Goed idee!

 16. augustus 26, 2017 / 7:45 pm

  Het lijkt me reuze spannend om je kindje weg te brengen naar een gastouder, ook al is het nog zo met zorg geregeld. Fijn dat je dan veel eigen spulletjes meegeeft, dan is dat voor jou ook een lekker vertrouwd gevoel.

 17. augustus 27, 2017 / 12:22 pm

  Wat een goede inhoud, vooral dat notitieblokje, slim!

 18. augustus 27, 2017 / 2:46 pm

  Leuke tas, geen idee wat je zo allemaal moet meegeven maar ik denk dat je aan alles gedacht hebt!

 19. februari 3, 2018 / 12:25 pm

  Leuk om te zien wat er zoal in de tas voor gastouder zit! Hij is goed gevuld.

 20. april 12, 2021 / 2:38 pm

  Wat leuk gedaan zal veel aan hebben beetje kijken wat je mee geeft. Mijn zoontje gaat binnenkort naar gastouder toe en ik wil zeker niks vergeten dan is dit heel handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107